Za nákup v obchode Google Play môžete platiť prostredníctvom O2

Operátor prináša ďalšiu novinku. Zákazníci rezidenčných programov majú možnosť platiť za softvér, film alebo hudbu v Google Play cez O2. Nakupovať aplikácie budú môcť aj zákazníci predplatených kariet.

Nakupovanie v Google Play bude pre zákazníkov O2 o niečo jednoduchšie. Nebudú musieť v obchode registrovať svoju platobnú kartu, stačí zaplatiť vo faktúre alebo z kreditu na SIM karte. Podľa typu digitálneho obsahu umožní O2 jednorazové platby, alebo aj platby formou predplatného.

”Pre našich zákazníkov tu máme opäť niečo nové. Tí, ktorí radi nakupujú v obchode Google Play budú môcť za svoje nákupy zaplatiť aj cez nás. Platba za aplikáciu, hru, film alebo hudbu sa im jednoducho pripíše k faktúre, alebo strhne z kreditu, je to jednoduché a bezpečné riešenie,” uviedla Martina Jamrichová, hovorkyňa O2.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Platba v Google Play cez O2 prináša bezpečné riešenie, bez nutnosti vlastniť platobnú kartu, obsahuje mesačný limit a samozrejme chránený prístup. Finančný limit platobných operácií je 150 € s DPH za mesiac. Do limitu sa započítavajú aj všetky platby cez SMS (napr. SMS lístky, SMS parkovné, SMS poistenie a pod).

Nakupovanie je jednoduché: zákazníkovi sa v zozname platobných metód zobrazí nová možnosť – Platba cez operátora O2. V čase písania článku zatiaľ táto metóda nebola na redakčnej SIM karte sprístupnená. Po výbere tejto možnosti prebehne na pozadí proces overenia cez SMS, počas ktorého sa zákazníkovi spáruje používateľské konto na Google Play so SIM kartou. Ak je overenie úspešné, platobná metóda sa zákazníkovi nastaví ako predvolená a pri ďalších platbách sa použije automaticky. Úspešnosť overenia závisí od toho, či je telefónne číslo aktívne a nemá deaktivovanú túto službu. Pri predplatených kartách sa tiež overuje dostatočná výška kreditu.

Nová platobná metóda v obchode Google Play bude automaticky sprístupnená všetkým rezidenčným zákazníkom. Výnimku tvoria firemní zákazníci a dátové SIM karty, ktorí ju budú mať automaticky zablokovanú. Spoločnosť Google uvoľňuje prístup k službe postupne, pre 100 % zákazníkov bude dostupná do 27. 2. 2015.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

kuco 19.02.2015 - 09:47

Dobrá správa a dobrý ťah. Vzhľadom k tomu ze som zákazník O2 a neviem platiť na Google Play lebo mam Maestro kartu. Takze konečne môžem nakupovať sam bez toho aby som niekoho otravoval.

elis8507.11.2015 - 14:00 Trvalý odkaz

Ďakujem za tip. O2 v tomto nemá chybu, stále niečo nové a idú dopredu. Takto by to malo byť, taká zdravá konkurencia, že stále vymýšľajú niečo nové. Ja som na Android prešiel len nedávno a som spokojný.

inzercia vymazana. Lenka

Martin Hombauer14.12.2015 - 15:26 Trvalý odkaz

myslel som si ze to je zbytocnost dokial som nemal problem zaregistrovat moju obnovenu visa kartu... aspon nemusim riesit.

Celá diskusia 5 príspevkov