HTC One (M8)

  • Knoxville 25.03.2014 - 19:33

    Pre mna velmi pekny telefon ale nevidim moc dovodov aby som menil za minulorocny model.Snad o rok...

  • nerd25.03.2014 - 19:44 Trvalý odkaz

    je to obrovsky telefon....
    cim dalej tym viac ma irituju nevyuzite "kusy" predneho panelu

    ondrakomous25.03.2014 - 20:02 Trvalý odkaz

    jojo ta zlata a tmave stribrna vypada elegantne, richard uz rozbiji prasatko

    Richard Hombauer25.03.2014 - 20:36 Trvalý odkaz

    Reproduktory ma ovela lepsie, prednu kameru vsak dokafrali - je detailnejsia, ale ma dlhsie ohnisko, odfoti mensi zaber z rovnako dlhej ruky. Je sirsi, takze do drziaku v aute z HTC One mi pasovat nebude a je podstatne dlhsi. Displej ma stale hruby ramik. Nazivo vyzera dobre, ale tymi tlacidlami na displeji ma tak nastvali, ze menit nemienim. Zatial ostava pri kombinacii HTC One + iPhone 5S.

    Martin25.03.2014 - 20:41 Trvalý odkaz

    Tiez ma celkom nahnevali s tymi tlacitkami. Preco presli na virtualne tlacitka??? Este kebyze je vodeodolny tak by to bola topka az na tie tlacitka

    Knoxville25.03.2014 - 20:43 Trvalý odkaz

    Ja si počkám cez leto na Oppo Find 7... :)

    ondrakomous25.03.2014 - 20:59 Trvalý odkaz

    z tech letosnich top smartu se mi nejvic libi xperia z2.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.03.2014 - 21:30 Trvalý odkaz

    Tlacitka na displeji idu schovat, okrem toho Handroid 4.4+ ma immersive mode featuru, ako problem by som to nevidel. Podla mna HTC vie, preco to tak urobili.

    paul25.03.2014 - 21:49 Trvalý odkaz

    tie rohy mi pridu az moc oble zacina to vyzerat tak samsungovo, som zvedavy na fotak ci to bude velky skok oproti minulorocnemu modelu

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.03.2014 - 22:58 Trvalý odkaz

    phonearena ma sample images na webe aj s videorecenziou. fotoaparat vyzera identicky, len mu pridali zopar sem tam pouzitelnych ficur, nic dramaticke vyzera ze sa nekona, ale ktovie...

    Nightmare25.03.2014 - 23:24 Trvalý odkaz

    Veru..ako je hore vyssie uz napisane keby mam HTC One (M7) urcite za toto nevymenim...a jednak tento sa mi nejak menej paci ako M7
    (to mozno tym ze sa podoba na Samsung)

    Michal26.03.2014 - 00:10 Trvalý odkaz

    Povedzme si narovinu, za posledný pol rok všetky vlajkove lode okrem SONY Z1/Z1 compact/Z2 a Samsungu Note 3 sklamali. Na to, že vydávajú 1 vlajkový model za rok, tej inovacie či tak povediac evolucie priniesli skutočne velmi malo. Za posledneho pol roka za najvačšie fiasko považujem Iphone 5S, ale už som zvyknutý, že ludia su ako ovce bez nazoru a kupovali by s kludným svedomi am 6 rokov starý Iphone 1 keby na neho dozadu napisali Iphone 6 ako teple rožky aj za 900e a tvrdili by, že to je najlepši mobil na svete. Prečo? Lebo proste, lebo ho ma Justin Bieber, lebo je Americký a lebo nakusnute jablko je štýl. Argumenty ako poď na mňa zboku. Treba fakt objektívne si povedať, že tento pol rok, teda od IFA v Berline (to bude aj viac ako polrok) značky trochu upustili z tempa, teda myslím tie s vývojom - komerčne známe. K slovu sa dostali kdejakí Čínski a Ruskí výrobcovia, ktorí dokazali priniest viac inovacii ako Samsung, HTC a Iphone dokopy za celý rok čakania sa na nové Top modely. Jediny kto skutočne nezaháľa a oprel sa do toho celými dlanami je SONY. Pritlačili na pílu, tlačia do strojov najsilnejšie hardvery na trhu, extremne baterie, exkluzivne materialy a progresivne technologie, vid fotak, vsetko v extra tenkom vodotesnom balení. Pomaly sa u SONY vytraca pri top modeloch pojem kompromis. A ako S5 tak aj M8 aj keď musim uznať, že ONEčko sa mi vždy páčilo, a jedna sa o krasne kvalitne premiove telefony, proste stracaju dych a nepodarilo sa im ani dorovnať výšku latky, ktorú nasadilo SONY. Z2 a Z1 Compact su modely tohto roku. A prečo taký nazor? Pozrime sa na to takto, napište mi dovod prečo majitelia M7 mali kupovat M8? To iste plati o S5 alebo Ip 5S. A to sa prsim pekne na ten MT čaka/čakalo rok.

    Nightmare26.03.2014 - 00:14 Trvalý odkaz

    Hm fandim Sony...len keby sa este poriadnejsie oprel do Displejov tak parada

    rado26.03.2014 - 02:50 Trvalý odkaz

    Michal AT BA - neprehanas troska s tym sony? vyzdvihujes ich ako by boli nieco extra pritom je to v podstate takmer identicke s ostatnymi vlajkovymi telefonmi od konkurencnych znaciek...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne26.03.2014 - 06:45 Trvalý odkaz

    Michal AT BA, mal by si iny nazor, ak by si spominane telefony mal aspon tyzden pouzivat.

    Taky dlhy prispevok, a kazdemu je hned jasne, ze si doma citas HW specifikacie na internetoch bez toho aby si vedel co ako funguje resp. sa pouziva :-)

    nerd26.03.2014 - 08:13 Trvalý odkaz

    Michal AT BA osobne si myslim ze naj vlajkovou lodou minuleho roku je G2, vzhladom na jeho cenu tento rok a a mieru inovacii tohorocnych top modelov je to stale best buy (alternativa je nexus 5)

    Michal26.03.2014 - 09:52 Trvalý odkaz

    Praveze absolutne nie,pravy opak,telefony predavam a hlavne servisujem,takze do nich vidim urcite viac ako ktokolvek z Vas. Nezda sa mi,ze by som prehanal, je to tak ako pisem, Sony inovuje a rychlejsie napreduje ako ostatni komercne znami vyrobcovia,ktori stracaju dych. Ano nespomenul som Lumie,ktore keby nemali primitivny WP8 tak by som 1020 alebo 925 urcire spomenul s mnozstvom superlativov,nespomenul som Nexus 5 ani LG G2,ktori sa hodne tymito modelmi pochlapili. Ale vratim sa k jadru veci, HTC, Apple a Samsung vydavaju vlajkove lode raz rocne,tym padom sa rok caka ake prinesie znacka inovacie a to ako sa dokaze poucit z nedostatkov predosleho modelu a neduhy vyladit, jednoducho povedane progres.V tejto rychlej pokrokovej dobe je rok velmi vela. A tu si stojim za svojim,ze majitelia S4,M7,Ip5, nemaju dovod menit svoje aparaty za novsie,podla vsetkeho,po roku vyvalit opat vyse 6stovak za jednu funkciu a 2polozbytocne utility je fakt uplne zbytocne. V tomto je Sony fakt progresivnejsie,inovuje a vyvija viac a viac ladi kazdy neduh predchodcu,ktory bol uzivatelmi kritizovany. A fakt umocnuje to,ze vydavaju rocne 2vlajkove lode a aj to,ze na Z1comcact,na telefon,ktory bol v Japonsku predstaveny uz pred pol rokom konkurencia stale nenasla odpoved.

    nerd26.03.2014 - 10:07 Trvalý odkaz

    michal a ja si dovolim tvrdit ze do toho nevidis viac ako ktokolvek z nas ;)
    sony so svojimi displejmi a prerastenymi telami musi este chvilu inovovat aby sa dostalo na uroven ostatnych vyrobcov.
    podme na to takto :) kvalita displeja je horsia ako u ostatnych, (Z2 som este v ruke nemal tam by to malo byt lepsie), velkost? OBROVSKA, fotak asi najhorsi, software? :)
    ohanat sa donekonecna vodotesnostou, ktoru nevyuzije ani 1% majitelov je detinske...
    sony ma skratka este par rokov co robit

    Michal26.03.2014 - 10:30 Trvalý odkaz

    Z2, S5, M8 som este v ruke nemal. Ja nehodnotim celkove spravanie či pracu s mobilom, hodnotim progres vývoj a inovvovanie pridavanie funkcii a hlavne vyladovanie neduhov z predošlých modelov. K tým ostatným veciam, je to vec vkusu mne sa Timescape paci viac ako Sence alebo Touchwiz, je prehladnejsi jednoduchsi, rýchlejsi na naučenie a oboznamenia sa so systemom android, ktoreho som zastanca vo svojej čistej podobe a s tých nadstavb sa tomu cistemu podobá najviac. Rozmery vyčitam i ja ale ked sa pozrem na rozmery S5 alebo M8 nezna sa mi, že by SONY pristroje boli vačšie. A hlavne ak sa ti to zda tak oka, SONY a budem sa opakovat je jediné ktoré Ti ponukne alternativu v podobe menšie pristroja do jednej ruky s top HW(Na našom trhu Xiaomi nekomentujem, s M2jkou som narabal, výsledok ? sklamanie) Ako som spomenul telefony predavam, servisujem,zakaznikom davam akusi podporu či poradenstvo ja tie systemy poznam kurevsky dobre a viem čo mi ako servisnemu technikovi prekaža, viem čo sa ako servisuje, viem čo kolko stoji a viem si zratat to množstvo ludi, ktorí pridu so slzami v očiach že utopili telefon. Tu nejde o to, že ides natačat Full HD pod hladinou, ludia si smartfony beru na zachod, do vane, na plaž, ku bazenom maju ich perma vo vreckach a nikdy nevieš kedy ti za rok dva použivania ten telefon proste clupne do umývadla alebo zachodu a že takých je mrte, to si bud istý. A vyhodit 600e telefon, kvoli tomu, že raz videl zachod je veru škoda, takže ta vodotesnost je určite užitočnejsia ako "1 percento ludi." Display? ano M7 ma najkrajsi display čo som kedy na telefone videl, kvitujem ale Triluminous technologii nič nechýba. A ohanat sa pozorovacimi uhlami, to je detinske, mal som Xperiu P a ten telefon som za pozorovacie uhly nenavidel. Tie su totalne brutalne a je to čo mi najviac vadilo. Opat to hodnotim ako skusenost a ako uživatel. Cestujem MHdečkou a i ked zrovna nechodim na stranky pre dospelých velmi mi prekaža, že mi do telefonu vidi ešte aj šofer otočený chrbtom v kabinke. Nechapem prečo by potom mali byt extremne pozorovacie uhly výhodou. Prave naopak. Sony ma ešte čo vylepšovat ale určite vylepšuje, minimalne na papieroch vyzera Z2 ako telefon ktorým sa opat vylepšuju neduhy predchodcu a to vysoka hmotnost, nevyužitelnost priestoru prednej strany či slabe audio. Fotak na Top Xperiach je skvelý, bez debaty patri medzi top i ked IP 5S foti lepšie a lumie takisto ale je skvelý - v manualnom režime, ked niesi lajk vieš si to nastavit a dosiahnes omnoho lepsiu kvalitu. Jedine kde SONY ma neduh je Stabilita systemu po aktualizaciach, ktore su časte ale nie vždy podarene, ale uprimne vycitat SONY toto je neobjektivne lebo ak ma SW problemy tak to je preto lebo je telefon Brandovvaný operatorom, čiže system je upravený a naslednu aktualizaciu ti doserie ten brand, ktorý sa s mobilom nekamarati a nie SONY. OStatne zančky brandovane operatorom však aktualizacie zvladaju predsa len lepšie.

    nerd26.03.2014 - 11:14 Trvalý odkaz

    pises vela ....
    mam doma na stole tieto 2 telefony, oba boli predstavene 8/2013, chces povedat ze ak nemaju snapdragon 800 tak su nepouzitelne? schvalne si pozri na youtube videa o rychlosti moto X v porovnani s ostatnymi top modelmi...
    to ze nema Z1S alternativu :) ten telefon nalavo je vyrobeny z karbonu, ma 4,3" HD displej je odolny voci podom do WC a navyse je o 6mm nizsi a o 3 mm uzsi ako Z1C. navyse mal kit kat skor ako bol Z1C predstaveny...
    ten biely telefon je parametrami identicky ako ten cierny :) len ma 4,7" displej v tele ktore je o 2mm vysie a o 1m sirsie ako telo Z1C.
    co sa tyka fotakov tak si pozri testy na gsmarena.com
    a co take sa ti nepacilo na xiaomi? v com to bolo sklamanie? ze pred rokom mali telefon s tom HW v kompaktnom tele? ze miui je stale najlepsia nadstavba androidu? ze to cele stoji polovicu toho co Z1C? co sa ti nepacilo na mi2?
    k tym utopenym telefonom :) prvy vlastny telefon som mal 1998 (rok pred tym "rodinnu" n1611) a nikdy mi telefon nepadol do zachoda a ani do vody, nepoznam nikoho komu by sa nieco takeho stalo. nehovorim ze sa to par nestastnikom nestane ale je to menej ako 1% ludi co telefon pouzivaju.
    [img]https://lh4.googleusercontent.com/-uVmTwJPFkRI/UzKa0TugPsI/AAAAAAAAD0M/…]

    Michal26.03.2014 - 11:47 Trvalý odkaz

    Pišem o telefonoch ktore su komerčne zname, bežne dostupne a distribuciu maju aj v týchto končinach. A nie o telefonoch, ktore možes mat fakt akurat tak doma položene na stole lebo nepodporuju ani frekvecnie sieti tu v central europe. Nie o nejakých pristrojoch ktorým pristane viac pomenovanie prototyp a skoro sa nevie že existuje. I Sony ma Xperie ale to všetky značky maju modely, o ktorých pomaly ani GSM arena nevie a vačšinou s polutovaním musim oznamit že na nas trh sa dostavaju pristroje z tých dolných kategorii. Xiaomi ma sklamalo prave systemom, fakt neviem kde si nabral info že MIUI je najlepšia nadstavba? To kde zase kto komu povedal? Ja som stým telefonom robil po servisnej SW stranke. Spomalený, prečačkaný sa chce podobat IOSU a pritom až brutalne zatažuje HW, ma proste opozdené reakcie , všetko na nom je ako v spomalenom filme, plynule ale pomalé. Ja som tých telefonov, mimo zaruky už tolko prerootoval, poodomykal BL, naistaloval custom romky od výmyslov sveta ale MIUI ma teda určite neoslovila. BTW spominaš si na xperiu V? ta ma tiež 4,3 Hd display, v tej dobe top HW a tiež je vodotesna a datum uvedenia? 09/2012 a to dokonca na naš trh. čo je o rok skor ako to čo si tu vyfotil alebo Xperia ZR, predstavena 05/2013 4,7HD vodotesna a top HW. Žial nie na nas trh. Bliži sa leto, 5-10ludi denne neštastných na pate s utopeným telefonom sa mi otočí.

