Z fotografií Miss Slovensko vytvorených mobilom za 269 eur budete prekvapení

Krásne ženy a pekné autá patria k sebe. Známy fotograf Peter Frolo nafotil Miss Slovensko 2016 v nádhernom veteráne cenovo dostupným smartfónom Moto G4 Plus. Výsledok vás milo prekvapí.

Ľudia dnes na fotenie momentiek, ale aj spomienok z dovolenky či výletov používajú hlavne fotoaparát v mobile. Veď komu by sa už chcelo zakaždým vláčiť zrkadlovku, alebo hoci aj malý kompakt. Veď telefón s fotoaparátom má dnes už takmer každý. Stačí ho vybrať z vrecka a fotiť. Pri momentkách veľakrát oceníme aj rýchle spustenie fotoaparátu, ktoré ponúka snáď každý smartfón.

A tak sa niet čo čudovať, že medzi priority pri kúpe nového mobilu patrí aj dobrý fotoaparát. V redakcii sa s touto požiadavkou stretávame často, keď si od nás pýtate pomoc pri výbere nového mobilu. Pre tých najnáročnejších máme na našom webe aj špeciálnu sekciu Porovnania, kde vám v článkoch prinášame fotosúboje aktuálnych top fotoaparátov v mobiloch.

Foto 1: Vďaka manuálnemu režimu dokážete do fotoaparátu dostať viac svetla a zaostriť na bod, ktorý chcete vyzdvihnúť

O tom, že aj Lenovo vie vyrobiť konkurencieschopný fotomobil ste sa mohli presvedčiť v článku spred roka, v ktorom sme porovnávali Lenovo Vibe Shot vs. Samsung Galaxy S6 edge+.

Ako si pri fotografovaní a nahrávaní videí viedla novinka radu Moto, ktorú sme v našej recenzii označili za najväčšie prekvapenie tohto leta, ste si mohli pozrieť v článku Takto fotí Lenovo Moto G4 Plus. Na 16 Mpix fotoaparáte sme ocenili spoľahlivé a rýchle laserové zaostrovanie, dobrú sveteľnosť objektívu f/2.0, vylepšené prostredie aplikácie, manuálny režim a výbornú kvalitu snímok.

Foto 2: V zatienenom priestore si môžete manuálne nastaviť expozičný čas a zvýšiť citlivosť (ISO), aby vynikla prirodzená farba foteného objektu

Lenovo vie, aký potenciál sa v Moto G4 Plus ukrýva, a tak sa dohodlo so špičkovým slovenským fotografom Petrom Frolom, že dočasne vymení zrkadlovku za kompaktný Moto G4 Plus. Testovanie kvality fotoaparátu v réžii Petra Frola malo pôvodne prebiehať na detailoch interiéru starého veterána, ale fotograf cítil, že tomu niečo chýba. Ako kontrast k oldschoolovému autu si zvolil modernú krásnu ženu - úradujúcu Miss Slovensko 2016 Kristínu Činčurovú. A výsledok? Ako si fotoaparát z Moto G4 Plus poradil so sťaženými svetelnými podmienkami, môžete vidieť na fotografiách v článku.

Foto 3: Moto G4 Plus dokáže aj pri plnej automatike zachovať svetlé tóny vo svetlých aj tmavých miestach, a to bez použitia HDR

A schválne! Viete, v akom veteráne misska sedela? :)

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease28.08.2016 - 18:09 Trvalý odkaz

Upravená Škoda Octavia

ondrakomous28.08.2016 - 19:37 Trvalý odkaz

skodovka by to mohla byt, ta me napadla podobny interier jaky byl treba ve starych porshe, pak me napadl jeste mercedes, ale na volantu nic neni. 3pokus ford-amerika, prihoriva, beru zpet 4 pokus, to auto je maly! to bude fiat. jinak ta holka neni vubec hezka, clovek by rek, ze holky ze slovenska jsou nejpeknejsi na svete a vono....

ondrakomous28.08.2016 - 20:24 Trvalý odkaz

mental to vedel, protoze tady kdyz je anketa, tak sou karty rozdany vzdycky dopredu!

Celá diskusia 9 príspevkov