Dilema: Honor 9 vs. LG G6

Náš čitateľ sa rozhoduje medzi dvoma výkonnými smartfónmi za približne 400 eur. Dali by ste prednosť elegantnému kúsku zo skla, alebo je pre vás dôležitejší lepší širokouhlý fotoaparát?

Neviete si vybrať medzi dvomi kandidátmi na svoj nový mobil? Potom je práve pre vás určená naša víkendová rubrika Dilema. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk. Z tejto pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Nového pomocníka hľadá aj Ondrej: "Zdravím. Z vašich recenzií ma zaujal Honor 9. Teraz má celkom lákavú cenu okolo 400 eur, pomerne slušnú výbavu a krásny dizajn. No obávam sa pomerne priemerného fotoaparatu, ako ste aj vy spomínali vo viedorecenzii.

Zistil som, že za cca 400 eur sa dá kúpiť aj LG G6, vlajková loď z Kórey. Má pekný displej, no je o čosi hrubší a podľa AnTuTu nie je až taký vykonný ako Honor. Vedeli by sme mi prosím poradiť po ktorom z nich siahnuť?"

Honor 9 síce parádne vyzerá, no v praxi prináša jeho sklenená konštrukcia niekoľko kompromisov. Ak niektoré mobily považujeme za šmykľavé, deviatka vám dokáže sama spadnúť aj zo zdanivo rovného stola. Postačí, aby sedela na kôpke časopisov s lesklým obalom. Samozrejme, môžete siahnuť po niektorom z ochranných obalov, ktoré tento problém vyriešia.

Potom si budete môcť užívať 5,15-palcový Full HD displej s návykovou čítačkou odtlačkov prstov priamo na prednej strane.

Oproti svojmu konkurentovi láka tiež na infraport pre ovládanie televízora v obývačke. Naopak, Honoru chýba odolnosť voči vode. Čo pre vás bude dôležitejšie?

O pohon sa stará prekvapivo výkonný procesor Kirin 960 skombinovaný so 4 GB operačnou pamäťou.

Duálny 12 Mpix + 20 Mpix fotoaparát rozhodne žiadnym sklamaním nie je. O kvalitách fotoaparátu Honoru 9 sa môžete presvedčiť sami v článku Takto fotí. Robí veľmi dobré zábery cez deň aj v noci, no využívanie dvojice objektívov takmer výlučne na softvérové rozmazanie pozadia v režime portrét, považujeme za trochu zbytočné.

O niečo rozumnejšie sa nám zdá riešenie z väčších iPhonov alebo Samsungu Galaxy Note 8, pri ktorých druhá šošovka ponúkne 2-násobné priblíženie objektov. No a absolútnym víťazom je práve LG G6, kde je druhý objektív širokouhlý.

Honor 9 môže nalákať záujemcov o dual SIM prístroj, prípadne každého, kto chce za svojich 400 eur rovno 64-gigabajtové vnútorné úložisko. Vsadili by sme si tiež na lepšiu výdrž na jedno nabitie. Batéria má síce o 100 mAh menšiu kapacitu než jej dvojička v LG G6, no napája displej s nižším rozlíšením.

Takto fotí Honor 9: večer v meste

Recenzia: Honor 9 - ešte lepší, ešte klzkejší

LG G6 viac experimentuje. Displej s 5,7-palcovou uhlopriečkou je natiahnutý smerom nadol, s pomerom strán 18:9. Využijete ho pri skrolovaní sociálnych sietí a dlhých webov, videá s čiernymi okrajmi naopak budú vyzerať trochu čudne.

Oproti Honoru má táto obrazovka jemnejšie rozlíšenie s mriežkou 1440 x 2880 bodov. Čítačku odtlačkov ale musíte hľadať na chrbte. Výrobca ju spároval s vypínačom, takže na bokoch mobilu je o jedno tlačidlo menej.

Rozdiel v benchmarkoch AnTuTu v neprospech LG G6 považujeme za zanedbateľný. Grafický procesor Adreno 530 má dokonca sily o niečo viac. Viac by nás trápilo polovičné 32 GB vnútorné úložisko. Všetko však môže dorovnať rozumne vybratá microSD karta, vodeodolnosť alebo prítomnosť klasického FM rádia.

Hlavný fotoaparát potom Honor porazí v takmer všetkých ohľadoch. Z klasického aj širokouhlého objektívu so šírkou záberu 125° dostanete vynikajúce 13-megapixelové zábery, prípadne až 4K videá. Širší objektív využijete v prírode, pri fotení skupinek, budov alebo v interiéri. Najlepšie tieto možnosti priblíži náš článok Na Zelené pleso s LG G6 (30 širokouhlých fotiek)

Batéria s 3300 mAh kapacitou v našom teste vydržala celý deň aj pri extrémne náročnom používaní.

Recenzia: LG G6 - ešte nákazlivejší širokáč

Takto fotí LG G6 + videá z mobilu

Z tejto dvojice by sme zrejme dali prednosť LG G6, vďaka zaujímavejšiemu fotoaparátu, jemnejšiemu displeju a odolnosti voči vode. Jeho konštrukcia možno nie je tak dizajnovo vydarená, no pri každodennom používaní budete za istejší úchop len radi.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Knoxville 05.11.2017 - 13:27

Za mna G6,jednoznačne...

Daor3206.11.2017 - 10:51 Trvalý odkaz

Honor 9, reps. trochu priplatit a ist do Huawei P10

Lenka Ivančíková06.11.2017 - 11:18 Trvalý odkaz

Daor, v com je Huawei P10 lepsi nez LG G6? Ja by som urcite uprednostlila vodeodolnu konstrukciu, vyborny displej a sirokouhly objektiv. Nevidim dovod, preco uvazovat o P10.

Daor3206.11.2017 - 11:40 Trvalý odkaz

Lenka: Huawei/Honor ma velmi dobre riesenu spravu dual sim, ja vyuzivam telefon aktivne na oboch kartach (sukromne/firemne cislo) Nie ze jedno cislo na volanie a druhe na data. Riesenie LG je nepouzitelne pri takomto pouzivani telefonu.
P10 a Honor9 ma snimac otlackov v predu

Celá diskusia 11 príspevkov