Už aj Messenger ponúka dočasné správy. Konkuruje Snapchatu aj Instagramu

Facebook spustil vo svojom messengeri novú funkciu Môj deň. Správu si pred odoslaním prispôsobíte smajlíkmi, nálepkami či ručne písaným textom. Všetko čo zdieľate cez Môj deň po 24 hodinách zmizne.

Po tajných konverzáciách tu máme samostatné miznúce správy. Nová funkcia Môj deň umožní poslať cez Messenger snímku, ktorú doplníte nálepkami, emotikonmi, textom, kresbou a po 24 hodinách od zverejnenia zmizne.

Komu by sa to zdalo povedomé, má pravdu. Nedávno priniesol Instagram dočasné statusy Stories, pri ktorých tvorbe sa zjavne inšpiroval známou aplikáciou Snapchat. Aj tu nájdeme možnosť úpravy obsahu a jeho životnosť 24 hodín.

Len pre zaujímavosť dodáme, že Instagram a Messenger vlastní rovnaký majiteľ. Stories a Môj deň nie sú úplne rovnaké, v Stories môžu byť aj videá, navzájom sa tak dopĺňajú. Rozdielom medzi službami je aj dosah. Správu v messengeri vidia len priatelia, obsah v Stories môže videť každý, kto patrí medzi sledovateľov.

Správu vidia všetci priatelia vo svojom messengeri a vybraným kontaktom ju môžete poslať ešte ako súkromnú správu. Prípadne zrušíte povolenie zobrazenia v Môj deň a pošlete ju iba ako správu.

Oslovila vás nová funkcia alebo je to podľa vás zbytočnosť?

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 14.10.2016 - 21:56

bol to logicky, ci predvidatelny krok. kedze instagram aj messenger vlastni facebook ;-)

Celá diskusia 1 príspevok