    Michal26.03.2014 - 12:04 Trvalý odkaz

    Ale už nepotrebujem komentovat Xperie, je to hodne o vkuse, ja predavam servisujem telefony viacerých značiek, nemam vysloveni nič proti nikomu, som objektívny ale od telefonu chcem vela, som naročný uživatel a každy detail hodnotim dost pozorne. To, že sa mi pači dizajn Xperii alebo Timescape? To je osobný pohlad. Neznamena to že Onečko sa mi nepači napr. Nepacia sa mi tie plastaky s hrubkou krytu papiera, ktoré sa pri prvom pade na zem rozflakaju. AKo som napisal, hore, nehodnotim ani HW ani SW, ani použivanie či pracu. Tu som sa zameral na to, čo dana značka od svojho top modelu priniesla nove po tom roku čakania. A či ma dovod menit rok starý model za nový. U IP5, S4, M7, ludia na to nemaju dovod, ten progres sa važne neskutočne spomalil, rozdiel napr medzi S3 a S4 bol obrovský, teraz akoby dochadzali nápady a SONY som vyzdvihol preto, lebo po pol roku dokazovalo vyladovat a inovovat viac ako ine značky na svojich top modeloch za rok. To je jediný učel mojich dlhosiahlych prispevkov, poukazat na tento fakt. Nepišem vobec, že SONY MT su najkrajsie, najlepšie ani najvýkonnejšie. M8 je ukažkou toho ako sa veci daju kazit, pripadne absolutnu banalitu nedoladit. Prve veci čo ma napadli. Ubrali tlačidla zvačšili display, ok display sa zvačsil na uroven ako boli tlačidla. DPC kde ten telefon nabral centimeter navyše? Ten ram pod displayom s logm HTC je Fail, mali tam byt bud tlačidla alebo ten Mt mohol byt o centimeter kratši. Takmer 15cm padlo ale tlačidlo pre odblokovanie drbnu vysoko do hornej hrany. Fototelefon ale bez spušte fotoaparatu. Take blbiny, to ich v tom HTC za rok nenapadne? Ked už použili 801, predsa len 3gb ram nie je odveci. U androidov a hlavne pri Sence nadstavbe ktorá zožerie najviac Ram nie je operačnej pamate nikdy dost. Slubuju sice o 40 percent lepšiu výdrž ale kapacita baterie je kapacita baterie. Ked Mt človek využiva a neustale na nom pracuje tak ti može byt uplne jedno aký ma stamina mod a ako setri energiu v stave nečinnosti. S ma v mensom tele tušim 3000? a Z2 v rovnakom tele 3200, tým padom považujem pri porovnani s konkurenciou bateriu proste slabu.

    nerd26.03.2014 - 12:37 Trvalý odkaz

    odkial prosim ta beries ze droid mini alebo moto X nepodporuju EU frekvencie?
    podla toho co pises si videl xiaomi iba na obrazku ;)
    co sa tyka rootovania a custom romiek :) no chcel by som vediet kolko tych telefonov (roznych) bolo :D
    sorry nechcem znevazovat tvoju pracu ale dost casto sa stretavam s telefonmi ktore sa vratia z "profi servisov" :D

    Michal26.03.2014 - 12:43 Trvalý odkaz

    HTC, Samsung, SONYEricsson, SONY. a tých kernelov a romiek bolo uf, od 2.1 froyo, takže sa to za 3 a po roka toho už nazbieralo hodne. Cyanogen vo verziach od androidu 4.0.4 a MIUI ma teda važne neoslovili. Podla toho čo pišem si možes domyslet cokolvek a mne to može byt uplne jedno, ja som ten MT nastavoval, robil zalohy, doinstaloval aplikacie, robil poriadok zakaznikovi, ktorý nevedel MT pomaly ani odblokovat a chcel proste aby všetko komplet zo stareho Mt som mu dal a nastavil na tom novom. Mt som počas prace musel 2 krat natvrdo resetnut vybranim baterie, raz zamrzol a raz prestal ist dotyk z ničoho nič..Houby 3 krat, medyitým ešte prestal čitat Sim kartu. A ako pisem. proste spomalený film. Mojou pracovnu naplnou nie je rootovanie, sme autorizovaní, nesmiem to robit.

    nerd26.03.2014 - 13:04 Trvalý odkaz

    a potom si zistil ze to ani xiaomi nebolo ale bol to fake s MT dulcore a 512MB ram ;)
    ja som cca 20 xiaomi predal a stale (uz viac ako rok) mam jedno mi2 doma, tak prosim ta netrep hluposti ;)
    na zaciatku prispevkupises o tom kolko si toho naflashoval a na konci ze to nie je tvojou naplnou prace :) a dokonca to nesmies robit.
    kedysi davno som mal skusenosti s flashovanim len na WM a tak ked som si doviezol prvy US samsung captivate (US verzia SGS1 pre AT&T) tak som ho dokazal odomknut ale po case som "chcel" SK lokalizaciu a tak ma napadlo dat ho do "profi samsung servisu" a oni mi tam flashli EU romku.

    https://www.youtube.com/watch?v=bf1t736DqMg

    vratili mi ho tak ze zamkli otacanie displeju aby som si to nevsimol hned v servise... :D odvtedy sa ani nepokusam nosit nieco do servisu.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease26.03.2014 - 13:29 Trvalý odkaz

    Hehe, konfrontácia Sony fan a Moto fan :-))

    Inak čo ma zarazilo, že M8 má dostupnú vnútornú pamäť z "32"GB 23,28GB! asi chcú s tým Sense predbehnúť TouchWiz. Android + nadstavba okolo 8GB to je už choré. Timescape má len o čosi málo viac ako čistý android. Detto nadstavby MotoBlur a MotoCast. Podla mňa sú(boli) to najodladenejšie, najrýchlejšie systémy momentálne (Sony až od produktov 2013). I keď Motorola už nadstavby nepoužíva, v Moto G mám čistý droid + nejaké moto aplikácie.

    Mal som nedávno možnosť dva dni skúšať One M7 (A4.3). Bol takmer bez doinštalovaných aplikácií (max. 5). Ja mám v ZR (vtedy ešte A4.1.2) cca 70 apps. Ale taký rozdiel v rýchlosti som teda nečakal. A vôbec sa nečudujem, že dali software-ové tlačidlá na displej. Tlačidlo späť reagovalo ako slimák inokedy na 2. raz (ale poznám ten problém z Xperie Ion)

    Michal26.03.2014 - 13:50 Trvalý odkaz

    Co to bolo ci fake alebo original neviem, to som neštudoval, nevravim, že niečo nešlo zapnut alebo MT lagoval, proste bol pomalý a furt na nom niečo po chvili odišlo a bolo treba reštart. Možno vadný kusok, možno fake neviem, každopadne zakaznik tvrdil, že to kupil so SVK e-shopu tušim za 420E..ALEBO TAKU SUMU OKOLO 400E plus minus. A bude mi tu trepat, ja som ho v ruke mal ja som snim robil, takže ja vravim skusenost, pre mna su hluposti to čo trepeš ty. To že mne MIUI nevyhovuje a nepači sa mi je moj subjektivny nazor, dost som tých rom poskusala vystriedal na mnoho telefonoch a značiek a tato ROM mi važne nesadla. Root, Unlock BL a custom Rom je moj koniček nie pracovna napln, kedže sme autorizovaní nemožem zakonite robit cokolvek pri čom sa straca zaruka, logicky. Pisal som o dobe 3 a pol roka, za ten čas sa mobilov nazbieralo dost, či mojic, priatelka, rodina, kamarati, bootoval som to pri pive v baroch za notebookom a pod Bolo ich dost. Niekolko desiatok nie mojich a vyše stovka len na mojich telefonov, ktore som za ten čas mal. Každý týžden ina rom. Myslim, že sa to da pochopit. Btw ked dovažas mobily zo zahranica, ktore maju svoj brand, tak ked sa to pripoji ..ale škoda reči, proste mas trhy, mas distributorov, maš brankdy, mne ako servisnemu technikovi to je jasne, že to je problem ked tam chces naflashovat nejaku rom na inom trhu, kde Mt povedzme nie je distribuovaný a nema softverovu podporu. Poznat mnoho predajcov co tahaju mobily z nemeckeho vodafonu, zablokovane, prepalia to a natvrdo tam narežu nejaku rom, bez ohladu na trh a na brand. Ked sa ten Mt pripoji na server na program značky tak jeho povod zisti, vie a ponukne ti len to čo je pre ten telefon najvhodnejsie. takže v skratke ti potom nadrbe do Mt povodný Vodafon Brand a budeš rad ked ti to mt opat nezablokuje na siet. fakt s problemy s dovažanými telefonami s uplne neznamymi brandami a bez podpory daneho trhu kde sa nachadzaju tu nevytahuj, je to rizikove a to by si mal vediet a akceptovat ako fakt.

    nerd26.03.2014 - 14:30 Trvalý odkaz

    nic nedovazam :) kupujem si mobily sam pre seba ;)respektive svojich znamych
    ty mi chces povedat ze odblokovany telefon s US sa mi na slovensku nebude updatovat? :D
    ked si "tvoj" zakaznik kupil xiaomi v SK e-hope tak co s tym lezie za tebou? snad ma zaruku ;)
    cize si videl jeden kus mi2 a z toho sudis...
    aby si veril ze o xiaomi netrieskam len tak do vetra :)
    [img]https://lh5.googleusercontent.com/-2LusgrH0FAA/UzLIBZd1eZI/AAAAAAAAD1E/…]

