Nokia a Xiaomi podpísali obchodnú spoluprácu a dohodu o patentoch

Nokia a Xiaomi oznámili, že podpísali dohodu o obchodnej spolupráci a viacročné patentové zmluvy. V budúcnosti sa chcú zamerať na partnerstvo v oblasti Internetu vecí a rozšírenej reality.

Podľa dohody o spolupráci poskytne Nokia vybavenie sieťovou infraštruktúrou s vysokým výkonom a nízkou spotrebou určenú pre veľkých poskytovateľov webových služieb a a prevádzkovateľov dátových centier. Okrem toho budú spoločnosti skúmať možnosti spolupráce v oblasti Internetu vecí (IoT), rozšírenej reality a umelej inteligencie.

Xiaomi je známe nielen ako ako výrobca cenovo dostupných smartfónov, ale aj produkciou inteligentných pomocníkov do domácnosti. Množstvo zariadení tejto značky sme pre vás v minulosti už otestovali, a tak v sekcii Xiaomi nájdete aj recenzie inteligentnej lampy, čističky vzduchu, Bluetooth váhy a smart žiaroviek.

O tom, že je Xiaomi na poli Internetu vecí významným hráčom, svedčí počet pripojených zariadení k platforme Mi Ecosystem. Číslo sa vyšplhalo na 60 miliónov. Denne je ich pripojených viac než 8 miliónov.

Spolupráca obidvoch firiem by mala v budúcnosti priniesť zákazníkom nové produkty a služby. Podrobnosti a plány firmy neprezradili. Nokia nedávno uviedla trojicu digitálnych produktov zameraných na zdravie, ktoré sú výsledkom akvizície so spoločnosťou Withings. Nokia si spolupráciou s Xiaomi môže v budúcnosti ešte viac upevniť svoju pozíciu v oblasti starostlivosti o zdravie.

Zdroj: nokia.com, miui.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu