Dilema: Huawei P9 vs. Honor 8

  • DoubleG 19.02.2017 - 11:16

    Suhlasim, este by som spomenul ze medzi dualsim a single sim P9 je rozdiel v podpore NFC. To sa nachadza iba u single sim. Inak pri priamom porovnani je P9 citelne lahsia oproti honor 8 a chybaju jej Leica moznosti pri fotoaparate. Cize fotku z monochromatickeho fotoaparatu zhotovite len u p9.

  • ondrakomous19.02.2017 - 13:49 Trvalý odkaz

    dizajnove je hezci honor 8 a i cenove privetivejsi. me se huawei p9 nelibil, ale mel obrovsky kvalitni fotak, srovnatelny jenom s nexusem, nebo LG g5. honor 8 bude mit slabsi kamerku, papirove i realne. priznam se, ze se mi u huawei nelibil display, je horsi nez display z iphonu, na ktery jsem zvykly. dneska uz bych chtel novy mobil jedine s amoledem, po tom co jsem videl displaye u A rady 2017 od samsungu, potvrzuji to vicemene i odborny testy. display je podle me nejvetsi slabina huawei, ono to ma i svou logiku, zobrazovac je nejdrazsi soucastka na mobilu spolecne se zakladni deskou a procesorem, takze kdyz chces usetrit, tak das napr. horsi odolne sklo, malinko horsi rozliseni a v souctu usetris velky penize. cenovy rozdil mezi huawei p9 a samsungem s7 dela prave odolne sklo Corning Gorilla Glass 4 a Super AMOLED 1440 x 2560 pixels (~577 ppi pixel density).
    na druhou stranu, co jsem se bavil s vicerolidma, tak mi vsichni shodne potvrdili, ze na mobily jako huawei p9, honor 8 chodi opravdovy minimum reklamaci. mensi procento reklamaci ma jenom iphone 7. to si myslim, ze je hlavni duvod, proc si spoustu zakazniku koupi prave iphone, i kdyz je silene drahy, proste ta kvalita hardwaru je obrovska, vydrzi roky. to stejny se da rict o samsungu, ted jak delaji vodeodolnost bez krytek, tak se opravdu s tim mobilem muzes jit koupat do mrtveho more, no je to trosku off... tyhle minimalni rozdily v souctu delaji rozdil mezi nejlepsim a ctvrtym, patym nejlepsim na svete, laikovy to muze byt jedno, chybu neudelas ani s jednim.

    Peter Križian19.02.2017 - 14:29 Trvalý odkaz

    Mal som Honor 8 a teraz mám Huawei P9... a musím povedať, že teraz som spokojnejší..

    ondrakomous19.02.2017 - 14:42 Trvalý odkaz

    taky si to myslim, ze p9 je lepsi, ale honor 8 je dizajnove povedenejsi, hlavne v modre barve nema chybu, jeste jak to haze odlesky, krasne vyniknou otisky prstu. p9 ma na zadech kov, takze neni tolik nachylny na otisky prstu, taky honor klouze v ruce, nema optickou stabilizaci.

    jarpo19.02.2017 - 15:08 Trvalý odkaz

    Ondro, čo ťa tak uchvátilo na displejoch A rady 2017? Napriklad uz na tych 5,2" je aj pri fullHD vidno raster koly pentile matici. A zvysne parametre priemerne... Podla mna maju Honor 8 aj P9 krasne displeje, ale P9 asi o chlp krajsi.

    DoubleG19.02.2017 - 16:46 Trvalý odkaz

    Tiez by ma zaujimalo co je na tom displeji zle. Mal som amoled, mal som obycajny ips a toto je co sa tyka podania farieb (mam radsej saturovanejsie farby), niekde na pol cesty medzi nimi. A v priamom porovnani s ostatnymi nie amoledmi podla mna prevysuje komkurenciu. Dokona na priamom slnku upravuje kontrast podobne ako Lumie, takze ani za dna som nemal stav, ze by som na nom nic nevidel. Jedine co my chyba oproti amoledovym strojom,je always on rezim.

