Honor 8 prichádza na Slovensko

Honor oficiálne uviedol na náš trh svoju najnovšiu vlajkovú loď s elegantným dizajnom, 5,2'' Full HD displejom, 12 Mpix duálnym fotoaparátom, čítačkou odtlačkov a 4 GB RAM. Zaujme i cenou.

Honor 8 upúta už na prvý pohľad. Kombinácia kovu a skla, zaoblené boky a zadná strana so zaujímavým efektom z neho robí telefón, ktorý si vyslúži záujem okolia. Na trh vstupuje v troch základných farbách - 32 GB verzia príde v bielej, antracitovo čiernej a netradičnej zafírovej modrej. Verzia telefónu s vyššou 64 GB vnútornou pamäťou bude dostupná v zlatej farbe.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

K novinke dostanete trojmesačnú záruku pre prípad náhodného poškodenia displeja, napríklad pri páde telefónu na zem. S podobnou zárukou sme sa už stretli pri uvedení Samsungu Galaxy S7 a S7 edge, tam výrobca ponúka ročné bezplatné poistenie, ale s 39-eurovou spoluúčasťou.

Po vzore svojho predchádzajúceho modelu, Honoru 6 Plus, značka opäť vsádza na duálny zadný fotoaparát. Tentoraz ide o kombináciu dvoch 12 Mpix snímačov, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Pri vytváraní snímok je možné využívať efektu širokej clony, teda čiastočného rozostrenia vybraných oblastí fotografie. Honor 8 disponuje aj laserovým zaostrovaním a hlavnú dvojicu fotoaparátov dopĺňa predná 8 MPix predná kamera.

Tak ako sme pri značke Honor zvyknutí, čítačka odtlačkov neslúži iba na odomknutie zariadenia, ale pomocou gesta stiahnete notifikačnú lištu, vymažete oznámenia, zosnímate fotografiu, prijmete alebo odmietnete hovor a môžete jednoduchým pohybom listovať v galérii. Podobne ako predchodca Honor 7 využíva Honor 8 inteligentné tlačidlo SmartKey, ktoré umožňuje napríklad ovládať svietidlo, fotoaparát alebo dokáže spustiť zvolené aplikácie. Tlačidlo je ale netradične integrované v čítačke odtlačkov na zadnej strane smartfónu.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 5,2-palcový Full HD displej, procesor vlastnej výroby Kirin 950, 4 GB RAM, nový port USB-C a 3000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním. Vnútorný 32 GB alebo 64 GB priestor si rozšírite microSD kartami do veľkosti 128 GB, prídete tým ale o dual SIM funkciu. Kompletné špecifikácie nájdete v našom základnom infe. Ako sme vás už informovali, Honor 8 bude dva roky dostávať aktualizácie systému Android.

Na Slovensku odštartovali predobjednávky už v deň oficiálneho uvedenia, vo štvrtok 25. augusta o 20:00 hod. Cena za základnú 32 GB verziu je stanovená na 409 eur a k dispozícii bude v bielej, čiernej a modrej farbe. Za model s 64 GB pamäťou zaplatíte 449 eur a bude dostupný len v zlatej farbe.

Telefón budete môcť zakúpiť u predajcov Alza, Nay, Datart, Mall a u mobilného operátora O2. Oficiálny predaj začne už v priebehu niekoľkých dní.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Daor32 26.08.2016 - 11:06

Akurat zhanam/vyberam 2simkovy telefon... stacilo nosenia sluzobneho a sukromneho telefonu :-) Prichadza akurat v cas, modry bude moj :-)

ondrakomous26.08.2016 - 11:45 Trvalý odkaz

jo modry je nadherny.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease26.08.2016 - 11:53 Trvalý odkaz

Je to pekný mobil asi najkrajší Huawei, ale aby aj 32GB verzia stála viac ako OnePlus 3?

Odvaha silných..

ondrakomous26.08.2016 - 12:09 Trvalý odkaz

one plus se po marketingove strance na huawei nechyta, normalni lidi zajima zaruka, servis, lte pasma, reklama v televizi, geeky zajima vykon hardwaru. psal jsem to do jinyho vlakna, ze one plus je absolutne neznama znacka, to si muze koupit jenom dobrodruh, pac to zbozi nema absolutne zadnou hodnotu. obcas me neprestane fascinovat, co lidem doporucujete za dreky, motoroly, one plus...atd. kolikrat se to neda ani cist, nejlepsi je note 7 a iphone 6s, to sou telefony, do kterych se oplati vrazit balik. tim se nechci nikoho dotknout, ale objedvavat si telefony nekde ze zahranici, proboha proc? protoze usetrim.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy26.08.2016 - 12:17 Trvalý odkaz

omg...
ked bude stat note 7 alebo iphone tolko ako one+3 alebo "motorola" tak nebude mat zmysel doporucovat nieco ine.
cize bud klesne cena na polovicu alebo musi ponuknut raz tolko :) ani jedno sa vsak nedeje

Celá diskusia 43 príspevkov