Skúsenosti s LG G4 po mesiaci používania

  • Juraj 05.09.2015 - 14:08

    Pozdravujem! Tiež som si kúpil tento telefón, asi mesiac aj niečo. V podstate so všetkým súhlasím, až na to poklepanie - mne to funguje bez problémov. Asi 2 týždne používam aj Quick circle obal a je to skvelá vec, keď ste niekde v práci a máte špinavé ruky tak tento obal je pre mňa ako stvorený. Ďalej, batéria mi vydrží minimálne 1,5 dňa a občas sa stane že ho nabijam až raz za 3 dni... Áno, poviete si, že som ho zrejme nepoužíval, ale nie je to tak celkom pravda - zopár hovorov, net, sms a v pohode drží cez 2 dni... Trošku kritiky aj z mojej strany : často na ňom počúvam hudbu a pokiaľ máte mp3 na SD karte tak sa vám môže stať, že vám z času na čas hudba preskočí... Najprv som to nejako ignoroval ale potom ma to vážne naštvalo a začal som skúmať čo sa s tým dá robiť. Ak máte PowerAMP, tak tam jednoducho zvýšite buffer size na 250ms alebo viac a je po probléme. Nuž u vstavaného prehrávača som túto možnosť zatiaľ nenašiel, takže tam to zrejme so sekanim bude pokračovať. Hudbu ale aj tak počúvam cez PowerAMP, takže som spokojný... Odo mňa asi všetko :)

  • Lenka Ivančíková05.09.2015 - 15:33 Trvalý odkaz

    Vydrz moze byt aj u mna 1,5 dna, no ked potrebujem byt mimo domu cely den, nemozem sa spoliehat na power bank alebo ze zozeniem nejaku el. zasuvku, takze radsej nabijam kazdy vecer. Hovorov mam denne vela, stale zapnuta syncronizacia, wi-fi, 4G, takze mi naozaj zerie vela. Ale menej narocny pouzivatel sa dostane aj na dva dni bez problemov. Cez vikend sa na tuto hodnotu dostanem aj ja. :)

    Juraj05.09.2015 - 15:50 Trvalý odkaz

    Lacný plast. Toto má odrádza na ňom. ..

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.09.2015 - 16:33 Trvalý odkaz

    madeil ty si tym plastom nejaky posadnuty...

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn05.09.2015 - 16:36 Trvalý odkaz

    Vdaka rychlonabijacke uz neriesim pravidelne dobijanie vecer. Naozaj displej zerie najviac, ked som mal zapnute mp3 za niekolko hod mi stiahlo len 2%. Pocuvam audioknihy v stavanom prehravaci a este mi nic nepreskocilo.
    Telefon nesetrim mam len ochranne sklo, uvidime co znesie plastovy ram.

    wancohoff05.09.2015 - 17:45 Trvalý odkaz

    ahojte aj ja mam LG G4  asi mesiac,a tu su moje poznatky:

    SD karta sa da vybrat bez vybratia baterie, aj zasunut.staci ju vytiahnut a preklopit telefon.karta vypadne.tak isto zasunut.
    v porovnani s S6 edge su fotaky rovnako kvalitne, ale G4 ma lepsi manualny rezim a viac nastaveni v nom, preto som kupil radsej ju.hlavne fotky za zleho svetla. 30sekundova uzavierka, rozsah iso, a korekcia farieb. velmi ma zamrzelo ze aj pri tretom update V10D LG stale nedodal funkciu 60fps u FullHD videa na ktore som bol zvyknuty z S5.(vraj daka verizon verzia to ma) taktiez vo fotaku chyba nastavenie rozlisenia fotky.mna osobne to netrapy, nekupil som si top foto mobil na fotenie v mensom rozliseni.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.09.2015 - 21:31 Trvalý odkaz

    Ja doplnim svoje postrehy:

    - nabijacka 1.8A nie je klasicka "rychlonabijacka", nie je certifikovana technologiou quick charge 2.0 od qualcommu, tiez pozeram po nejakej alternative.

    - megauzitocna aplikacia pre G4 je key plus (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apptuners.keyplusapp) ktora dovoluje namapovat rozdielne akcie na tlacidla hlasitosti, ja mam 2x volume up pridelene svietidlu, super vec.

