Orange: za nákup v Google Play zaplatíte aj v mesačnej faktúre

Nová služba Orange platba umožňuje zákazníkom platiť za nákup v obchode Google Play bez potreby zadávať do systému platobnú kartu. Zakúpený obsah zaplatia v mesačnej faktúre.

Od 21. septembra môžu zákazníci Orangeu platiť za digitálny obsah zakúpený v obchode Google Play v mesačnej faktúre za mobilné služby. Nemusia tak pridávať v nastavení svojho Google účtu citlivé informácie o platobnej karte. Výhodou je jednoduchosť, rýchlosť a bezpečnosť.

Účet za kúpené aplikácie, hry, filmy, hudbu či knihy nájde vyfakturovaný spolu s úhradou za ostatné mobilné služby. Môžu tak nakupovať aj vtedy, keď nemajú na platobnej karte dostatok finančných prostriedkov. O každej platbe budú upozornení SMS správou od Orangeu aj e-mailom od Google.

Pre využívanie služby potrebujú zákazníci zariadenie s operačným systémom Android a aktívnu SIM kartu. Nemusia si nič inštalovať, tento nový nástroj sa im objaví v možnostiach platby priamo v obchode Google Play pri platbe za aplikáciu. V budúcnosti Orange plánuje pomocou tohto riešenia pripojiť ďalších partnerov.

Pozn. redakcie: platbu za nakúpený obsah cez mobilného operátora ponúka od februára minulého roka aj O2 a od mája 2015 sa pridal i Telekom. Ten navyše umožňuje platiť aj kreditom. Orange spustenie služby avizoval už v máji minulého roka.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

MiroslavS 21.09.2016 - 11:41

Zdravím, zakúpenie platených aplikácii v Google Play je nastálo, alebo sa po čase musí platba obnoviť, napr. po roku? ďakujem.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne21.09.2016 - 12:01 Trvalý odkaz

Zalezi od aplikacie. Niektore su na trvalo, niektore ako Sygic napriklad a dalsie, ktore mi nenapadnu maju rocne obnovovanie licencie. Vacsinou sa to uvadza pri informaciach alebo priamo v aplikacii. Vacsinou su to tie, co ponukaju sluzby. Take hry, ikony, temy, utility, su s jednorazovou platbou.

Edit: napisal som to hlupo, tie, co maju nejake predplatne, rocne, alebo mesacne, to realizuju cez nakup v aplikacii, za aplikaciu platis iba raz a zostane ti. Za premiovy obsah alebo za dalsie sluzby, je to extra :-)

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy21.09.2016 - 12:36 Trvalý odkaz

wayne :) sygic je zly priklad :) ten je zrovna dozivotny.
ano zalezi od aplikacie, vacsina je takych ktore raz kupis a budes ich mat dozivotne v zozname svojich aplikacii v google.play ucte a budes si ich moct kedykolven naistalovat do noveho zariadenia ak sa prihlasis so svojim uctom.
cize raz si kupis SYGIC (ma dozivotnu licenciu) a mozes ho nainstalovat kludne aj na 5 roznych telefonov, tabletov kde si prihlaseny pod svojim google uctom.
existuju aj aplikacie kde je casovo obmedzena licencia napr. navigacia TOMTOM, kde po kupeni rocnej licencie ti zacne bezat rok :) kedy sa aplikacia aktualizuje... po roku budu chciet aby si znovu zaplatil :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne21.09.2016 - 14:06 Trvalý odkaz

Aha, tak pardon myslel som ze maju aj nieco na rok iba. Som to poplietol s niecim inym...

Celá diskusia 4 príspevky