    Michal26.03.2014 - 15:02 Trvalý odkaz

    Skus čitat do konca vety, to je ako sa bavit s ignorantom, nič o update som nenapisal, napisal som že je to rizikove pokial je MT "prepalovaný" z iného brandu aký mal povodne. V autorizovanom servise to potom na re-brandovam MT može dopadnut tak ako si písal ty. Pokial ta teda technik nepošle kade lahšie, že ten MT je prepalovak a, že on Ti tam može natiahnut len takú verziu SW, ktora je najvhodnejsia. To jest aj Brand aký mal ten telefon povodne. Preto som pisal o tom nemeckom Vodafone, ktorý je najčastejsou destinaciou slovenských e-shopov bez kamenných predajni, najčastejsie z východu. Mt dovezený, odblokovaný, re-brandovaný s verziou SW nejakou, povedzme oficialnou ale nie od výroby vhodnou. Ked na tomto Mt v autorizovaom servise preinstalujes SW, ten system Ti tam hodi, zablokovanu Vodafon verziu. Toto pisem pre všeobecný priklad. Rizikovost je v naslednej kompatibilite, funkčnosti aplikacii a celeho systemu a pod kedže telefon je urcený pre iný trh pre ineho distributora. A čo si napisal, či leyie zakaznik so Xiaomi za mnou, to tiež neviem kde si nabral. Zakaznik s tým konkretnym Mt prišiel po pomoc, platenu službu a zalohu a prenos dat. Nič spoločne so zaručným servisom. Ale myslim, že rozoberat toto je absolutne irelevantne, tak prosim ta už netrep do vetra furt kdesi od temy vytrhavat z kontextu.

    nerd26.03.2014 - 15:10 Trvalý odkaz

    :D ty netrep o "kompatibiulite, funkčnosti aplikacii a pod."
    ty ako odbornik by si mal vediet ze "prepalenim" software telefon neodblokujes ;)

    ps: ludia co si nevedia zalohovat data z telefonu tak takym telefon nepatri do ruk...

    Michal26.03.2014 - 15:22 Trvalý odkaz

    Ked budem chcet kupit Mt zo zahranica bez distribucie an nas trh tak sa možem obratit na teba, lebo ja nemam skusenosti čo ako doprava, zaruka, servis, poplatky, nejake clo a pod a nebudem nikdy tvrdit že je to inak ako ty vravis ked o tom prd viem. Ale ty ma prosim nepresviedcaj o tom ako a čo funguje v autorizovanom servise s oficialnymi autorizovanými programami pre dane značky, či už sa jedna o podporu, reinštalovanie a pod Viem ako sa ten system sprava ked sa na neho pripoji rebrandovaný, odblokovaný telefon a viem čo to dokaže s tým MT spravit ked sa tam nasledne natiahne oficial verzia a fakt že som zažil pripad kedy nebola dokonca ani slovenčina v androide a aj pripad kedy reištal SW MT zablokoval na siet tak ako bol povodne a to zakaznik nebol spokojný, kedže Mt mal distribuciu nejakeho Singapurskeho operatora. Nemat skusenosti s tým, tak to asi nepišem, boha jeho

    nerd26.03.2014 - 15:30 Trvalý odkaz

    celkom nerozumiem o com pises :)
    ak prinesiem telefon z UK a je locknuty na napr: Orange UK tak ak sa obratim na orange UK tak mi s najvacsou pravdepodobnostou poslu odblokovaci kod a potom mozem bezproblemov pouzivat telefon v nasich sietach. to iste plati aj pre telefon z celeho sveta. ak ti operator kod neda tak existuju "stranky" ktore ti taky kod predaju. flashnutim "nebrandovaneho" softu telefon neodblokujes, ale kludne ho do "brandovaneho" telefonu flashnut mozes pokial je to naozaj taky isty telefon :)

    ondrakomous26.03.2014 - 21:19 Trvalý odkaz

    Michale, s nerdem je zbytecny se hadat, protoze on je a/motorkar, b/ma vzdycky pravdu. Jinak k xiaomi, je to supr znacka a delaji vazne skvely veci, kazdej kdo se trosku zajima o telefony tohle vi, soft maji jeden z nejlepsich, ne-li nejlepsi, je pravda, ze grafika v ruznych menu nemusi byt uplne nejrychlejsi, ale celkove je ten system vyborne optimalizovanej, to nemluvim o fixu gps a dalsich vychytavkach, ktery maji fakt odladeny, celej system je strasne user_friendly a ma cool vlastni grafiku. taky jsem na xiaomi desne nadaval, ale to je strasne jednoduchy neco predem zatratit nebo ocernit, ale kdyz si ten telefon vyzkousis, tak objektivne musis rict, ze je fakt dobrej, navic takovy xiaomi mi2s koupis v cechach v oficialni distribuci za 7800 ve vsech moznych barvach a ty telefony vypadaji fakt luxusne, to ani nemluvim o tom, ze cervena ryze je best buy v cene okolo tech 250euro a prodava se jako na bezicim pasu.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne26.03.2014 - 22:31 Trvalý odkaz

    O com sa to vy dvaja vlastne bavite, nerd, Michal? ?

