Nokia prinesie smartfón s duálnym fotoaparátom a optikou Carl Zeiss

Nokia oprášila svoje partnerstvo so značkou Carl Zeiss a plánuje priniesť tento rok na trh novinku s duálnym fotoaparátom, ktorá bude využívať optiku známeho výrobcu.

Len nedávno Nokia oznámila podpísanie dohody s čínskym Xiaomi a už sa pochválila ďalšou spoluprácou. Partnerstvo s Carl Zeiss má korene ešte z čias pôvodnej Nokie. Jej smartfóny boli známe výbornými fotoparátmi. Optiku Carl Zeiss dostala napríklad i legendárna Nokia N8. V roku 2010 sa pýšila 12-megapixelovým fotoaparátom s xenónovým bleskom.

Spoločnosť HMD Global, ktorá oživila smartfóny Nokia, zverejnila na facebookovej stránke video, v ktorom oznamuje partnerstvo s Carl Zeiss. Video s dvomi šošovkami pravdepodobne naznačuje príchod nového telefónu s duálnym fotoaparátom, ktorý má prísť ešte v tomto roku.

Kým Nokia pracuje na nových modeloch, na Slovensku stále čakáme na dávno ohlásené novinky Nokiu 3, Nokiu 5 a Nokiu 6. Prvé odhady hovorili o príchode v mesiaci máj, neskôr zástupcovia spoločnosti spomínali pri oficiálnom uvedení na slovenský trh jún. Posledné informácie z internetových obchodov uvádzajú dátum naskladnenia 20. júl.

Rovnaká dostupnosť je uvedená i pri Nokii 3310. Prvé kusy začalo v polovici júna predávať O2. Aktuálne už v ponuke nie je.

Zdroj: facebook.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu