Samsung Gear Fit2 Pro

Vylepšená verzia športového náramku s GPS a 1,5-palcovým displejom teraz zvládne aj monitoring plaveckých aktivít. Poteší vylepšené zapínanie okolo zápästia.

Základné parametre:

OS: Tizen

chipset: Exynos 3250

procesor: dvojjadrový, 1.0 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 25 x 51 mm

hmotnosť: 34 gramov

displej: 1,5'' (38 mm), Super AMOLED, 216 x 432 b.

fotoaparát: nie

pamäť: 4 GB + 512 RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, Wi-Fi

ostatné: GPS, zvýšená odolnosť voči vode a nárazom (MIL-STD-810G), snímač tepu srdca, barometer, hudobný prehrávač

batéria: 200 mAh

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, fotoaparát, microUSB, USB OTG, NFC, IrDA (infraport),

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 229 eur / september 2017

Recenzia: Samsung Gear Fit 2 Pro - vyladený športový náramok (19. 10. 2017)

Samsung na veľtrhu IFA 2017 ukázal vylepšenú verziu inteligentného fitness náramku Gear Fit 2. Novinka s prívlastkom Pro je na prvý pohľad takmer zhodná a pri pozornejšom skúmaní si všimnete len iné riešenie zapínania 20 milimetrov širokého silikónového remienka. Teraz je rovnaké ako na bežných hodinkách.

Zostáva zaoblený dotykový Super AMOLED dislej s uhlopriečkou 1,5 palca i jeho rozlíšenie 216 x 432 bodov. Naďalej ho chráni ochranné sklo Gorilla Glass 3 a sprevádzajú dve hardvérové tlačidlá na pravej strane.

Kde sa teda ukrývajú vylepšenia, ktoré majú ospravedlniť cenovku na úrovni 229 eur? Nový Gear Fit2 Pro by mal vydržať oveľa drsnejšie podmienky. Kým predchodca sľuboval odolnosť voči vode a prachu zaručujúcu prežitie polhodinového pobytu v sladkej vode s maximálnou hĺbkou 1,5 metra (IP68), tu nastupuje vojenský štandard s označením MIL-STD-810G. Podľa neho musí zariadenie vydržať ponorenie do vody s tlakom až 5 atmosfér, čo teoreticky zodpovedá 50 metrom pod hladinou.

Vylepšený náramok teda rozširuje meranie bežeckých, chodeckých, cyklistických a iných aktivít aj o plávanie. Samsung uvádza, že zvládne dážď, sprchovanie a pohyb v plytkej vode, teda tiež plávanie v bazéne alebo slanom mori. Pre potápačov či vyznávačov adrenalínových športov však naďalej určený nie je.

Počet preplávaných bazénov a dáta pre profesionálnych plavcov zaznamená aplikácia od firmy Speedo.

Vylepšená verzia operačného systému Tizen okrem toho ponúkne párovanie s aplikáciami od spoločností Under Armour či Endomondo, ktoré naplno využijú zabudované GPS. Pribudla podpora prehrávača Spotify. Hudbu tak budete môcť počúvať cez Bluetooth slúchadlá aj bez pripojenia k mobilu alebo internetu. Stiahnuť si ju budete môcť do 4 GB vnútorného úložiska.

Už predchádzajúci náramok Gear Fit 2 dokázal všetky športové aktivity alebo spánok rozpoznať automaticky, bez spúštania príslušných režimov. Robustnejší Gear Fit2 Pro by sa na náš trh mal dostať už v druhej polovici septembra. Dostane rovnakú 200 mAh batériu, ktorá nám v teste predchodcu vydržala približne tri dni.

Recenzia: Samsung Gear Fit 2 - sparing partner na celý deň

Najlepšie bude fungovať so smartfónmi radu Samsung Galaxy s Androidom 4.3 a novšími, kde naplno využijete aplikáciu S Healt. Využíovať ho však bude možné tiež s Androidmi iných značiek a iPhonom 5 či novšími. Na komunikáciu s mobilom používa technológiu Bluetooth.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu