Orange: 5G sieť chceme uviesť medzi prvými v Európe

  • marek1234 20.11.2017 - 06:05

    A k comu to bolo akoze dobre? Nemaju poriadnu ani 4G, nedokoncenu, pomalu, extremne predrazenu a uz sa kikirika do sveta,ze chcu byt prvy. Este donedavna sa za necely 1GB dat platilo 15 EUR pri (ne)sikovnej prime. Novinari sa mali pytat na vysvetlenie tabulky spotreby dat krajin OECD a Slovenska.

  • nanoSIM20.11.2017 - 08:18 Trvalý odkaz

    Operátori všetkých krajín, spojte sa.

    Budovanie nového pokrytia si bude vyžadovať oveľa hustejšiu infraštruktúru optických káblov napojených na vysielače. Investície budú finančne náročné. „Podobne ako v minulosti, aj pri sieti piatej generácie budú potrebné investície rádovo v stovkách miliónov eur,“ tvrdí hovorca spoločnosti Slovak Telekom Michal Korec. Všeobecne sa preto predpokladá, že operátori budú na budovaní novinky spolupracovať. „Ide o investíciu, ktorá sa nedá spraviť na samostatnom piesočku,“ konštatuje šéf technologického portálu Ondrej Macko. Podľa Lančariča však zatiaľ ku konkrétnym dohodám medzi operátormi zatiaľ nedošlo.
    Zatiaľ ďakujeme?

    http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/1065356-piata-generacia-spoji-sily-…

    Manobb20.11.2017 - 09:52 Trvalý odkaz

    Ak sa budú v budovaní 5G siete snažiť rovnako intenzívne ako intenzívne plánujú až vyse 5 rokov zjednodušiť svoj cenník, tak na tuto ich snahu môžeme rovno zabudnúť. Pán generálny by mal menej sľubovať a viac konať.