    - pri podrzani a potiahnuti prsta dole po obrazovke sa zroluje z horneho okraja cas a vidno aj notifikacie. prakticke pri kontrolovani casu pri vyberani z vrecka, nepotrebujem zmenit polohu ruk len potiahnem prstom po displeji.

    - ja mam plastovu verziu, koza sa (vraj) rychlo osuchava, a chcel som na telefon "kondom" tak aby boli chranene rohy. kedze je displej ohnuty je mensia sanca ze schyta ranu "do tvare" a este drobna ochrana po krajoch moze pomoct. casom asi kupim nieco lepsie od spigenu

    - v pripade ak vas smart notice vyzve na odinstalovanie nepouzitych aplikacii, dajte si pozor, odinstaluju sa systemove aplikacie. Ja som si tak vymazal kalkulacku. nastastie cez centrum aktualizacii ide vratit spat.

    - ak by vam bloatware predsalen vadil, tento nastroj zablokuje systemove aplikacie bez roota http://forum.xda-developers.com/android/software/debloater-remove-carri… vyskusal som zopar LG aplikacii zablokovat (health, hangouts, smart notice), funguje bez problemov.

    - a jeden zapor mozno - stock widgety nejdu pridat do alternativneho launcheru (nova, google launcher).

    //edit: tak tych zaporov bude viac :)

    -ak pocuvam hudbu nefunguje skratka 2x volume down na zapnutie fotoaparatu.
    -senzor regulacie jasu je v nalavo od sluchadla, ak sa hram a drzim mobil "bradou napravo" ako som par rokov zvyknuty, obrazovka mi stmavne.. takze, bud vypnut automaticku regulaciu jasu, alebo otocit ho "bradou doprava"
    -nenasiel som ziadnu kalibraciu farieb displeja a tie zelene / cervene farby, najma pri hrach, su .. pre mna nie velmi oku lahodiace.
    -trochu som googlil co sa tyka baterie a jej zivotnosti. vyzera, ze rozdielna verzia Sluzieb Google Play ma rozdielny Stand By cas. 7.8.99 (xx-448) ma subjektivne lepsi vplyv na bateriu ako 7.8.99 (xx-440). APK subor sa da vygooglit.
    -odinstalovanie aplikacie facebook a messenger a vytvorenie odkazu cez chrome (alebo mutaciu #NoChromo, ktoru pouzivam ja (http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-nochromo-wild-br…) dokaze tiez par percent v standby usetrit).

    Vyskusal som aplikaciu ProShot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riseupgames.proshot2&…) - a ISO 50 bez redukcie sumu v peknom svetle vytiahne neuveritelne mnozstvo detailov. Pravda, snimky su trosku zrnitejsie, no jemna uprava v adobe photoshop express staci. No aj bez toho, som bol prekvapeny kolko detailov dokaze snimac do zaberu dostat. https://goo.gl/photos/euxJ4XBzotriVAhr7 Obsah a kompozicia nic moc, viem....

    //edit2: zabudol som na zvukovy vystup, ktory je naozaj hrozny, spotify znie lepsie na zavodnom htc desire 500.....

    Lenka Ivančíková05.09.2015 - 23:18 Trvalý odkaz

    super, vdaka za postrehy. :)

    wancohoff05.09.2015 - 23:58 Trvalý odkaz

    teraz sa zabavam s defaultnym prehravacom hudby, a porovnaval som rovnake pesnicky(flac) s power amp. musim povedat, ze ten defaultny player hra slabo.dynamika, basy,stereoefekt. nepomoze ani vyladenie v equalizery. a to som chcel kupit ine sluchatka.(pouzivam tie k mobilu quadbeat 3 ci ako sa volaju) myslel som ze to oni hraju zle.

