Výberom lacného telefónu si znížite mesačný poplatok za O2 Paušál

Cenu mesačného poplatku za O2 paušál si môžete výrazne znížiť. Stačí si zobrať zariadenie s nižšou hodnotou než je výška bonusu na telefón. O cenový rozdiel vám operátora zníži faktúru.

O2 začalo ponúkať zľavu z mesačného poplatku svojich paušálov. Tajomstvo nižšej faktúry je v rozdielu ceny vybraného zariadenia a bonusu na telefón ku konkrétnemu O2 Paušálu. Najvyšší Diamantový paušál môžete získať už za 44 eur mesačne. Ako na to? Matematika je jednoduchá.

Vyberiete si z ponuky operátora ktorýkoľvek telefón, jeho cena k vami zvolenému paušálu však musí byť nižšia než je výška bonusu:

- pre Modrý 96 eur

- pre Strieborný 168 eur

- pre Zlatý 216 eur

- pre Platinový 384 eur

- pre Diamantový 528 eur

Rozdiel medzi cenou telefónu a výškou bonusu je suma, ktorá sa vydelí počtom 24 mesiacov a výsledkom je mesačná zľava z poplatku. Napríklad máte záujem o Zlatý O2 Paušál a telefón Lenovo K5 Plus. Cena smartfónu je 170 eur, výška bonusu 216 eur. 216 - 170 = 44 : 24 = 1,833. Výška mesačného poplatku za Zlatý paušál je 30 eur, operátor vám mesačne odpočíta 2 eurá, takže konečná suma za Zlatý O2 Paušál bude pre vás 28 eur mesačne.

Pri vyšších paušáloch by mesačná úspora bola vyššia. Za Platinový by ste pri výbere rovnakého modelu telefónu platili o deväť eur menej, teda 36 eur mesačne, za Diamantový len 50 eur namiesto 65 eur. Platí, že čím lacnejšie zariadenie si zvolíte, tým viac mesačne ušetríte. Pokiaľ sa rozhodnete odísť od operátora skôr než po uplynutí 24 mesiacov, doplatíte zostatkovú cenu telefónu za zvyšné mesiace.

Najväčšiu zľavu získate pri kúpe najlacnejšieho zariadenia v ponuke, a tým je tlačidlový telefón Alcatel 1054D. Jeho kúpna cena je stanovená na 26 eur, takže rozdiel medzi výškou bonusu a cenou zariadenia je pri Diamantovom paušále 502 eur. Rozpočítané na 24 mesiacov je výška zľavy 20,91 eur. Matematické zaokrúhľovanie velí zaokrúhliť na 21 eur, a tak za Diamantový paušál zaplatíte namiesto 65 eur len 44 eur mesačne.

A to už je naozaj lákavá ponuka. Zvlášť keď si uvedomíme, že za tú cenu získate neobmedzené volania, SMS správy a 15 GB dát využiteľných nielen doma, ale v celej Európskej únii. O2 v septembri zrušilo roaming v celej EÚ pre Platinový a Diamantový paušál.

Cenu za paušál si môžete znížiť o 5 eur mesačne aj prenosom čísla od konkurencie. Napriek tomu, že to operátor na svojom webe neuvádza, naše skúsenosti potvrdzujú, že môžete získať bonus za prenos. Treba sa však na bonus aktívne pýtať. Využiť môžete aj vykúpenie z viazanosti. V akcii, ktorú O2 spustilo začiatkom septembra, zaplatí prípadnú pokutu za predčasný odchod pri prenose čísla od konkurencie za vás. V tom prípade už ale bonus za prenos nezískate. Ušetríte na pokute.

Zdroj: o2.sk

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 25.11.2016 - 11:08

To som zvedavy na najpredavanejsie telefony v najblizsich mesiacoch u O2. Tipujem za do top5 sa aspon jeden z tych zakladnych za 26 eur dostane :)

Lenka Ivančíková25.11.2016 - 11:45 Trvalý odkaz

ano, aj ja som zvedava, ci sa to odrazi na vybere zakaznikov. :-D ponuka je to naozaj lakava.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease25.11.2016 - 15:25 Trvalý odkaz

S prenosom čísla sa dá dostať na cca polovic.
Modrý 7€
Strieborný 9€
Zlatý 17€
Platinový 25€
Diamantový 39€

A to by priatelia mali byť štandardné ceny.
Ale stále nechápem tú kovbojku s mobilom. Veď ešte výhodnejšia, by mala byť ponúka bez mobilu. Myslím, že T a O ponúkajú nižšiu cenu paušálov bez mobilu.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne25.11.2016 - 15:48 Trvalý odkaz

Ano, ale to musim od operatora odist, a znova prist, ak chcem dobru cenu. Pre novych zakaznikov nie je skoro ziadna zaujimava ponuka, vsetci operatori lakaju na prenos. Na vernych, ktori su spokojni, alebo novych, nic poriadne nik nema...

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy25.11.2016 - 17:30 Trvalý odkaz

Wayne staci sa zacat tvarit ze odchadzas :D dostanes aj to co nechces

Celá diskusia 10 príspevkov