Vivo predstavilo smartfón s čítačkou integrovanou do displeja

Vivo na CES 2018 ukázalo smartfón, ktorý používa technológiu Clear ID od Synaptics. Novinka by sa mala začať predávať už v prvom kvartáli tohto roka.

Prvý smartfón so skenerom odtlačkov pod displejom, ktorý bude aj komerčne dostupný, priniesol čínsky výrobca Vivo. Predbehol tak Samsung a Apple, ktorí kedysi v tejto oblasti patrili medzi favoritov.

Ešte včera, keď výrobca na novinku lákal pozvánkou, nebolo isté, akú technológiu použije. Dnes je jasné, že Vivo siahlo po riešení Clear ID od Synaptics.

obr: vivo.cn

Čítačka funguje iba s OLED displejmi a podľa firmy má byť dvakrát rýchlejšia než 3D sken tváre, no radi si počkáme na reálne výsledky. Nevadia jej mokré ani studené prsty a prináša podporu bezpečnostných funkcií, TLS protokolu, ECC overovania, AES šifrovania i umelej inteligencie, tzv. strojového učenia. Senzor ostane funkčný aj v prípade, že si používateľ na displej nalepí ochrannú fóliu či sklo.

Vivo určite nebude jediným výrobcom, ktorý bude mať telefón s čítačkou odtlačkov pod displejom. V priebehu roka by sme mali spoznať riešenia Samsungu, Xiaomi a možno aj Huawei. K dnešnému trendu displejov s pomerom strán 18:9 je to ideálne riešenie. Apple vidí budúcnosť v skenovaní tváre.

Zdroj: bbs.vivo.com.cn

Diskusia k článku:

Začať diskusiu