    ondrakomous06.09.2015 - 11:47 Trvalý odkaz

    nejlepší zvukovy vysup ma xperia z3, z3c, bavim o se o vystupu do sluchátek, při hrani přes reproduktory, kde sou všude dany gumovy sprcgumy, bude vždycky docházet k utlumu zvuku. samozrejme nesmim opomenout johnyho htc one, ale tento mobil bych si take nekoupil z konstrukcnich duvodu. nechapu, proc výrobce nedodava nabíječku, která ma byt pro tu technologii qualcommu, jenom aby usetril par desitek euro.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn06.09.2015 - 13:27 Trvalý odkaz

    no tak to nie je rychlonabijacka, ako som si myslel, nevadi, stale rychlejsie nabija ako klasicka 1 amperova, na nete som nasiel rychlonabijacku v cene okolo 13 eur.
    Ondra ja som si z konstrukcnych dovodov nekupil galaxy S6 -sklo, ziadne karty, uzivatelsky nevymenitelna bateria. Toto LG splnuje, takze proti gustu... nemusim navliekat telefon do podivnych puzdier aby som ochranil obe strany telefonu, rozsirenie pamate je bez debaty len plus a neviem aky ma vplyv rychlonabijanie na zivotnost baterie, takze pri akomkolvek probleme ju bezproblemovo vymenim :)

    Wayne kozeny kryt sa mi zacina osuchavat na rohoch, ked ho tlacim do tesneho puzdra (v praci ho musim mat), nastastie pri kozennom kryte som nasiel v baleni aj umely...
    [img]http://s10.postimg.org/68c139f5l/20150906_113457_01.jpg[/img]

    ondrakomous06.09.2015 - 14:18 Trvalý odkaz

    jojo mas pravdu, je to jeden z mala top modelu uzivatelsky pristupny, ale me prijde zbytecne drahy. po pravde bych se strasne tezko smiroval s jejich UI androidu, prave nechapu jak si geek jako Wayne muze koupit LG. to by som asi niky nespravil. pro me existuje jediny top smart xperia z3c, mam Michala na skypu, pozor vtip, prave cekam, jaka bude xperia z5C a kolik bude stat, velky padlo nikdy vic. před lety jsem byl nejvetsim zastáncem velkych telefonu, ted si myslim pravy opak, cinsky lopatky uz nikdy.

    Filip06.09.2015 - 15:53 Trvalý odkaz

    Ahojte, chcem sa spytat, vase postrehy su zaujimave, aky mobil by ste mi doporucili ked uvazujem medzi S6 a G4 ? Samsung sa mi paci, kvalitny disp, odtlacky prstov, meranie tepu (neustale ako sportovec vyuzivam) material. Ale co ma zaraza je slaba baterka, oproti S5 (v testoch dosiahnute vysledky). LG sa mi paci tiez velmi, krasny dizajn, tenky, vacsi ako s6, tlacidla vradu, vymenitelna baterka, sd karty (mne uplne staci 32gb) kvalitny fotak, ale pre mna (oproti S6 ) horsie disp, som zvyknuty na kvalitu amoled a lg ma premna nevyrazne farby. Baterka mozno na G4 trosku horsia, ale to je zanedbatelne. Na youtube som prezrel desiatky videi, precital mnozstvo zahranicnych recenzzi, ale chcem sa spytat aj priamo vas. V obchode som si telefony vyskusal, ale to nepokladam za kvalitne zhodnotenie. Rad by som vedel vase postrehy. Som bezny pouzivatel, hudba, hry, internet, volanie, vecer cca 4 hodiny pozeram serialy.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne06.09.2015 - 16:27 Trvalý odkaz

    Kup si oba Ares. Bez srandy. Ked si kupis S6, bude ti chybat o chlp pokrocilejsi fotoaparat, sd karta, kryty, prijemna ergonomia.

    Ked si kupis G4, bude ti chybat ten krasny displej, o chlp rychlejsie ostriaci fotoaparat, lepsie audio vo videach, snimac odtlackov prstov, megapohodlne bezdrotove nabijanie a v neposlednom rade prislusenstvo. Na G4 sa cokolvek zhana pomerne tazko, ak chces Samsung proste vojdes do Nay, Datartu, Tesca, su toho plne regaly...

    @ondro, kvoli fotoaparatu. Nexus sa mi rozpada, a Lumia, uz bola prekonana v obrazovej kvalite. Vo videu s dolby zvukom este nie uplne, ale predsalen je to za dverami. Je to taka docasna prechodna volba, uvidime co nove nexusy, alebo Z5 rada. Este som nemal ziadne "velke" Ztko, a Z5 ak nebude zo zadnej strany platna na lievance, tak mozno jej sancu dam. Chcel som hlavne 5.5"displej, Oneplus One ma zmlsal, Nexus 5 mi pripada ako iPhone teraz.

    Dnes som skusal na G4 ProShot s ISO 50 a NR OFF.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta06.09.2015 - 17:19 Trvalý odkaz

    Na meranie tepu používam Heart rate aplikáciu, na to nepotrebuješ S6.

    nerd06.09.2015 - 18:06 Trvalý odkaz

    Ares co za sportovca si mera pulz 5+" mobilom?

    Filip06.09.2015 - 20:37 Trvalý odkaz

    nerd: hravam futbal a bohuzial mam arytmie preto mam sporttester .. ale ked som doma nebudem nosit na hrudi pas. Sem tam si skontrolujem tep cez fon.

    RoSta: aj ja mam Heart Rate Pro. a spomenul som to len ako priklad, nekupis si fon, ktoreho hlavnou vyhodou je merac tepu.

    Wayne dakujem, ale mam peniaze len na jeden :)

    ondrakomous06.09.2015 - 21:05 Trvalý odkaz

    marice tepu v telefonech jsou znacne nepresny, daleko presnejsi je pouziti sportovního naramku, nebo hodinek, který jsou urceny vyrobcem pro takovy pouziti. vyrobci fitbit, garmin. S aritmii srdce bys nemel dělat žádný sport, muze te to zabit.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne07.09.2015 - 13:00 Trvalý odkaz

    @Ares, S6 mozno by bola lepsia volba. G4 by som bral ak by si chcel skutocne top fotoaparat ale nezalezi ti velmi na videu, a vystacis si s 20+GB realneho priestoru.

    Filip07.09.2015 - 17:59 Trvalý odkaz

    ja spravim mozno 3 fotky za rok, ale nieje nikdy naskodu mat dobry fotak v telefone. Na vasu radu pojdem pravdepodobne do S6 alebo mozno pockam na Z5

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn07.09.2015 - 20:55 Trvalý odkaz

    S6 riadne opuzdruj :D alebo minimalne pouzi ochranne sklo na obe strany.

    Chcel by som poradit nejaky drziak na G4 ktory sa da prisrobovat na klasicky stativ. Moze byt aj ebay, dell. Kto ma dobre skusenosti nech hodi link. Dik

    7wcsnurka08.09.2015 - 03:13 Trvalý odkaz

    Ronn,vdaka za info o g4,aj 15rocnemu dakujem.
    Odchadza mi nex 5,tak uvidim,co novy nex,alebo to bude g4ka..

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.09.2015 - 08:18 Trvalý odkaz

    Pocuj Milan, alebo ako sa volas. Ak mas custom rom, na G4 zabudni. Existuje iba root, bez recovery ci kernelu (ziadny tuning frekvencii, ziadny tuning teploty farieb displeja, ziadny cyanogen OS). Ak odomknes bootloader na flashovanie recovery, uz ho nezamknes, LG oficialne otvorilo cestu pre vyvojarov, ako to urobit. Zial, zaruka je v cudu, a ak sa pokazi, je z toho iba tazitko, alebo ho bude mozne opravit za vlastne naklady. Neviem ako je to teraz, no LG servisoval cesky Britex. a ten, nema prave najlepsiu povest.... najlepsi je fotoaparat, to dalsie je take ze... za tu cenu su aj lepsie telefony.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn08.09.2015 - 23:41 Trvalý odkaz

    Mna kryty vsetkeho druhu na mobile znervoznuju vratane folii. Krycie sklo na displeji chvalabohu nie.

    ondrakomous15.09.2015 - 09:06 Trvalý odkaz

    O vánocích bude za 300, radši se zbav toho svého nez to bude mít hodnotu 50% kupní ceny.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.09.2015 - 09:55 Trvalý odkaz

    Neviem ci sa ho chcem zbavit:) paci sa mi urcite najlepsi telefon akybsom doteraz mal :)

    marek15.09.2015 - 18:11 Trvalý odkaz

    Kde je pod 400 a čím prekvapila alza?? :)

    ondrakomous15.09.2015 - 18:42 Trvalý odkaz

    one plus one stoji 428 euro, pro predstavu xiaomi mi4 na xiaomiforsales stoji 250 euro!!!

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.09.2015 - 19:20 Trvalý odkaz

    Urobim screenshot nabuduce. Alza mala ceramic white verziu za 397. Najnizsia cena bola tusim 394.

