Skúsenosti s Apple iPadom mini po roku používania

  • Martin Hrúzik 31.08.2014 - 20:28

    S recenziou v zasade suhlasim, mam ale par vyhrad. iPad mini mam uz skoro dva roky a kabel je ako novy. Autor ho asi stale sklada do klbka alebo co, co neprospieva ziadnemu kablu. Urcite nie je horsi ako ine obdobne kable, co mi z recenzie trosku vyplyva. Ako nevyhodu dat absenciu SD kariet je snad uz vtip. Je to politika applu a vytykat mu to aj po 5 rokoch je uz ozaj trapne. To ze pri tejto politike by malo byt 32GB ako minimum je jasne, ale z coho by potom apple zil, ked nie je z toho zdierania za vacsiu kapacitu. Posledna vec s ktorou nesuhlasim je vydrz. Autor ma bud vadnu baterku, alebo mu nieco zere baterku na pozadi. Mne pri surfovani vydrzi (myslim ze je to aj deklarovanych) 10 hodin. Pri ozaj silnej zatazi aspon 6-7 urcite (nejaka narocna 3d hra). Za 5 hodin ho nevystavim ani keby sa pocikam.

  • zemiak31.08.2014 - 22:31 Trvalý odkaz

    Tiez vlastnim iPad Mini (Retina) a vydrz je uplne vyhovujuca. Je jasne, ze pri hrani hier alebo streamovani videa to za par hodin klakne.
    Co sa mna tyka, s mojim surfovaco-citacim rezimom dosahujem 11-14 hodin podla toho ci citam vnutri alebo vonku.

    Jakub Jediný31.08.2014 - 23:24 Trvalý odkaz

    Ja osobne problém s výdržou nemám vôbec žiadny, nabíjanie pomaly pri našom domácom využívaní ani nemusím riešiť, v tomto iPady nikdy nesklamali. Skôr mám iný problém, dosť často sa stretávam s duchmi, hlavne keď prechádzam z prehliadača do inej aplikácie, napr. do YouTube. Stretol sa s tým ešte niekto? Proste na pozadí vidím adresný riadok zo Safari. Displej sa pritom tuším po minúte alebo dvoch sám zhasína a na vypálenie obrazu na LCD tuším treba pol-hodinu času mať neustále zapnutý jeden statický obraz. Inak naň nemám jediného krivého slova!

    Matej Krajčovič31.08.2014 - 23:52 Trvalý odkaz

    LCD obrazovky by vypalovaním nemali trpieť (na rozdiel od AMOLED). To čo popisuješ možno nájsť pod pojmom "image retention/ghosting" ale pri IPS paneloch by nemalo byť trvalé. Pomôcť by tiež mohlo dlhšie zobrazenie jednotlivých farieb z RBG spektra, napríklad niečo takéto: http://iphonedpt.awardspace.com/#Fullscreen alebo špeciálna app, pokiaľ by si ju našiel v AppStore.

    KaufMan01.09.2014 - 19:40 Trvalý odkaz

    sie65 - akurat som si tiez vsimol ducha, ale nie riadok safari, ale spodne ikony plochy
    edit: mame doma aj iPad, ale uz ho nemal nikto z rodiny v ruke asi 1,5 roka, lebo ako sme kupili iPad mini, odvtedy ho manzelka pouziva ako podlozku na hodinky a vsetci chcu iba mini :)))

    ondrakomous01.09.2014 - 20:00 Trvalý odkaz

    kafmane za 100e se domluvime. dik.