Samsung pozastavil predaj Galaxy Note 7. Dôvodom je chybná batéria

Podobne ako pri iPhone 6 Plus, ktorý mal problém so slabou konštrukciou, sa chyby nevyhli ani najnovšiemu top modelu od Samsungu. Vo svete sa objavilo viacero prípadov, kedy počas nabíjania Galaxy Note 7 explodoval. Výrobca zareagoval pozastavením predaja a výmenou už distribuovaných kusov.

Oficiálneho štartu predaja sa asi tak skoro na Slovensku nedočkáme. Pôvodný termín 2. september bol nedávno posunutý na 16. septembra, no podľa posledných udalostí vo svete ani tento dátum nebude znamenať príchod špičkového tabletofónu na náš trh.

Samsung pozastavil jeho predaj. Možno ste už zachytili informáciu o tom, že niekomu pri nabíjaní vybuchol alebo zhorel Note 7. Aj keď v niektorých prípadoch mohlo byť problémom použitie neoriginálneho príslušenstva, výrobca vykonal vyšetrovanie a zistil, že príčinou je chybná batéria. Je možné, že problematická je len niektorá výrobná séria batérie, Samsung však nechce riskovať zdravie svojich zákazníkov, a napriek len malému množstvu zverejnených prípadov sa rozhodol pozastaviť predaj Galaxy Note 7 a už dodané kusy vymeniť za nové.

Stanovisko Samsungu:

Spoločnosť Samsung sa zaviazala k výrobe produktov tej najvyššej kvality a akúkoľvek správu o prípadných chybách od našich zákazníkov berieme veľmi vážne. V reakcii na hlásené prípady týkajúce sa Galaxy Note7 sme vykonali dôkladné vyšetrovanie a zistili sme poruchy na batérii tohto mobilného zariadenia.

Doteraz k 1. septembru došlo k 35 prípadom, ktoré boli nahlásené po celom svete. V súčasnej dobe vykonávame veľmi starostlivé kontroly s našimi dodávateľmi, aby sme zamedzili ďalšiemu šíreniu chybných batérií naprieč trhom. Keďže je bezpečnosť a spokojnosť zákazníkov našou absolútnou prioritou, pozastavili sme predaj Galaxy Note7.

Zákazníkom, ktorí si Galaxy Note7 už zakúpili, umožníme v nadchádzajúcich týždňoch výmenu. Zákazníci zo Slovenska môžu kontaktovať naše Zákaznícke kontaktné centrum na bezplatnej telefónnej linke 0800 726 786, kde im budú poskytnuté bližšie informácie ako ďalej postupovať a zodpovedané prípadné otázky k nimi zakúpenému modelu Galaxy Note7.

Sme si vedomí, že pre niektorých zákazníkov to môže znamenať isté nepohodlie, avšak pre Samsung je absolútnou prioritou, aby sme na trhu predávali bezchybné produkty tej najvyššej kvality. V spolupráci s našimi partnermi teraz hľadáme také cesty, aby prípadná výmena bola pre našich zákazníkov čo najjednoduchšia a efektívna.

Všetko dôležité o najnovšom tabletofóne sa dočítate v základnom infe o Samsungu Galaxy Note 7 (SM-N930F). Aktuálne v redakcii Galaxy Note 7 testujeme a žiadne problémy pri nabíjaní sme nezaznamenali. Veríme, že vám čoskoro prinesieme jeho recenziu, zatiaľ sme zverejnili video s postrehmi kolegu Richarda.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 03.09.2016 - 01:39

Tak to už je druhý problém. Na phonearena písali o "brickgate". Nielen ich kus mal problém so samovolnými reštartami. Tak skúsili hard reset a hop tehla. Fon je to nadupaný, zrejme až natoľko, že Samsung nedokázal ustrážiť dokonalosť.

markos903.09.2016 - 10:46 Trvalý odkaz

dakedy som mal velmi rad samsung telefony aj ked ma obcas technicky neskutocne vytacali, ale od note7 som si sluboval naozaj vela, ale ako vidim tak zostanem nadalej pri apple, odkedy pouzivam ich pristroje tak nepoznam ziadne restarty ani padanie systemu ani prehrievanie ani spomalovanie ani proste ziadne technicke hluposti nemusim riesit, proste klud a pohoda a pre ten klud som odisiel od samsungu, tak musim poklopat na drevo a dufam ze to vydrzi..

ondrakomous03.09.2016 - 11:54 Trvalý odkaz

samsung to chtel podle me vypustit jeste pred iphonem 7 a to je dan za rychlost, jinak apple resi podobny kauzy imervere, treba ted posledni iphone 6, zavada ktera se projevila po dvou letech, to je horsi, tam uz ti nikdo nic nevrati, tak je amici hromadne zaluji.

lacimir05.09.2016 - 01:04 Trvalý odkaz

Suhlasím s tebou Markos9, tiež zažívam ten fajn pocit, že všetko funguje ako má, nič sa neprehrieva a nezasekáva. Len to zažívam nie s apple, ale s lumiou.

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn05.09.2016 - 02:00 Trvalý odkaz

Nema problemy len Samsung, boli aj u iPhone, LG atd. A nemaju vady len smartfony. Tak isto vsetci ostatni vyrobcovia od aut az po zapalky. Napchat tolko hw na malu plochu s velkym vykonom, dat tomu energiu s rychlym nabijanim a vsetko to uchladit v dobe globalneho oteplovania. Este k tomu sa vacsina suciastok vyraba v Cine :D

Celá diskusia 6 príspevkov