    Nightmare27.03.2014 - 00:21 Trvalý odkaz

    Xiaomi to co je?Samsung je najlepsi aj tak ne?

    jarpo27.03.2014 - 06:12 Trvalý odkaz

    Čo má spoločné to, že je motorkár s tým, že má dosť svojské názory? Nerd je svojimi názormi známy aj na istom motorkárskom fóre, takže tým že je motorkár to nebude. V každom prípade, v tejto diskusii by som asi chytil stranu jemu...

    Michal27.03.2014 - 09:47 Trvalý odkaz

    O nicom,proste sme tocili obaja o niecom inom, kazdopadne nerdovi chyba objektivita a pochopenie pre nazor niekeho ineho ked s nim nesuhlasi. Vid Miui,ked raz napisem,ze sa mi ta nadstavba graficky nepaci a nevyhovuje mi,po mojej skusenosti s miui custom rom a presviedca ma,ze je najlepsia,tak to je ignorantstvo. Snad 100ludi 100chuti. Potom sa to otocili kdejakym smerom kde sme sa bavili z cesty,kazdy o niecom inom,preto som nemal chut uz na to dalej reagovat.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.03.2014 - 10:48 Trvalý odkaz

    100 ludi 100 chuti, ale dobre je len to, co sa paci mne, ked ma niekto iny nazor, tak mu chyba objektivita a pochopenia pre nazor niekoho ineho, ked s nim nesuhlasi.

    Mas pravdu, radsej nereaguj Michal :)
    Ako spominas, mnoho ludi ma mnoho nazorov, vratane toho na Teba :)

    Michal27.03.2014 - 11:04 Trvalý odkaz

    Fet? sorry ale fakt, čo si to vytrhol z kontextu? Kde si to nabral, viem že prispevky su dlhe a mne je jasne že ludia to čitaju , ak to vobec čitaju tak každy treti riadok, ale pokial tak činíš aj ty tak prosim nepripajaj sa do diskusie lebo tvoj prispevok tento je fakt bez akehokolvek argumentu a dokazu. Neviem kde som v tých dalekosiahlych prispevkoch napisal čoby len vetu o tom, že niekomu vyvraciam jeho nazor preto, že ja si myslim, že moj je lepši. Ja niesom ten čo tvrdil, že "Miui je najlepšie a kto si to nemysli, tak xiaomi videl akurat tak na obrazku" Aj s tým SONY, nikde som nenapisal, a prave opacte, jasne som napisal, že netvrdim nikomu že SONY su najlepšie, najkvalitnejsie, najkrajšie. Tvrdil som len to, že v poslednej dobe maju najrýchlejši progres a najrýchlejsie vyladuju, vyvíjaju. A to je objektivny nazor, však preve kvoli M8 som to napisal, že rok sa čaka na telefon, ktorý vlastne je poamly kopia toho predošleho modelu. A čo sa týka mojich názorov ohladom servisu? Si servisný technik? poznaš tu pracu? Určite nie, takže tu sa somnou an objektivitu nehraj. Prave naopak, tomuto som sa len po utokoch branil, kedže ja som bol presviedčaný cez moje skusenosti o niečom inom. A ked som niečo nevedel, tak som priznal, že neviem a že o tom sa bavit teda nebudem, ked viem o tom prd, fakt akože, som rozčarovaný uplne, že bud nechapem a zle som pochopil alebo si si hned z rana dal linku do každej z nosnej dierky.

    nerd27.03.2014 - 14:21 Trvalý odkaz

    Michal podme pekne poporiadku :)zacal si takto:
    Povedzme si narovinu, za posledný pol rok všetky vlajkove lode okrem SONY Z1/Z1 compact/Z2 a Samsungu Note 3 sklamali. Na to, že vydávajú 1 vlajkový model za rok, tej inovacie či tak povediac evolucie priniesli skutočne velmi malo...
    ked zratam mnozstvo inovacii pri xperii Z2 vs. Z2 tak bude to cislo mensie ako ked ich zratam pri S5 v porovnani s S4. (zamerne pouzity rok stary model Z)
    potom si pokracoval:
    Praveze absolutne nie,pravy opak,telefony predavam a hlavne servisujem,takze do nich vidim urcite viac ako ktokolvek z Vas.

    a na to sa uz ani neda nereagovat :)
    potom si bol najvacsi "root-er" (dobre slovo) a "flash-er" v bratislave a blizkom okoli, aj ked to mas v praci zakazane robit ;)
    potom to pokracovalo odsudenim xiaomi a miui :)
    a koncilo to tym ze som ignorat :D
    radost s tebou diskutovat

    Michal27.03.2014 - 15:15 Trvalý odkaz

    Reakcia, že telefony predavam a hlavne servisujem, čiže do nich vidim viac, čo asi logicky.
    je reakciou na toto:
    Taky dlhy prispevok, a kazdemu je hned jasne, ze si doma citas HW specifikacie na internetoch bez toho aby si vedel co ako funguje resp. sa pouziva :-)

    Ja som s tým nezačal. Hlavne že som bol odsudený hned ako niekto kto doma prezera obrazky čo je uplne mimo reality, to že su mobily mojou pracovnou naplnou je konštatacia.
    k rootovaniu a custom rom som sa jasne vyjadril ako ku koničku. Flashovie SW je jedna z pracovných naplni servisu mobilu.
    Ako to už bolo napisane, hlavne sa s tebou nebavit, lebo ty maš vždy pravdu, nevieš dočitat vetu dokonca, vytrhnes z kontextu a hlavne že každy je blbec len ty si lietadlo, najvačši odbornik. Vieš, ono v jednej nemeckej rozpravke ku ktorej uvodnu piesen naspieval Kaja Gott vystupovala jedna postavička, skus si domyslet ktoreho chrobaka mám na mysli.
    Xiaomi a Miui ? tak sa prosim ta hod o zem ak nevieš pochopit, že nie každy nazor musi byt presne taký ako ho mas ty. Ale zabudol som, že ty vieš najlepsie predsa. Ako fakt nejdem pokracovat, tuto diskusiu už neotvorim, Ono je riziko sa hadat s Idiotom, niekto nezainteresovný nemusi poznat rozdiel.

    nerd27.03.2014 - 15:43 Trvalý odkaz

    vies ja som sedel na motorke a netvrdim ze servisujem motorku marcovi marquezovi
    aj ked forum znesie toho vela ;) tak sa necuduj ak su ludia pri citani tvojich prispevkov skepticky. prist a vyhlasit "ze ja viem a vy nie"... skratka ta hned kazdy zaradi do "suflicka profici".
    hlavne ked pustas taketo mudra :)
    A nie o telefonoch, ktore možes mat fakt akurat tak doma položene na stole lebo nepodporuju ani frekvecnie sieti tu v central europe.
    inak je sranda ze ak ta niekto upozorni na blud ktory napises tak uz na to akosi nereagujes...
    inak ak si si nevsimol tak ja sa na odbornika nehram (ty si tu za profika) ja iba reagujem na nepravdy ktore pises ;)
    a podme k rozpravke (tam som celkom doma :))
    pokusam sa "tvojimi ocami" pozerat na tu vcelku maju, vilka, flipa, alexandra, kasandru.... ale ani v jednom z nich sa nevidim :(
    nemal si ty na mysli truhlika?

    Me_Gusta27.03.2014 - 15:47 Trvalý odkaz

    jediny kto skutočne nezaháľa a oprel sa do toho celými dlanami je SONY. Pritlačili na pílu, tlačia do strojov najsilnejšie hardvery na trhu, extremne baterie, exkluzivne materialy a progresivne technologie, vid fotak, vsetko v extra tenkom vodotesnom balení. Pomaly sa u SONY vytraca pri top modeloch pojem kompromis.

    Majstre: kde vidíš extrémne batérie? 3000mAh je extrémnych? Asi značky ako Lenovo, Huawei a po novom aj ZTE Nubia X6 nepoznáš. Pre info, ale určite s tým máš skúsenosti Motorola Moto G má 2070mAh batériu a vydržal mi bez nabíjačky niečo cez 5dní, čo by ani jedno Sony nezvládlo aj s tou extrémnou batériou.
    Materiály exkluzívne samozrejme sú, nájdem ich na každom smetisku. Foťáky od Sony sú v porovnaní s vlajkovými loďami od iných výrobcov vždy najslabšie, stačí pozrieť recenzie a porovania. No najviac ma rozosmiala tá "tenkosť" Xperií :D Z2: 8,2mm a teraz.. S4 7,9mm, S5 8,1mm, P6 6,2mm, 5c 7,6mm a tých telefónov je oveľa viac :) Asi máte v servise zlú šubleru.

    ondrakomous27.03.2014 - 17:09 Trvalý odkaz

    ty asi nectes bibli, pac jinak bys vedel, ze jezis byl hells angels. tato diskuze na me pusobi, ze se bavi polak s rumunem a kazdej vypravi o necem jinym, vubec sem nezachytil pointu, to bude asi tim, ze reaguju jenom na slova zacinajici pismeny "Sam....."

    Nightmare28.03.2014 - 00:28 Trvalý odkaz

    Ten koniec no ja sa rehocem jak kon :D
    ´asi mate v servise zlu subleru´ :D:D

    jarpo28.03.2014 - 01:15 Trvalý odkaz

    Máš pravdu, bibliu rozhodne nečítam a ani neplánujem s tým začať ...

    Brankooo28.03.2014 - 09:54 Trvalý odkaz

    Hell angels? To odkial mas taku kravinu? Ach ludia ludia... tieto fora sa menia nie na diskusie ale na "kto z koho" otras...

    nerd28.03.2014 - 10:23 Trvalý odkaz

    Brankooo :) ondrakomous pisal o ježišovi..
    celkovo komousa nemozes brat moc vazne ani vtedy ked sa vyjadruje k telefonom :)