V Messengeri sú už dostupné miznúce správy

Nová funkcia Facebooku Secret Conversations, ktorá zabezpečí, že po nastavenom čase sa konverzácia v Messengeri vymaže a nezostane po nej ani stopy, je už plne funkčná.

Facebook začal šifrované tajné konverzácie testovať v júli tohto roka a posledná aktualizácia aplikácie Messenger ju postupne prináša na zariadenie všetkých používateľov. Funguje aj naprieč platformami Android a iOS.

Tajné (môžeme ich nazvať aj samodeštrukčné) správy sa po vami nastavenom čase od piatich sekúnd až po jeden deň z konverzácie vymažú. Keď nepoužijete časovač, šifrované správy ostanú viditeľné, kým celú konverzáciu ručne nevymažete. Nová funkcia je vhodná vtedy, keď chcete druhej strane napísať niečo osobné a nie je žiadúce, aby to čítal niekto iný. Tajné správy môžu nájsť využitie aj pri posielaní rodného čísla, kontaktných údajov, zdravotného stavu alebo akýchkoľvek iných citlivých informácií.

Správy sú prístupné len osobe, s ktorou komunikujete a nemá k nim prístup ani Facebook. Funkciu si aktivujete v nastaveniach svojho účtu v Messengeri, kliknutím na Tajné konverzácie. Tu môžete naraz aj celú konverzáciu odstrániť. Že si s niekým píšete šifrované správy totiž môže prezradiť ikona zámky pri profilovej fotografii kontaktu v zozname konverzácií. Tajné správy musí mať povolené aj druhá strana, ktorej píšete. Pokiaľ to tak nie je, aplikácia vás na to upozorní.

Posielať môžete text, smajlíky, fotografie a obrázky z galérie. Kliknutím na ikonu časovača si nastavíte dobu, po ktorej odoslaná správa zmizne. Vedľa nej vidíte ako beží čas. Odoslané správy sú viditeľné len na jednom zariadení, ktoré si zvolíte ako prioritné. Pokiaľ napríklad používate Messenger s jedným účtom na dvoch telefónoch, tak keď píšete tajné správy na jednom zariadení, na druhom nemôžu byť aktivované.

Pokiaľ funkciu Secret Conversations ešte nemáte, buďte trpezliví. Aktualizáciou aplikácie Messenger sa postupne sprístupní na všetky smartfóny.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu