Prechod z iPhone 7 na Galaxy S8 (časť 2/2)

  • Ivan 24.06.2017 - 14:28

    Keď hľadáte sklo tak whitestone dome glass top produkt aj keď drahé ale max spokojnosť

  • Manobb24.06.2017 - 14:33 Trvalý odkaz

    Minimálne s tou čítačkou odtlačku prstov na prednej strane a dostačujúcim rozlíšením FullHD s Tebou absolútne súhlasím. Preto dúfam, že sa aj Apple spamätá a čítačka zostane vpredu, kam podľa mňa jednoznačne patrí. A pre mobily 5,5" je podľa mňa tiež plne dostačujúce rozlíšenie FullHD, viac netreba.

    radka24.06.2017 - 15:02 Trvalý odkaz

    Ahoj Riso....super clanok bezva vystihnuty rozdiel medzi iOS a Android, Som stara iPhonistka a aj ked teraz som nejaku chvilu na Androide /Huawei P9/ nakolko iPhone 6, aspon ten moj kusok nebol celkom vydareny ako som bola zvyknuta od iP3 a tak som ho po 2 mesiacoch predala. 7-cku som vynechala a skusam teda Android, no uz ho mam celkom dost. Moja terajsia P9 je sice fakt dobry telefon /u Samsungu mne nikdy nesedela jeho nadstavba a vlezlost samotneho Samsungu aplikaciami/ ale uz sa neviem dockat iPhonu 8. Presne ako pises, mobil ma sluzit cloveku a nie ho stale doladovat. Android ked sa trosku zahlti tak stale je co odladovat, vyladovat a nieco riesit, to som fakt u iOSu nepoznala a nech si tvrdi kto co chce mne jeho fantasticku funkcnost ziadny menej ci viac otvoreny OS nenahradi. Nemam potrebu stahovat ani nelegalne, ani ine neoficialne aplikacie. Vsetko co potrebujem v mobile k zivotu je pristupne v AppStore. Na iPhone sa mi nikdy opakujem NIKDY nestalo to, ze raz sa nehybe pocasie, pripadne ako vcera, vypadlo mi WiFi a P9 sa neprepla automaticky do mobilnych dat aj ked boli zapnute, inokedy nenabehne korektne ObchodPlay pise, ze prihlasenie vyprsalo, no a je toho ovela viac i ked sa to nedeje nejako casto, tak obcas sa to prihodi a je treba mobil restarovat alebo vypnut. A nie je to P9-tkou, stretla som sa s tym aj u Samsungu a HTC, to fakt iphon nepozna, ten sliape tak ako ma.

    markos924.06.2017 - 15:08 Trvalý odkaz

    moje skusenosti po par dnoch z s8+ su take ze ano krasny mobil a kazdy nad nim vzdycha, ale to vsetko je len pozlatko pre efekt, ale v skutocnosti vyzadujem jednoduche a sikovne a nekomplikovane a rychle ovladanie, v tom mi viac sedi iPhone, tam som roky nemusel nic riesit a vsetko islo tak nejak samo, ale tak vyskusal som a mozem byt spokojny :)

    Tomas24.06.2017 - 15:18 Trvalý odkaz

    Neviem, co stale nastavujete a doladujete. Kazdy jeden telefon co som mal, som si vzdy na hodinu vzal a detailne presiel kazde jedno nastavenie. 90% vsetkych nastaveni som nastavil raz a hotovo. Nic neriesim, nenastavujem, nedoladujem.
    S telefonom nemam ziadny problem a po roku a pol funguje ako novy.
    Ale uznavam, nie kazdy telefon je pre kazdeho, tak ako mne vadi X veci na ajfone, tak mate vy vyhrady k androidu. Len netreba zabudat, ze telefonov s androidom je vela a ak sa vam nepaci jeden, netreba hned odsudzovat celu platformu a vsetky ostatne:)

    Knoxville24.06.2017 - 16:01 Trvalý odkaz

    A ked clovek napise ze Iphone je pre "jednoduchych" ludi co nechcu nic nastavovat,doladovat a vypinat upozornenia tak sa este urazia. :)
    Ale musim suhlasit s Merricom.Pri prechode s HTC 10 na Oneplus 3 sa mi aplikacie nainstalovali hned po prihlaseni do obchodu Play. A presiel som si vsetkymi nastaveniami a za cca. 1,5 hodiny bolo vsetko nastavene. Doteraz nemusim nic doladovat ani vypinat otravne upozornenia a pod. Do nastaveni prakticky nechodim. Ale uznavam,kazdy sme ini. A k clanku,s tym Richardovym zaverom uplne suhlasim a lepsie by som to nenapisal aj ked nemusim obe znacky,s Androidu urcite nie Samsung....

    ML24.06.2017 - 16:55 Trvalý odkaz

    Presne, na androidom fone nastavim vsetko na zaciatku a je pokoj. Dolezite je ale, ze je co nastavovat. Kdezto na iphone sa clovek mnohokrat musi uspokojit s tym, co mu vymysleli ujovia a tety v Apple. A castokrat sa mu to vobec nemusi pacit... ;-)

    janesbond124.06.2017 - 17:18 Trvalý odkaz

    Podľa mňa dva nezrovnavatelne smartfonony.... S8 je niekde úplne inde . ..jedine čo môže pre iphon hrať rolu v prechode na s8 je zvyk na iOS.... .nedávno som mal možnosť mat oba tieto fony v rukách a porovnať preto píšem tento MÔJ názor. ..

    Karol24.06.2017 - 18:50 Trvalý odkaz

    "Začínam smútiť za časmi, kedy som sa na nový smartfón tešil, lebo priniesol len samé vylepšenia."
    To len dokazuje fakt,že tí výrobcovia smartfonov sa už veľmi nemajú kam posunúť vo vylepšovaní...

    ondrakomous24.06.2017 - 19:13 Trvalý odkaz

    podle me mel samsung udelat i klasickou verzi bez zahnutych kraju, tak jak to bylo na s7, zakaznik si potom muze vybrat. jinak souhlasim s tim, ze s7 je paradni za ty penize urcite, kde sem videl nejvetsi rozdil oproti iphonum je kvalita videa a fotek a hlavne i audia. co me treba trapi hodne na nexusech a LG obecne je kvalita audia zaznamenana pri toceni videa. je to celkem banalita, ale pokud si napriklad v lete clovek chce nahrat nejaky festival, tak je to dost fail, kdyz snimace nestihaji brat hlasity zvuk.
    samsung ma neskutecny vykon, ale srazi to software, pokud si do mobilu naflashujes lineage na radu 800-X, tak to lita neskutecne brutalne, kdy se rychlosti vyrovnaji jen pixely, i kdyz software zasadne zestihlili porad je to malo.

    smartservisSK25.06.2017 - 00:07 Trvalý odkaz

    Fanusikovia Androidu mozu pravom nadavat, ze po dvoch tyzdnoch je skoro taky clanok napisat, ale je to tak aj po dlhsom case.
    Apple mal rychlejsie reagovat a hlavne aspon pre model 7 plus nasadit displej s lepsim vyuzitim prednej casti keby len o 1cm na dlzsku (kuscik dole a kus viac hore)
    Podla mna to ze S8 nema dole ram nie je dobre pre palec a ked ratam LCD len po zbytocne uhnutie tak je to uzucke a vysledok ako ovladacka od TV...
    V kazdom pripade hned teraz je vidno ze Androd uzivatel ma malo-kedy pokoj stale chce menit telefon a stale chce nieco ine ako Riso uz uvazuje nad S7, keby ju kupil, potom by zas nesedelo velkost LCD, skusi nejaky Huawei, a tak straca cas zatial co uzivatel iOS dalej pouziva telefon a neriesi.
    Ako kus HW sa mi S8 paci ale nie do bezneho zivota ale doma do kresla

    janesbond125.06.2017 - 00:54 Trvalý odkaz

    Aple toho veľa neprináša a ani nedáva na výber toľko toho, tak jasné, že majitelia iphonov sú dlhšie "spokojní " musia byť :-)

    David25.06.2017 - 02:02 Trvalý odkaz

    Mne na s8 prekaza ze si neviem vypnut tlacidlo home pri zamknutej obrazovke. Aj pri nastaveni silneho stlacenia sa napr. pri cisteni handrickou, prehmate v nohaviciach odomyka a svieti a je to otravne. Tato nova aktualizacia co prisla so zmenou hlavnych spodnych tlacidiel v aplikaciach neskutocne spomaluje. Preto pouzivam stare nastavenie s fixnym zobrazenim. Na druhej strane tato aktualizacia pomoze proti vypaleniu spodnych tlacitidiel do displeja. Tiez mam Gear S3 a takisto je to otravne aby som mal 2-3 notifikacie nonstop v hornej liste len o tom ze je pripojeny Gear. Je to dobry telefon, no uz dalsi kupujem vyhradne len dual sim, lebo mam dve simky a v tomto Samsung pri vlajkovych lodiach v Europe zaspal. V zakriveni displeja tiez nie je ziadna logika, prvotne si ludia povedia waaaau ale po dlhsom pouzivani to zacne skor prekazat, najma odlesky v stranach. Inak zaseky a pady aplikacii v systeme nemam ziadne ci uz S7 alebo S8. Vdaka zaoblenym rohom displeja si takisto nepozrieme na displeji kazdy jeden pixel napr. vo fotografiach, ktore su orezane do obluka. Inak nemam co vytknut, spokojnost je, no 800€ + puzdra, nova pam. karta... mna to vyslo cca 1000€ co je riadna palka za mobil a keby som sa rozhodoval znova, zostal by som pri starej S7.

    Knoxville25.06.2017 - 03:15 Trvalý odkaz

    Myslim Richard,ze si tymto tvojtyzdnovym testom zistil,ze ak by to mal byt android ako "nutne zlo" tak jedine klasicka cierna S7 64GB. A mas pravdu! Len ten usb-C konektor bude troska problem.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy25.06.2017 - 10:57 Trvalý odkaz

    neviem co vsetci riesia citacku. ono ta citacka je stale rovnaka "ftakovina" ako bola za cias G900 (wm6) alebo neskor pri atrixe (android 2.3) vzdy som vyskusal a po chvilke odstavil.
    preco pri Ip nikto neriesi NFC platby? preco nikto neriesi VR? ti co si zastavate fullhd tak mi skuste napisat ake vyhody to pre vas ma (nepiste o spotrebe). A o tom ze si na IP neviem upratat ikony na ploche podla mojich predstav asi nema ani zmysel hovorit, je uz uplne na hlavu.

    ondrakomous25.06.2017 - 13:31 Trvalý odkaz

    ctecka u iphonu je uplne jinak zabezpecena, to se tyka celyho systemu, IOS je psany na konkretni hardware, vubec se to neda srovnavat s androidem, ktery je psany na obecny hardware, icloud, ctecka otisku vsechno je naprogramovany tak, ze software overuje konkretni hardware, kdyz se tyhle dve nadoby spoji, tak dostanes neuveritelne silny nastroj, ktery neprolomi ani FBI,
    kdyz se neco "stane" s hardwarem, tak system to automaticky nadetekuje. K cemu je mi NFC a VR, kdyz odcizeny telefon odemkne kdejaky pepik s elementarni znalosti hackingu z youtube. Takze na otazku proc pouzivam iphone, protoze iphone mi nabizi opravdu bezpecny/spolehlivy/ system a nepotrebuji vubec zadnou trapnou customizovatelnou slataninu. podle me je budoucnost pixel, kdy google vezme jeden "kus hardwaru" a pro ten si to programatorsky napise, stejny model, ktery pouziva prave apple, prave v tomhle bude samsung vzdycky pozadu, museli by vytvorit vlastni platformu.
    samsung ma uplne jiny software a je tezky si na nej zvyknout, kdyz prechazis z iphonu, je tezky si treba zvyknout na to, ze poradne nejde odeslat priloha v mailu, zakladni vec, ze defaultni apk gmailu nedokaze mail smazat ze serveru, jsou to prkotiny. jo, zase na druhou stranu mas daleko vetsi customizaci, ale je pravda, ze rada apk neni na androidu uplne vyladenych. dalsi prkotina, treba reknu priklad Sony, jak jim kamery meri expozici, LG treba nedokaze nahravat kvalitne zvuk, to sou chyby, ktery te muzou "odrovnat", kdyz ses zvykly na komfort applu, kde vsecho funguje relativne spolehlive. telefony jsou dneska hodne o detailech, prave proto by recenze mely byt daleko hlubsi, aby klasicky recenzent jen nehledel na cenu, kdyz si vezmu ze nejlepsi OS BB 10skoncil jenom proto, ze lidi neustale nakupuji podle podplacenych srovnavacu.

    Peter25.06.2017 - 16:28 Trvalý odkaz

    s postrehmi majitelov iPhonov co presli na android /docasne.../ sa neda nesuhlasit.. android nikdy nebude mat kvalitu ako iOS. ani nemoze, kedze je to system pre stovky modelov..

    proste, iOS bude mat vzdy navrch... sekanie, mzrnutie som este nezazil pri iOS.. naozaj.. pri androide spustim aktualizaciu appiek, a fon sa zasekne.

    bohuzial, s hodinkami android a prepojenim s iOS mam rovnako zle skusenosti - po case odpajanie, proste, neda sa to pouzivat. takze tu vyhrava android mobil... apple hodinky sa na S3 nechytaju /ano, hodinky od samsungu su fakt skvele.../... len skoda, ze k hodinkam si fakt neviem, aky android vybrat, pretoze iPhone je iPhone.. :(

    ML25.06.2017 - 21:47 Trvalý odkaz

    To zas ja som sa so sekanim stretol aj na iphone, dokonca som ho musel parkrat restartovat... na druhej strane na samsungu som nepozoroval ziadne vazne problemy, a to aj po 1 a pol roku...

    janesbond125.06.2017 - 22:54 Trvalý odkaz

    Takú istú skúsenosť mám aj ja. .mal som požičaný iphone 6 na pár dní na skúšku a neraz primrzol a to pri bežnom používaní ..neviem si predstaviť čo by robil pri používaní aké zvyknem praktizovať na mojom "Notku"... preto si myslím, že drahé android mobily, sú už dávno minimálne tak svižne a spoľahlivé ako iPhony (ak nie ešte lepšie ) .. len sa treba s tým zmieriť nejak :-)

    marek123426.06.2017 - 08:49 Trvalý odkaz

    Mnohi tu zatracujete Android, ale Android nie je Samsung. Bol som uzivatelom iPhone 5, pouzival kratky cas aj Samsung S4 mini a zodpovedne mozem povedat svoj subjektivny nazor, ze Samsung je najhorsia nadstavba hned za Zen nadstavbou od Asusu. Ak mam porovnat iOS a Android, tak si zoberte cistu verziu napr.Android 6 a zistite, co to je rychlost, stabilita a prehladnost a na to sa iOS nechyta.

    ML26.06.2017 - 11:26 Trvalý odkaz

    Ono zas od cias S4 sa aj v nadstavbe Samsungu vela zmenilo k lepsiemu, uz to nie je taky moloch, ako volakedy. Ja napriek tomu pouzivam radsej Nova Launcher, s nim sa mi to zda este sviznejsie a hlavne mozem vyuzivat gesta, na ktore sa lahko zvyka.

    janesbond126.06.2017 - 11:33 Trvalý odkaz

    Zodpovedne povedať niečo o výrobcovi mobilov na základe skúsenosti s S4 mini? To bol žart že? A ešte ktomu ho porovnávať so zariadením dvojnásobne drahším v tej dobe ? Už iná káva takto si vytvárať názory :)

    Majo..s tým súhlasím .Nova launcher davam do každého fonu ako prvý. ..Tiež kvôli svižnosti a gestám :-)

    matoe26.06.2017 - 11:41 Trvalý odkaz

    Nadstavba Samsungu sa zmenila a je velmi pouzitelna. Minimum balastu a predinstalovane aplikacie su velmi dobre (pouzivam email, poznamky, galeriu, smausng health, dokonca prehliadac, ...) a to som bol velky odporca akejkolvek nadstavby.. oproti cistemu androidu je ale pomalsia. zcasu na cas sekne, alebo spomali, nie je to ale nic strasne. porovnavam Moto G (3 gen) a Samsung A3 2017.

    Sategi_8226.06.2017 - 11:52 Trvalý odkaz

    Ja som po 6,5 roku presiel z iPhonu na Galaxy s8. V minulosti moje pokusy o prechod koncili tak ze do par dni boli telefony spat na bazosi (S4ka, P7).
    Teraz mam uz S8micku viac ako mesiac a som s nou spokojny. Povodny 6S plus mam ako druhy telefon.
    K tej s8 to Riso zhrnul velmi dobre a ja s nim suhlasim az na citacku. Mam vyborne puzdro a s nim nemam problem spravne triafat citacku a pouzivam ju neustale. Netvrdim ze umiestnenie je idealne ale mne nevadi.
    Nechceme zakriveny display (alebo aspon kebyze je na vyber plocha verzia). Telefon mi uz aj stihol spadnut a drobnu odreninku uz na kraji ma (nie tak zle ako v recenzii fotka). Ten strach o 400eurovu vymenu displaya je tam neustale (a to mam UAG puzdro)
    Inak ja som s8 ladil / konfiguroval tak tyzden -dva - verim vsak ze kebyze prejdem na iny andrpid za 3 hodkyu by som uz bol hotovy.
    Inak Riso, stravil som vela vela casu hladanim normalnej klavesnice - vyhral Gboard u google. Je tak dobry ze ked sa vratim k iPhone nainstalujem si ju aj tam.

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK26.06.2017 - 12:24 Trvalý odkaz

    Tak som sa aj ja nechal zo zvedavosti nalakat a vymenil som 7 Plus za S8 Plus. Myslel som si, ze velkostou si polepsim a budem mat kompaktnejsi fon, ale chyba lavky, S8+ je na mna jednoducho vysoke. Co uz.
    Plynulost - v podstate sa da, avsak pri stahovani viacerych aplikacii sa Samsung viditelne zadychava. Uzamykacia obrazovka a notifikacie z nej - oproti iOS katastrofa, strasne chyba zapnutie displeja pri zdvihnuti fonu, na druhej strane velmi potesila led dioda, len nechapem tie dlhe intervaly blikania a nemoznost si to nastavit po svojom.
    Tlacidla telefonu - home button je dobry napad, taktiez moznost preskocit nim odomykaciu plochu a ist rovno na hlavnu obrazovku, ale preco sa mi to potom sakra pri nastaveni bez zabezpecenia stale vo vrecku zapina a potom robi koniny? Velky problem som mal s tlacidlom Spat, na iOS genialne gesto posunutia prstom po obrazovke, teraz sipka spat uplne naspodu, ergonomicka katastrofa hlavne pri tak velkom fone, nastastie som nainstaloval All in one gestures, takze gesto je spat, len nie na celej dlzke hrany a so skaredou skvrnou oznacujucou dotykovu plochu, skoda, ze to v tej appke uz nie je nastavitelne, plus uvidime, co nato baterka
    Tlacidlo multitaskingu mi vyhovuje zatial viac, ako double tap alebo tlakove gesto na iOS
    Always on - momentalne vypnute, kym to bude ukazovat len cas a ikonku zmeskanej udalosti, tak mi to za minanie baterky navyse nestoji
    Notifikacna lista - pre neustale zbytocne notifikacie rozneho druhu ju uz igorujem
    Klavesnica - dakujem Wayneovi za tip na Gboard, pri pisani tahom prsta je absolutne genialna, iOS taketo pohodlne a rychle pisanie jednoducho neponuka, kedze pisem dost, tak je to pre mna silny argument zostat
    Modifikacie, ktore som zatial urobil:
    Adblock pre Samsung internetovy prehliadac
    Package Disabler Pro pre uplne vypnutie Bixbyho, Knoxu a nejakych dalsich Google prkotin, ktore nepotrebujem
    Nova Launcher - vyborne gesta, stiahnutie dole - prepinace a notifikacie, stiahnutie hore - vyhladavanie v telefone, zapnuta moznost poctu neprecitanych sprav/notifikacii na ikonach aplikacii na hlavnej obrazovke /viber, gmail, zmeskane hovory.../
    Inak pridavam sa na stranu stredneho rozlisenia, ja medzi nim a tym super puper hd rozdiel nevidim, ale mozno to bude tym, ze moj zrak uz nie je stopercentny.
    Ostatne je pri mojom pouzivani v oboch systemoch viac menej podobne.
    Otazka na Risa - Riso, ten tenky cierny obal, co teraz pouzivas, nesmyka sa v ruke?
    Otazka na ostatnych - nemate niekto S8, ktory chcete vymenit za S8+? Urcite sa dohodneme :)

    michalb26.06.2017 - 12:37 Trvalý odkaz

    Viete mi prosim povedat co tolko stelujete na androide? Mam dojem ze na fora chodia len tech maniaci, co ked chytia android do ruky, tak ho len steluju.
    Vysoke percento pi*xovatelov tu porovnava 800e iphone, s komercnym androidom za polovicnu sumu. LOL
    Najvacsou chybou androidu je, ze ho nasadzuju do LOW cost telefonov, ktore maju slaby HW a vyrobca sa moc neunuva s optimalizaciou SW. Potom z toho vyjde sracka, ktora zamrza, laguje atd. Nasledne uzivatel vylezie na forum a robi tu mudrca, aky je Android na zly a jedina jeho skusenost s androidom je LOW telefon, ktory by som nedal ani svojej babke na policku. Ale hlavne je mudrovanie, aku je to nahvno telefon oproti iphonu:)

    yanick26.06.2017 - 18:07 Trvalý odkaz

    Android nie je uplny OS v zmysle, ze AOSP nedokaze nabootovat, Google nedodava kernel. Ten doda vyrobca zariadenia a upravi ho na konkretny HW. Cize, po zapnuti zariadenie nabootuje kernel, vyladeny na urcitu zostavi HW (v ramci moznosti a schopnosti vyrobcu). Kernel potom spusti Android, ktory si vyrobca upravil podla vlastnych poziadaviek.

    Notofikacna lista na Androide je uz cim dalej tym viac nieco ako informacna lista, funguje inak ako v iOS a po prechode z iOS si treba na to zvyknut (alebo sa vratit na iOS :-) ). Mne na iOS chyba, oproti Androidu je to take rozbite, nesystematicke. Cast sa zobrazi v liste, cast na ikonke. Upzornanie na ikonke sa nezrusi, kym nespustim aplikaciu a z upozornenia v liste sa nedostatem do nastaveni upozorneni pre danu aplikaciu. Celkovo mam z iOS dojem, ze, tim, ktory robil jadro, bezpecnost a system opravevni pre aplikacie makal a tim, ktory mal robit UI objavoval nove horizonty pocas uzivania LSD :-)).

    Dejvo02.07.2017 - 15:24 Trvalý odkaz

    Ale to, ze rozni vyrobcovia nasadzuju Android (casto neaktualny) na zariadenia, ktore HW nestihaju, je prave ten zasadny problem, ktory vzbudzuje u casti uzivatelov dojem, ze Android skratka nie je dobry, respektive uzivatelsky prijemny.

    Najvacsia zbran, to, ze je OpenSource, je podla mna aj jeho najvacsia slabina.

    A za zaver, uplne v skratke. iOS je proste odladeny na HW na ktorm bezi, cize iPhone. A v tom je jeho sila.