Vybrané Google zariadenia dostávajú Android 7.0 Nougat

Vlastníte niektorý z novších smartfónov Nexus? Tak patríte k prvým používateľom, ktorí si na svojich zariadeniach budú môcť užívať najnovšiu oficiálnu verziu operačného systému Android Nougat.

Po mesiacoch testovania a dolaďovania vývojárskou komunitou je Android 7.0 Nougat dostupný širokej verejnosti. Google uvoľnil najnovšiu verziu pre modely Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9 a Google Pixel C. Neskôr pribudne set-top box Nexus Player a smartfón General Mobile 4G Android One.

Do developerského programu bol tentoraz prekvapivo zaradený aj smartfón Sony Xperia Z3, jeho majitelia mohli skúšať Android N Developer Preview už od júna. Kedy bude uvoľnená oficiálna verzia Androidu Nougat pre všetkých majiteľov Xperia Z3 sa Sony zatiaľ nevyjadrilo.

Prvým zariadením, v ktorom pobeží Android 7.0 už pri kúpe, bude LG V20, jeho príchod je naplánovaný na začiatok septembra.

Novinkám operačného systému Android 7.0 sme sa venovali v tomto článku.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 23.08.2016 - 11:50

Toto je celkom prekvapive od Googlu. Znamena to snad, ze nove Nexusy budu mat nejaku zatial neznamu featuru? Lebo ak nie - a system uz pobezi nejaky ten piatok na sucasnych zariadeniach, bude google tlacovka celkom nezazivna, v podstate ukazu len novy hardver, ktory je uz pol roka vsade okolo nas, S820, 4GB RAM, 32+GB ulozizka, citacla odtlackov, atd... Ibazeby pripravili zatial nezverejnene nove verzie aplikacii (photos, vyhladavanie, launcher, mapy,...). Mna to teda dost zmiatlo zvycajne prichadza hardver so sofverom v jednom baliku.

shaggy23.08.2016 - 16:43 Trvalý odkaz

Znamena to, zeby som sa casom dockal N-ka aj na Z3 Compact?

Tomas23.08.2016 - 18:59 Trvalý odkaz

Za mna Android N dost sklamanie. Google sa konecne zobudil a implementoval multi window... bolo nacase. To je asi jedina vec na ktoru by som sa tesil. Som zvedavy o kolko je to lepsie ako samsungacka verzia.
Doze on the go je tiez zaujimave, ale myslim, ze vplyv na vydrz to bude mat minimalny.
No a to, ze konecne netreba stahovat hornu listu na 2x, aby sa clovek dostal k rychlym nastaveniam... to je vec, to je ale novinka! :D

ondrakomous23.08.2016 - 19:53 Trvalý odkaz

z3c bude mezi prvnimi, ale podle me to bude konecny update. dalsi updaty uz nedostanes. jedine cyanogenmod

shaggy24.08.2016 - 12:33 Trvalý odkaz

Nevadilo by, ze konecny. Na Z1 stale bezi len 5ka a az na vyslahanu baterku ten telefon funguje v poradecku.

Lenze v inom clanku sa tu pise:
"Sony pripravuje Android 7.0 Nougat len pre deväť modelov: Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra a Xperia X Performance."

Viac ma stve, ze Z3C resp. Z5C nema nasledovatela. Dakedy v Okt/Nov budem menit mobil a ponuka u nas vo fy. je obmedzena na dake ajfony, S7 a Xperie X a XA ktore stoja za chu*a... Neni z coho vyberat...
Z3C je najlepsi mobil co som zatial mal, i napriek tomu ze starvil 2 tyzdne v servise (vymena zakladnej dosky kvoli nefunkcnej wifi).

Celá diskusia 5 príspevkov