Apple má patent na flexibilný displej

Patent Applu ukazuje displej, ktorý sa bude otvárať a zatvárať ako kniha. V jeho strede sa má nachádzať flexibilná časť, ktorá umožní ohýbanie a elegantné zloženie.

Úrad pre patenty a ochranné známky USA zverejnil dokumenty, ktoré opisujú ohýbateľný displej od Apple. Firma sa tak zaradí k Samsungu, Oppo a ďalším, ktorí skúšajú navrhnúť vhodnú technológiu, aby sa dali displeje ohýbať a prakticky poskladať do vrecka. Podľa viacerých zdrojov by sme sa ich v telefónoch mohli dočkať už budúci rok.

Apple si dal patentovať displej, ktorý má v strede pružnú časť, vďaka ktorej sa celá zobrazovacia plocha bude otvárať a zatvárať ako kniha. Zariadenie by sa tak dalo elegantne poskladať do vrecka. Internetom už kolujú viaceré dohady. Jedna zo správ naznačila, že vraj Apple plánuje investovať do LG, ktoré by flexibilné displeje vyrábalo. Patent hovorí o LCD, OLED či mikro LED technológii.

Či bude patent využitý zatiaľ nevieme, isté je len to, že Apple použitie flexibilných displejov vo svojich zariadeniach zvažuje.

Zdroj: USPTO

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 26.11.2017 - 20:47

Apple má spústu zasuvkových patentov. Vďaka tomu ani Sony nemôže v US predávať telefóny s čítačkou na boku ~ je deaktivovaná ~ pekný ťah.

Celá diskusia 1 príspevok