    ondrakomous19.02.2017 - 18:05 Trvalý odkaz

    bylo to vzpominany na gsmararene, ze samsung A3-2017 ma lepsi display a vydrz baterie jak iphone 7. co me uchvatilo always on, kdyz ti sviti jenom urcita cast displaye, vypada to neskutecne. huawei pouziva kvalitni IPS, ale nejsou tak vyborny jako u iphonu, nebo samsungu, laik nic nepozna, ale me osobne to vadilo, horsi kryci sklo, horsi oleofobni vrstva, barvy ustreleny, tlustej cernej pulcentimetrovej okraj kolem displaye, to vsechno je davno prekonany, huawei to vali brutalnim agresivnim marketingem, takovy xiaomi, one plus pouzivaji kvalitnejsi soucastky a zpracovani. amoledy jsou budoucnost, proto na ne presel apple a nejlepsi cinsti vyrobci prave pouzivaji amoledy, jako treba one plus. jsou nejeky novy technologie IPS, ale momentalne generace displayu od samsungu je proste bezkonkurencni.
    podle me , je to muj osobni nazor, ze je lepsi telefon samsung a5-2016 jak huawei p9, mel jsem prime srovnani a vychazel mi fakt lepe samsung, jednak pomer cena/vykon a hardwarove taky. u p9 jsem proste nemel pocit, ze to je vlajkova lod spis nejaka lepsi stredni trida.
    obrovsky rezervy jsem videl prave v displayi a celkovym zpracovani, ktery proste neni na takove spickove urovni, na kterou sem zvyklej.

    DoubleG19.02.2017 - 20:08 Trvalý odkaz

    Ehm, to nemyslis plne vazne porovnavat rozne triedy. Porovnaval by som mozno este s A5 2017 tu p9ku, minulorocnemu modelu chyba ram a pri niektorych momentoch aj vykon. Rovnatelne mozno tak s P9lite alebo s Novou, ako mid end. P9 je klasicky fon, nie kazdy potrebuje imidz ako je zahnuty displej alebo modularna stavba... A este to korunuje aj vynikajucim Kirinom a dobrou cenou v porovnani s tradicnou konkurenciou ako Samsung, sony, lg...

    ondrakomous19.02.2017 - 20:41 Trvalý odkaz

    videl si srovnavaci testy, jak dopadl honor 8, huawei p9, kdyz je jerry testoval, huawei p9 se zlomil ve vypinacim tlacitku, ctecka po poskrabani fungovala na 15%, display se poskrabal na levelu 6, jasne je to extremni testovani, ale prave ten test neprezily telefony huawei, specialne jejich nexus byl nejvetsi propadak. lonsky samsung a5 je zpracovanim lepsi jak lonsky huawei p9, to neni nic neobvykleho, i kdyz je to stredni trida.
    hardwarove jsou ty telefony katastrofalni nepresne slicovany,oni musi investovat jednou tolik do reklamy, aby se to prodavalo a ano to funguje.
    kirin nemel nikdy zadnej oslunujici vykon, spis byl vyrobenej na "skore v antutu", pamatuji si stary kiriny, ktery davali do p7, p8 jak se to po par letech seka, to se treba neda vubec srovnavat s applem, protoze tam je realny vykon i na dva roky starym telefonu. dalsi vec je podpora tech jejich chipsetu, i ten prumernej snap 625 je z hlediska budouci podpory lepsi volbou.
    huawei se naucil dobre delat marketing, ale na top vyrobce samsung a apple nema ani nahodou, porad vykladaji, jak budou do budoucna svetovou jednickou, i kdyz poradnej telefon jeste neudelali, je to vzdycky nejak ohuleny, viz honor 6x, na kterej nedali ani odolny sklicko, to delali sony pred peti rokama. to ani nemluvim, ze sou jednoznacne nejhorsi v updatech, midrange neupdatuji vubec, nebo desne pomalu a vlajkove lode updatuji s nejvetsim zpozdenim.
    schvalne jsem to prirovnal k lonske a5-2016, protoze na a5-2017 se ten mobil absolutne nechyta, jo mozna jejich soc udela vetsi skore v antutu, to zase jo.

