Instagram sa približuje Snapchatu a pridáva dočasné statusy

Dnešná aktualizácia sociálnej siete Instagram pridáva novú funkciu Stories. Umožňuje vytvárať a zdieľať fotografie a krátke videá doplnené o kresbu alebo text, ktoré po 24 hodinách zmiznú z vášho profilu. Môžete im nastaviť súkromie a uvidíte, kto si ich pozrel.

Instagram Stories osloví pravdepodobne skôr mladšiu populáciu, podobne ako konkurenčný Snapchat, ktorý zrejme pri vytváraní novej funkcie poslúžil ako inšpirácia. Nájdeme tu spoločné rysy: životnosť fotografií a videí 24 hodín a možnosť upraviť obsah kreslením alebo napísaním textu.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zdieľaný obsah vytvoríte po kliknutí na krížik v ľavej hornej časti displeja. Po zosnímaní fotografie alebo videa môžete na displej čokoľvek nakresliť alebo napísať text. Ten sa však na fotografii zobrazí iba v polohe na výšku, takže pokiaľ chcete doplniť snímku vyfotenú naležato, text napísaný na výšku vyzerá neprirodzene. Ak budete zdieľať viac fotografií a videí, objavia sa vo formáte prezentácie. Pred odoslaním sa rozhodnete, či a komu obmedzíte prístup k vytvorenému obsahu. Takže príbehy môžete vidieť napríklad iba vy alebo zvolený okruh osôb.

Svoje príbehy alebo príbehy ľudí, ktorých sledujete, si môžete pozrieť kliknutím na ikonu v hornej časti. Máte tam prehľad o tom, koľko ľudí a kto videl vaše fotografie a videá, môžete ich mazať či dodatočne zdieľať ako bežný instagramový obsah alebo ich uložiť do telefónu. Ak chcete komentovať niekomu jeho príbeh, môžete mu poslať súkromnú správu, ktorú nikto iný neuvidí.

Aktualizácia s funkciou Instagram Stories je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS. Na to, aby ste nielen vytvárali, ale aj videli obsah vytvorený pomocou príbehov, musíte mať aplikáciu aktualizovanú na verziu 9.0

Diskusia k článku:

Začať diskusiu