O2 ponúka vykúpenie z viazanosti. Pokutu zaplatí za vás

Operátor spustil akciu, ktorou láka nové ovečky do svojho chotára. Už ani pre tých, ktorí sú viazaní u druhého operátora a chceli by prejsť k O2, tu nebudú prekážky. Zmluvnú pokutu vám operátor preplatí. (doplnené)

Chcete z akéhokoľvek dôvodu prejsť do O2, no bráni vám v tom viaznosť? Nevadí. Odteraz je cesta voľná. Prejdite na O2 Paušál a zmluvnú pokutu vám operátor preplatí.

K preplatenej faktúre sa dostanete veľmi jednoducho. Vyberiete si O2 Paušál, v e-shope zadáte telefónne číslo, ktoré si chcete do O2 preniesť a dokončíte prenos. Keď vám váš pôvodný operátor doručí faktúru, na ktorej bude zmluvná pokuta, zašlete ju na adresu udaje@o2.sk alebo ju priložíte po prihlásení v sekcii pre zákazníkov Moje O2. Či sú rovnaké podmienky aj pri prenose na predajni zisťujeme.

obr: o2.sk

Na váš účet v banke vám O2 pošle peniaze na zaplatenie pokuty, ale pozor: len do výšky 150 eur. Preto si pred prenosom čísla overte u svojho aktuálneho operátora, koľko vám bude za skorší odchod účtovať.

Dnes už nie sú tak vysoké zmluvné pokuty ako kedysi a aj počas viazanosti môže zákazník od operátora odísť, stačí, keď zvyčajne doplatí zostatkovú sumu za dotované zariadenie, ktoré si zobral. A práve nižšia cena za telefón je lákadlom pre zákazníkov, ktorí sa "upíšu" na dva roky.

obr: o2.sk

Bližšie sme sa na prínosy a negatíva viazanosti pozreli v článku Viazanosť - áno či nie? Aké sú dotácie na telefón?. Nájdete tam aj približnú výšku zľavy, ktorú vám operátor poskytne pri viazanosti ku konkrétnemu paušálu. Aj keď má článok už takmer rok stále platí, že najvyššiu dotáciu dostanete u O2. Podľa výšky paušálu získate bonus na telefón od 96 do 528 eur.

Na dnes má O2 naplánovanú tlačovú konferenciu, článok budeme v priebehu dňa aktualizovať. Spolu s novou akciou Vykúpenie z viazanosti O2 vylepšilo aj tri svoje najvyššie paušály. O novinkách vás budeme informovať v samostatnom článku.

Doplnené:

Zákazník môže požiadať o prenos na predajni alebo cez e-shop operátora. Následne musí dokladovať faktúru so zmluvnou pokutou do 3 mesiacov od žiadosti o prenos čísla. Suma preplatená zákazníkovi vyplýva z výšky zmluvnej pokuty vyrubenej operátorom, od ktorého si k O2 zákazník prenáša číslo, pričom minimálna preplatená suma je 30 eur, maximálna 150 eur. Preplatená suma je vždy násobkom čísla 5, pričom sa výška zmluvnej pokuty zaukrúhľuje smerom nahor.

Preplatená suma sa rozpočíta po piatich eurách do faktúry podobne ako bonus na telefón. Keď bude chcieť zákazník odísť od O2 skôr, doplatí sumu, ktorá ostáva. Tzn. že keď mu napríklad O2 preplatí 30 eur, suma sa rozdelí na šesť mesiacov. Rozhodne sa po troch mesiacoch odísť preč, doplatí v posledej faktúre O2 15 eur (3 x 5 eur).

Zdroj: o2.sk

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 06.09.2016 - 11:10

Vyplatime vas z pausalu aby ste u nas mohli mat drahsie hovory, smsky, aj data. :) Pekna akcia, ale ja by som chcel skor lacnejsie data...

Andrej06.09.2016 - 11:17 Trvalý odkaz

ja som už 4 rok na happy l a maximalna spokojnosť samozrejme viazanosť bez telefonu a mobil v hotovosti tak je najlepšie za 23 eur bez fonu mam 2 gb net 250 minut do sieti neobmedzene volania do telekomu a neobmedzene sms ja by som teda nešiel do 02 :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne06.09.2016 - 12:14 Trvalý odkaz

Hm, som si klikol na stranky O2, oni tam pomenili pausaly nejak, od zlateho hore,ci? Zda sa mi to, alebo fakt pridali data a zrusili roamingove poplatky pre platinovy a diamantovy pausal?

jardo.suster@g…06.09.2016 - 13:17 Trvalý odkaz

Ceny pausalov akoby mali lte pokrytie min. 90%, ti sa teda citia :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne06.09.2016 - 13:20 Trvalý odkaz

Aha, uz tu je dalsia novinka :) Tak sa mi to predsalen nezdalo :)

Celá diskusia 14 príspevkov