    DoubleG19.02.2017 - 21:13 Trvalý odkaz

    Prepac, ale ja som porovnaval osobne skusenosti, kedze som majitelom P9 a nie, nie som frustrovany z toho. Ale ze by som mal lamat mobil v polovicu alebo si ho hadzat o zem s tym, ze ten dany mobil ma tvrdsie sklo mi nepride ako nieco vypovedajuce pri beznom pouzivani kde kopu inych faktorov ktore sa nevyskytuju pri bench testoch.
    O nepresnom licovani dielov nemoze byt ani rec. Prealo mi par modelov od honoru a huaweiu rukami a od strednej triedy je to vsetko príkladne postavene.
    Ad Kirin: jediny minus tej 955ky je GPU, tam staraca na top snap. alebo exynosy, no ten vypoctovy vykon nieje len papierovy. A s klamanim v bench testoch... na to su tu iny ako napr. One+3
    S cim musim suhlasit, od P9 lite dole az po YII3 je to slabota s aktualizaciami, ale... Samsung nieje napriklad v tomto vynimka, som zvedavy ci 2016 Jmodely dostanu A7. A pre info, P9 ma uz mesiac vonku official A7, dokonca beta program bol k dispozicii uz v decembri k stiahnutiu. Nepride mi to ine ako u konkurencii. Tak kde je problem? Je to 3 najvacsi vyrobca fonov, uz to nieje ten maly huawei z pred 7 rokov kedy len zacinal na poli smartov.

    ondrakomous19.02.2017 - 21:29 Trvalý odkaz

    rikam, vadi mi ten lacinej panel, takovy panely sezenu na iphone na ebay za 40 dolaru. ips je pro me nejvic cheap technologie, to nedokazu prekousnout, to je jak kdybych si koupit k sobe domu monitor s TN panelem.
    vadi mi kov, kterej je v podstate plast potazenej tenockou vrstvickou, aby se to tvarilo jako kov,
    vadi mi, ze tam neni poradnej vnitrni ram a poradny stereo jak pouziva treba HTC, naslo by se toho strasna spousta.
    vadi mi, ze fotoaparat nevyrabi leica, ale nejaka cinska fabrika, ze to je jenom leica na papire,
    to sou veci, ktery ti prirozene vadi, protoze vis, ze vsechno je jenom "jako", jako kovovy zpracovani, jako leica, jako kvalitni display, vsechny ty reklamy jsou krasny, ale nejsou pravdivy.
    skromny uzivatel bude nadseny, jestli to nekdo dokaze ma muj obdiv, protoze me p9 vydrzela presne 2dny.
    napada me jeden banalni a trefny primer, cinsky telefon je krasny nalesteny "jabko", ktery si koupis v obchode a uvnitr je totalne prohnily, pak zalezi asi na kazdym z nas s cim se spokoji, u huawei mi chybi ta poctivost, kterou vnimam treba u samsungu, oni si na nic nehrajou, proste tam nasypou svy technologicky maximum bez kompromisu a za nekompromisni cenu.

    Nightmare19.02.2017 - 21:34 Trvalý odkaz

    ak kvoli foteniu P9 ak nezalezi na fotaku tak Honor 8

    Knoxville19.02.2017 - 21:50 Trvalý odkaz

    Amalod displeje u Samsungu su ako omalovanky. To ti potvrdi ak Kuba Michlovsky z mobilmanie ze niektore farby su co sa tyka presnosti uplne mimo. Myslim ze najlepsie IPS ma momentalne Iphone a HTC 10. Niekto sa u HTC 10 stazoval na ruzovy nadych ale ja som nic take nezaznamenal. Farby si mozes v mastaveniach krasne nastavit popripade prepnut na RGB profil co je skvele...

    ondrakomous19.02.2017 - 22:00 Trvalý odkaz

    motorola moto Z ma stejnej zobrazovac jako samsung s7 a vychazel uplne fantasticky v testech, mozna nejlip spolecne s displayem z iphonu 7, to sem nasel na jinych testech, kuba to testuje celkem povrchne. jenze tyhle barevny displaye frci, dneska mas ruzny hdr televize atd...,to mi vubec nevadi,
    horsi je, kdyz ti display huawei treba hur sviti v rozich a pomalu tam vidis zarovecky, toho si vsimnes hned u cinskycho panelu, ze pri hornim a dolnim okraji sviti mene, nebo ma treba zluty
    nadech, nebo telefon natacis a meni se barvy, je tam vetsinou takovy ten trapny modry nadech.
    taky dost otresne vypada, kdyz je tam cerny ramecek kolem displaye a mas treba celni stenu bilou, to ted treba upravili xiaomi, kdyz to fanousci kritizovali na modelu redmi, huawei zatim na cheap panely nezareagoval.

    Peter Križian19.02.2017 - 22:04 Trvalý odkaz

    ondrakomous neber to zle, ale z tvojich slov mam pocit, akoby si P9 nikdy nedrzal v ruke ...

    ondrakomous19.02.2017 - 22:13 Trvalý odkaz

    skutecne se to tak muze jevit, jenze prejdi z iphonu 6plus na huawei p9 a naprosto presne pochopis o cem pisu, prejdi na p9 ze samsungu s7 a bude to stejny, netvrdim, ze ten telefon je mizerny, ale kdyz prechazis z top telefonu, tak ver mi, ze tam rozdily najdes a o tom presne celou dobu pisu, ze na absolutni spicku huawei nema.

    Peter Križian19.02.2017 - 22:34 Trvalý odkaz

    nuž takto... ja som mal iphone 6s a bol to dobrý mobil, fungoval spolahlivo a dobre... potom som po predal a kupil Huawei P9... to bolo pred 5 mesiacmi a odvtedy ma P9 kazdym dnom viac presviedca, ze iphone nie je hodny tej ceny za aku sa predava.. proste Huawei p9 ponuka za menej penazi viac muziky... a to vo vsetkych smeroch... a dokonca ani jeho konštrukčé spracovanie nijako nezaostáva, naopak, pôsobí pevne a prémiovo... Nehovorm ze iphone je zly mobil, to nie.. ale Ale Huawei p9 robi urcite lepsie fotky, ma par velmi praktickych funkcii navyse, o ktorych iphone ani nesniva, ma slot na pamatovu kartu, o ktorom iphone nesniva... a zobrazenie na displeji... nuz, ani tu nijak Huawei nezaostava, naopak, mne sa podanie farieb paci tu viac ako na iphone... a to znovu musim zopakovat, ze s iphone 6s som bol spokojny, bol to dobry mobil... no Huawei P9 ma naucil, ze je to tam hlavne o znacke, imidž... no konkurencia vie za menej penazi ponuknut viac... Jo a este jedna vec... Huawei P9 pod androidom 7 chodi velmi svizne a rychlo, skutocne akokolvek rozmyslam, nemam jediny dovod sa vratit k iphonu....

    ondrakomous19.02.2017 - 23:09 Trvalý odkaz

    Nejsem objektivni uzivatel, vic jak pulroku vyuzivam primarne iphone SE, coz je svetovej rekord v mem podani, to co popisujes naprosto chapu, nemusime mit stejny nazor, taky hledam android, ale nechci slevovat ze svych vysokych naroku, na jabko nedam dopustit, ale stoji me to prachy vetsi cloud, apple music, atd. , kdyby existoval podobne kvalitni android prejdu rad, ale momentalne takovy telefon neexistuje krome samsungu a ten nechci z principu. huawei je v mnoha ohledech srovnatelny, ale z komplexniho celkoveho pohledu je proste pro me horsi, cekam na lg g6, xiaomi mi6, samsung s8, rikam si, ze aspon jeden z tehle 3 vyjde aspon trosku srovnatelne s iphonem, bojim se, ze to zase bude srovnatelny s8 samsung-iphone 8, ale za tisicovku, obecne mam pocit, ze na androidu se toho za posledni roky moc neudalo huawei p9 je pro me obycejny prumer, takovych telefonu jsou desitky. hlavne bych subjektivne rek, ze ten hlavni souboj uz je jenom mezi applem a samsungem, ze ostatni vyrobci proste na tu spicku uz dneska nedosahnou, jenom nevim jestli je to technologicky a financne vubec mozny, nebo se tem firmam nechce

    jarpo20.02.2017 - 03:49 Trvalý odkaz

    Tak ja sa rozhodne nepovažujem za laika a displej P9 sa mi zdá rozhodne pekný a napr. horšiu oleofóbnu vrstvu som nepostrehol. Osobne ten displej považujem za lepší ako ten v galaxy S6 a ten bol dosť ospevovaný. Samozrejme tiež len môj názor :-)

    ondrakomous20.02.2017 - 06:19 Trvalý odkaz

    asi ses, bez do obchodu a silou zmackni display uprosted ti to udela velkej flek, delaji to i honory, na iphonu mi to nedela, tj. ochranny sklo je tenoucky a nekvalitni,IPS jsou nejvic SHIT, koupis na ebay za 30 dolacu vselijaky kopie, na iphone ti kazdy druhy servis namontuje neoriginalni shunt, amoled lidove receno "neojebes". na notebookcheck je srovnavaci test podrobny a display z s7 v souctu vychazi o 17% lepe. s6 je 2 roky stary mobil.

    Knoxville20.02.2017 - 06:28 Trvalý odkaz

    Ja ked na HTC stlacim silne sklo neurovi sa mi ziadne fliak. Tak neviem teda..

    ondrakomous20.02.2017 - 06:36 Trvalý odkaz

    no prave, ale huawei to dela, zkousel jsem na vicero kusech. zmackni lehce display na huawei uprostred ti vyskoci cerny flek. rikam, ze lidi jsou zblbli reklamou, kdyz davaji tolik penez za takovou "cinskou plechovku", vsichni ti sportovci, kteri na tajnacku doma jedou na jabkach, jako ten Jarda....

    Knoxville20.02.2017 - 06:46 Trvalý odkaz

    Huawei som kedysi chcel al je to len dalsia lacna Cina ktora na tych najlepsich naozaj nema. Ako pise nerd uvidime ake bude LG G6. Ale cinsky trhak by mohol bud OnePlus4. Nanho sa mozno aj oplati pockat. A bude stat o tretinu menej ako Samsung ci Aplle. Pre mna davaju kvalitny hardwer a materialy len Samsumg,Applle a HtC..

    Dezi20.02.2017 - 08:28 Trvalý odkaz

    Niektorý si kupia Hawei do 150€ a potom ho porovnavaju z 700€ Samsungom tak ako aj ja kedysi. Teraz by som uz Samsung nechcel. Vyskusal som S3 ked bol vlajkova lod potom som presielNa Huawei P7 , Hnor 6+ , teraz Honor 8. Max.spokjnost

    jarpo20.02.2017 - 08:57 Trvalý odkaz

    ondrakomous:
    ,,asi ses"
    Jasne, všetcia sú laici, len ty si lietadlo ;)

    ,,bez do obchodu a silou zmackni display uprosted ti to udela velkej flek, delaji to i honory, na iphonu mi to nedela, tj. ochranny sklo je tenoucky a nekvalitni"
    A to hovorí niečo o kvalite zobrazenia?!

    ,,IPS jsou nejvic SHIT, koupis na ebay za 30 dolacu vselijaky kopie, na iphone ti kazdy druhy servis namontuje neoriginalni shunt, amoled lidove receno "neojebes""
    Čo má toto spoločné s displejom, ktorý budem mať namontovaný v novom, kúpenom telefóne?

    ondrakomous20.02.2017 - 10:23 Trvalý odkaz

    tak bez do obchodu a zatlac na novej display honoru 8, nebo huawei p9, rikam udela se tam velky cerny kolo uprostred, to nesouvisi s kvalitou zobrazovace?
    display se sklada s X vrstev, stejne jako se sklada treba vnitrni sasi mobilu a huawei proste dela to, ze urcity soucastky vynechava,aby usetril prave na konstrukci.

    DoubleG20.02.2017 - 10:25 Trvalý odkaz

    No Ondra, ako skusam tak skusam, ale ziaden flacik sa mi nerobi na displeji a to sa snazim celkom slusne pretlacit to sklo... aj tak mi to pride ako keby si tu P9 ani nedrzal v ruke, lebo placas uplne od veci... a zaklincoval si to s tym ze ten displej nema rovnomerne konzistentne podsvietenie... no predstav si, ze ma a nieje nikde vidiet prepal alebo tmavsi roh

    ondrakomous20.02.2017 - 10:28 Trvalý odkaz

    odpoledne ti to nahraju na video frajere a poslu pres ulozto. sem zvedavej, co budes rikat potom. ted nemam cas se dohadovat o tom, ze huawei je kvalitni, pro me rozhodne kvalitni neni, DoubleG: je videt, ze si ten mobil nemel nikdy rozdelany, divil by ses jak je to "ohuleny" uvnitr. na notebookcheck je test displaye, kde je jasne display slabsi v krajich, proste to neokecas, jejich NEO ips je obycejnej panel za 50dolaru z ebay

    DoubleG20.02.2017 - 11:46 Trvalý odkaz

    Ale ty sa uz zobud zo spanku a zlez zo stromu, mna nezaujima nejaky notebookcheck a rozobraty mobil, na tom si svoje ego nestavam. Mna zaujima to co vidim, to co drzim v ruke a to co ty hovoris su len tvoje osobne pocity a mylne dojmy. Este raz sa ta opytam, videl si uz vobec P9 nazivo, ci sa len budes ohanat niecim, co si videl niekde na nete??
    BTW: spominal si ze mas SE iphone, no ak ten 5 rocny panel pokladas za nejaky pomyselny etalon, potes koste.

    Tomas20.02.2017 - 13:01 Trvalý odkaz

    Z tychto 2 by som bral P9. Aj ked su takmer identicke, P9 je asi o kusok lepsi, ale aj drahsi. Takze ak ti nezalezi na cene, ber P9. Ktory z nich je krajsi asi nema cenu nejak riesit, kedze je to subejektivne a aj tak to budes nosit v puzdre.

    Daor3220.02.2017 - 14:26 Trvalý odkaz

    Ja mam Honor 8 a zatial naozaj spokojnost, P9 som nemal moznost drzat v rukach, tak sa mi tazko porovnava. Pomer cana/vykon je asi lepsia u Honoru.

    Nightmare20.02.2017 - 16:01 Trvalý odkaz

    to si zabil kamo...presne takto to funguje niekto porovna nejaku S6 dajme tomu s nejakym lacnym Huaweiom...Alcatelom a cudujme sa svete ono to tak nebezi :D

    Tomas20.02.2017 - 17:15 Trvalý odkaz

    Lenze on tiez pise, ze vyskusal S3, ktora je od dnesnych samsungov na mile vzdialena. Cize on na zaklade skusenosti so 4 roky starym mobilom (galaxy S3) tvrdi, ze uz by dnesny samsung nechcel. To je to iste ako porovnavat mobil za 150 s mobilom za 700, cize nekorektne:)

    Dezi20.02.2017 - 21:23 Trvalý odkaz

    So Samsungu S3 som prešiel na Huawei P7 a do Samsungu by som už nešiel. V tych časoch bol samsung zbytočne predražený , P7 vedela to isté za polovicu až 3/4 ceny samsungu

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.02.2017 - 11:25 Trvalý odkaz

    P9. Vzdy. Stale. Kedykolvek. Pred Honorom. ked som drzal v rukach Honor, som sa citil ako tinedzer ktoremu vobec na vzhlade nezalezi, a to logo honor na spodnej brade ma irituje. P9 posobil ovela elegantnejsie. Aj ked ide o identicke zariadenia, p9 "because of the looks".

    Peter Hunka21.02.2017 - 17:42 Trvalý odkaz

    Ja by som zas porovnal z vlastnej skúsenosti p9 a galaxy note 7 . Jediná výhoda note bola asi v tom s-pen.Čo sa týka prostredia P9 bol ovela svižnejší a rýchlejší. Note 7 mi stále vypínal sťahovanie(aj keď bola appka nastavená aby sa nevypínala po vypnutí obrazovky). Ak som niečo aj stiahol, v porovnaní s p9 oveľa dlhšie trvalo skopírovať to na disk, v tom bol note 7 neskutočne pomalý oproti p9.tieto problémy mal jak prvý tak aj druhý (bezpečný) note Aj keď P9 má gorilla glass 4 a note 7 mal gorilla glass 5 nezbadal som medzi nimy veľký rozdiel, a oleofóbne vrstvy boli tiež podobné a dosť dobré. Po tejto skúsenosti už radšej samsung nechcem. Radšej ostanem pri huawei ktorý sa mi osvedčil. Momentálne mám Mate 9 a som nadmieru spokojný.

    Karol22.02.2017 - 23:13 Trvalý odkaz

    Tak napr.ja osobne by som žiadny Samsung nechcel.už len kvoli tomu,že má tlačidlá pod displejom.úplne ma to vytáča!manželka má Galaxy S7,jej to vyhovuje a hovorí,že iný telefon než Samsung by nechcela.u mňa platí zásada,že tlačidlá musia byť súčasťou displeja.inak pre mňa telefon nemá zmysel hoci by bol neviem ako výkonný.
    A z týchto dvoch by som si určite vybral Honor 8.

    Knoxville22.02.2017 - 23:59 Trvalý odkaz

    Mal som velke telefony ale aj mensie. Tlacidla na displeji ale aj pod nim.
    Neviem co je lepsie a co horsie ale viem ze do tyzdna by som si zvykol na hocijaky android. To len take moje male off zistenie...

    Marwe24.02.2017 - 11:42 Trvalý odkaz

    Neviem ci by funkcia Always on bola vec z ktorej by som isiel do kolien. Je pekne ze mi svieti cas alebo notifikacie, ale chod sa pozriet do nejakeho obchodu a pozri sa na tie vystavene samsungy ake maju krasne vypalene displaye. Ja osobne davam na pocity a pre mna je IPS display ovela prijemnesi hlavne co sa tyka podania farieb ako Amoled, kde su tie farby strasne presaturovane a hlavne neprirodzene.

    ondrakomous26.02.2017 - 08:40 Trvalý odkaz

    takze display telefonu huawei p9 primo z prodejny, podle Vas kvalitni srovnatelny s iphonem a samsnugnem, telefon,ktery sem nikdy nedrzel v ruce https://ulozto.cz/live/!EqOj0TYrRgo3/img-0128-mov
    heslo je fonysk, vsechno malymi pismeny, netlacil sem vubec silne, kdybych tlacil silne tak to zcerna cely! sorry tohle by nemel delat display telefonu za 430euro, muzeme klidne pokracovat dal v testovani, staci vzit nuz, nebo telefon lehce zapacit, nevydrzi, protoze je to "obycejny cinsky shunt". proto mi prijde smesne, kdyz nekdo huawei porovnava s top telefony apple, samsungu.

    DoubleG26.02.2017 - 17:05 Trvalý odkaz

    Nuz nevahal som a pozrel som sa na konkurenciu. Spominal si, ze pouzivas iPhone SE. Tak natocil som aj ja jedno video. Taktiez som sa velmi nesnazil o pretlacanie displeja, ku cti mozem povedat ze 7. generacia ma o nieco malo pevnejsie sklo oproti SE. https://1drv.ms/f/s!AvcXmOlUKxXmkZhKvdFQkMcysbLzqQ
    No popravde, neprislo mi to uplne ine ako pri p9. Na to ze je to renomovana znacka, trpi na rovnaky neduh... hmm
    No a v danom odkaze sa nachadza dalej aj fotka A5 2016, rocne demo s amoledom. No nevyzera dvakrat pekne oproti p9 a rovnako stareho dema.
    Pretlacat displej na samsungoch nema cenu, kedze pouzivaju amoledy a tie sa nikdy nebudu pod tlakom vlnit ako lcd kedze je to ina zobrazovacia technologia. To dufam ze beries na zretel. ;)
    Tie rozoberacky mobilov si nechaj na dobru noc, to nikoho nezaujima, cloveka zaujima co dostane za dane peniaze a aku sluzbu mu to bude robit. Nie ako vyzera mobil z vnutra... Uz sa zobud zo sna a uznaj ze "obycajny cinsky shunt" moze byt porovnatelny s renomovanymi vyrobcami a nehladaj chyby kde nie su

    ondrakomous26.02.2017 - 20:59 Trvalý odkaz

    jenze tvoje video presne dokazuje, ze iphone je kvalitnejsi, protoze se tlak roznese do vetsi plochy a pak teprve dochazi k deformacim, kdezto u meho videa jde videt, jak se ten tlak neroznese a obrazovka se hned deformuje. amoledy nikdo nesrovnaval, jenom sem rikal, ze samsung a5-2016 je kvalitnejsi v celkovym zpracovani jak huawei p9. jinak srovnani s iphonem SE je uplne mimo misu, protoze cely telefon je konstrukce reseny jako 2-3 roky stare telefony, 2/ rozmer obrazovky je maly, udelej se srovnani s iphonem 6S, iphonem 7, ver tomu, ze se to sklo ani nepohne. na dalsim videu ti uploadnu rozdelany iphone a rozdelany huawei, abys videl, jak je to konstrukce ohuleny. 3/ myslis, ze jako ty soucastky, co jsou uvnitr toho telefonu jsou srovantelny?

    DoubleG26.02.2017 - 21:10 Trvalý odkaz

    No mne to video dokazuje to, ze sa ti to sklo rovnako puci na iphone ako na p9, takze rovnako nekvalitny je aj ten iphone. Prepac, ale toto neobkecas. Vies velmi dobre ze pri beznom pouzivani nemas sancu tlakom to sklo pretlacit, to iste tvrdim ze ani na p9 pri pisani ani posune po obrazovke neprehnes to sklo. Takze v konecnom dosledku su narovnako. A pri neatastnom pade na zem sa obe aj tak rozbiju na kusy. Takze 1:1

    ondrakomous26.02.2017 - 21:14 Trvalý odkaz

    ne neni to pravda, rikam, to sklo deformuje jinak. sem si naprosto jistej tim, co rikam, nemusim nic okecavat. me to delalo i u beznyho psani, jinak bych na to vubec neprisel a neresil to, myslel jsem si, ze mam vadny kus, ale pak jsem to zkousel jeste na trech dalsich a vsechny to delali stejne, od te doby si myslim o "kvalite displayu" huawei svoje.

    DoubleG26.02.2017 - 21:26 Trvalý odkaz

    Ale ty nevies prekusnut jednu vec, ze 99% zakaznikov ma u prdele ako je ten mobil konstrukcne poskladany. To nieje meritko kvality. Podstatne je to co drzim v ruke a ake uzivatelske skusenosti mam s tym ako to funguje ako celok... prostredie, vykon... nikto sa bezne nepozera do vnutra mobilu.
    Ano, 7 aj plusko sa daju ohnut taktiez, aj ked vacsiou silou mam, aj video ak mas zaujem to vidiet ze neodrbujem.
    Amoled preto, lebo si sa dusoval,ze je neporovnatelne lepsi... ano ale kazda minca ma dve strany, vid zivotnost.

    DoubleG26.02.2017 - 21:32 Trvalý odkaz

    Zvlastne, mal som ratane svojej p9 dalsie dve v rukach a ani jedna pri pisani nedeformovala obraz. A dovolim si povedat, ze vsetky mobily od tych 150€ nemaju problem s tym dneska. Chytas sa slamky, si osobne zaujaty voci huaweiom tak ako si bol niekedy voci Lumiam. Ak si dobre pamatam nakoniec si aj tie osobne pouzival ak sa nemylim.Svet sa netoci len okolo applu a samsungu, dnes je konkurencia silna.

    ondrakomous26.02.2017 - 21:33 Trvalý odkaz

    ano pro 99% zakazniku je dulezitejsi reklama v televizi. vykon, chces srovnavat procaky od applu s procesory od huawei? apple nejde tak snadno ohnout, protoze ta vystupni kvalita je na vyssi urovni, to stejny u samsungu, neverim, ze huawei neco kontroluje, ti to "masti vylozene agresivnim marketingem".

    DoubleG26.02.2017 - 21:45 Trvalý odkaz

    Neoblbla ma ziadna reklama, robim s tym a vyskusal som si vsetko v danom case na trhu... a prislo mo nezmysel si priplacat za s7. Neorientoval som sa papierovymi vysledkami, pozrel som si porovnavacie videa na YT a ten oriplatok za s7 je nezmyselny.
    Apple sa pred dvoma rokmi ohybal sam v nohaviciach, kde je ta kvalita ked nevedeli uz v prvej varke odhadnut si konstrukcie??
    Ked by behal iphone na androide alebo huawei na ios, vtedy by som porovnaval silu procesorom, teraz je to kvoli rozdielom irelevantné.
    Mas to podlozene? Ze huawei nema ziadnu vystupnu kontrolu? Ked uz tvrdis nieco taketo...

    Vojtech25.03.2017 - 12:55 Trvalý odkaz

    Ondrakomous Appel tak isto len tazi svojej popularity preto musis platit aj za znacku. K displeju ja mam Huawei mediapad 3 kde 8.4 IPS displej ked stlacim tak mi to ziadne fľaky nerobi. Mam doma aj mobil lumiu 950 kde je amoled displej ze by som IPS bral na mojom huawei horsi nemozem povedat.

    Vojtech25.03.2017 - 13:13 Trvalý odkaz

    A este k fotaku Huawei se rozhodlo použít čip od Sony (2x IMX286), optiku naopak dodala Leica.Nepouziva lacne čínske súčiastky ako tu bolo spomenuté.