    Ondro oneplus one 64GB stoji 319 eur z eshopu oneplus s donaskou na SK bez dodatocnej dph.

    Nightmare za cenu okolo 4 stovak ano. Tie fotky a video su perfektne aj displej a reakcie a vykon. One mal lepsiu baterku lebo iba fullHD displej. No to je vsetko ergonomia LG vysla paradne.

    Nightmare15.09.2015 - 19:34 Trvalý odkaz

    ale piseme o OnePlus ONE nie TWO

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.09.2015 - 19:59 Trvalý odkaz

    Urcite nema Stenly. G4 s f/1.8 je niekde uplne inde. Video a HDR maju lepsie Samsungy, no nocne snimky, "makro" (pokial zaostri) je dominantou G4, aj kvoli krajsiemu kremovemu bokehu. Fotoaparaty v mobilnych telefonoch presli skutocne dlhu trasu.

    Nightmare15.09.2015 - 22:56 Trvalý odkaz

    predaj Honor 6+ a kup G4 ;P

    marek16.09.2015 - 12:23 Trvalý odkaz

    Nemusíš, len som chcel vedieť o čo vlastne išlo.
    Ono netreba sa za každú cenu držať, že Stanley, tých cien eshopov čo môžu zo dňa na deň zmiznúť (viď naposledy "overený" qcomp). Navyše koľko krát tie porovnávače cien vypľujú cenu bez DPH, výstavného alebo dokonca zánovného kusu, takže pred nejakými unáhlenými závermi o cene mobilu si to treba najprv overiť.
    Pokiaľ by sme sa bavili o cenách v kamenných obdchodok tie zďaleka tak nekolíšu.

    marek16.09.2015 - 15:42 Trvalý odkaz

    Usudzujem po dlhodobejšom pozorovaní viacerých príspevkov, nie podľa jedného. Každá akcia vyvolá reakciu, takže pri tvojej neopodstatnene vysokej aktivite na tunajšom fóre, by si si mal na interakciu zvyknúť a vulgarizmami oslovavať tých s ktorými si husy pásol a nie ostatných užívateľov.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.09.2015 - 15:43 Trvalý odkaz

    Jediny telefon ktory by som bol ochotny kupit v kamennom obchode je iPhone. Ostatne bud bazar alebo eshop. U mna je to tak pol na pol zatial.

    nerd16.09.2015 - 15:59 Trvalý odkaz

    merlyn pouzil si moc cudzich slov, to nepochopi :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.09.2015 - 20:10 Trvalý odkaz

    madeil?
    mas nejaky problem s vlastnou identitou?
    alebo si len vysiel spod mosta trosku pozriet svet, lebo nik uz trollov nekrmi?

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn20.09.2015 - 23:36 Trvalý odkaz

    Tak som prepol na prednu kameru a zobrazenie nepokryvalo cely displej iba maly obdlznik v strede a okolo bielo. Hovorim si: What the Bug?! A ono to sluzi ako prisvietenie, lebo som mal zapnuty blesk. A iPhone 6S tu funkciu okopiroval :D

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.09.2015 - 01:03 Trvalý odkaz

    Neokopiroval. 6S to ma inac. A vlastne okopiroval, ale od spolocnosti Oppo. Lenze pouzivatelia iPhone nepoznaju castokrat hlbiny mora zariadeni s Androidom a su vdacni za taketo drobnosti pre radost.

    Ondrej11523.09.2015 - 19:57 Trvalý odkaz

    Tý v recenzii čo pisali že knock-knock reaguje neskor nech si vypnut v nastaveniach pre vyvoja tie žive tapety.Vypnut treba Mierku aninamcie okna,Mierka animacie prechodu a Stupnica trvania animatora. Ja to mam vypnute reaguje poklepanie na prvý šup na L90-ke

    Skurkal18.11.2015 - 11:00 Trvalý odkaz

    Dobry den potrebujem poradit mam g4ku tyzden a zo zaciatku ked som pri nstaveniach videa menil rozlisenie bola tam aj funkcia slo-mo teraz tam uz nieje telefon mam z telekomu ... Neurobil som niekde chybu ked ta ikonka na natacanie spomaleneho videa zmizla za odpoved a radu vopred dik .