Vivo predstaví smartfón so skenerom odtlačkov pod displejom

CES 2018 zrejme prinesie aj smartfón, ktorý bude mať snímač odtlačkov prstov integrovaný pod displejom. Na novinku láka čínsky výrobca Vivo.

Na pozvánke je zobrazený telefón so zvýrazneným odtlačkom na displeji a sloganom Unlock The Future, čo v preklade znamená "odomknite budúcnosť". Konečne sa tak dočkáme technológie, ktorá by vyriešila problém, kam so skenerom pri širokouhlých displejoch s minimálnym okrajom.

Umiestnenie na zadnej strane telefónu alebo odomykanie zariadenia skenovaním tváre, ako to má iPhone X, nie je vždy ideálnym riešením.

Viac informácií o pripravovanej novinke, ktorú by sme mali spoznať už zajtra nevieme. Výrobca zatiaľ neprezradil, ktorú technológiu využije, či od Synaptics alebo Qualcommu. Viac pravdepodobné bude použitie riešenia firmy Qualcomm, ktorá svoju čítačku odtlačkov integrovanú do displeja ukázala už v júni 2017.

O technológii Clear ID od Synaptics sme písali ešte len pred mesiacom a v komerčne dostupných telefónoch objaví zrejme až v druhom alebo treťom kvartáli tohto roka.

Clear ID má mať premiéru na práve prebiehajúcom CES v Las Vegas a očakáva sa, že Vivo bude jedným z veľkých hráčov, ktorí ho vo svojich smartfónoch použijú. No pravdepodobne až v ďalších modeloch.

Zdroj: facebook.com/vivoMobileInt

Diskusia k článku:

Knoxville 10.01.2018 - 01:57

Lenka,asi by si mala ten cechizmus "teprve" nahradit nejakou slovenskou alternativou. Nejak mi do clanku nesedi. Veru,ceske korene sa nezapru. Nic v zlom samozrejme.. ;)

Celá diskusia 1 príspevok