Nový snímač Samsung ISOCELL nahráva Full HD videá so 480 fps

Samsung uviedol nový fotočip určený pre mobilné zariadenia. Je tenký, má presnejšie a rýchlejšie zaostrovanie, a umožní nahrávanie spomalených videí rýchlosťou 480 snímok za sekundu.

Fotoaparáty v top modeloch Samsungu už roky patria medzi najlepšie. Výrobca stále pracuje na ich vylepšovaní a nové fotoaparáty majú dostať aj pripravované vlajkové lode Galaxy S9 a Galaxy S9+. Nedávno unikla snímka balenia S9, ktorá prezradila údajné parametre.

Medzi najzaujímavejšie patrili informácie o fotoaparáte. Galaxy S9 má dostať 12 Mpix fotoaparátom s meniteľnou clonou f/1.5 a f/2.4. Prispôsobiteľnú clonu dostaol ako prvé prémiové véčko Samsung W2018. Okrem toho bolo v popise výbavy aj slovné spojenie Super Slow-mo, čo znamená nahrávanie spomalených videí.

A práve super spomalené videá bude nahrávať nový fotočip ISOCELL od Samsungu. Pôjde o video vo Full HD rozlíšení nahrávané rýchlosťou 480 snímok za sekundu (480 fps). Galaxy S8 zvládne HD videá s 240 fps. Senzor tak ponúkne dvojnásobný framrate a vyššie rozlíšenie.

Nové iPhony ponúkajú 240 fps videá vo Full HD rozlíšení, no niektoré Xperie sa pýšia nahrávaním HD videí rýchlosťou 960 snímok za sekundu. Spomalená je ale len časť záznamu, úsek dlhý dve desatiny sekundy sa pri prehrávaní natiahne na šesť sekúnd. Ukážku super spomaleného videa nájdete v tomto článku.

Vylepšenia sa dočká aj zaostrovanie, má byť rýchlejšie a presnejšie. Nové vlastnosti získal čip vďaka technológiám 3-Stack FRS (Fast-Readout-Sensor) a Dual Pixel Super Phase Detection.

Vyrábať sa bude aj ISOCELL Dual určený pre duálne fotoaparáty. Nebude chýbať optický zoom, jasnejšie snímky za všetkých svetelných podmienok ani bokeh efekt.

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu