Samsung s flexibilným displejom by mohol prísť už v budúcom roku

Revolučné zariadenie možno bude súčasťou série Galaxy Note. Kórejský gigant plánuje jeho reálne uvedenie na rok 2018. Telefón však dovtedy ešte musí prekonať niekoľko prekážok.

Už istý čas vieme, že Samsung pracuje na telefóne, ktorý sa bude dať poskladať do vrecka. Zariadenie by malo využívať flexibilný AMOLED displej, ktorý firma prvýkrát uviedla na veľtrhu CES ešte v roku 2011. Za ten čas sa pravdepodobne dočkal mnohých zmien. O neznámom zariadení, ktoré by malo vďaka svojej skladacej konštrukcii priniesť revolúciu, sme však zatiaľ veľa nepočuli.

Túto tému dnes znova otvoril šéf Samsungu Koh Dong-jin, ktorí tvrdí, že vydanie skladacieho smartfónu očakáva už v budúcom roku. Jeho výroba však nebude kvôli flexibilnému displeju s vysokým rozlíšením jednoduchá. Samsung tak bude musieť prekonať ešte niekoľko technických prekážok, kým vývoj dotiahne do úspešného konca. Je tak možné, že sa dátum vydania ešte posunie.

Táto novinka bola spomenutá pri príležitosti uvedenia modelu Galaxy Note 8 na domácom trhu. Mnohí sa preto domnievajú, že by mohla vyjsť práve pod značkou Galaxy Note.

Šéf Samsungu okrem toho znovu pripomenul, že ich divízia Harmon pracuje na reproduktore s umelou inteligenciou. Mal by fungovať tak, že umožní používateľom ovládanie hlasom prostredníctvom hlasového asistenta Bixby. Jeho cieľom je konkurovať podobným reproduktorom, medzi ktoré patria napríklad Amazon Echo, Google Home, Apple HomePod a ďalšie. Oficiálne uvedenie tejto novinky by podľa Samsungu malo prísť už v dohľadnej dobe. Svoj inteligentný reproduktor predstavilo tento rok na IFA aj Sony.

Zdroj: kansascity.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu