Sony predalo v Q4 2014 takmer 12 miliónov smartfónov

  • marek 05.02.2015 - 16:28

    A niekto tu Sony predpovedal koniec do konca roku :)

  • ondrakomous05.02.2015 - 16:36 Trvalý odkaz

    to je tabulka od Michala, tu sepsali vcera v sony, aby uklidnili akcionare, ze se nepropadaji do baziny. dalsi dukaz, ze tato firma dokaze zacarovat i s cisly. apple zverejnil tabulky o neco driv, bohuzel, tam se ukazalo, ze sony na jejich klicovych trzich neskutecne propadlo. staci se podivat na prodeje iphonu v japonsku. srovnat to z lonskym kvartalem. to umi rict kdejakej vesnickej pekar, ze prodal misto 30 rohliku 300rohliku a dat to do tabulky v XLS, nema to zadnou vypovedni hodnotu. jim nepomuze ani narust trzeb o 300%, protoze maji astronomicky dluhy. ostatne videl jsem tabulky od mentala na xperia.cz, ty rikaly trosku neco jinyho.

    punkton05.02.2015 - 17:18 Trvalý odkaz

    ondra: nedá sa ta čítať :-D. Sony malo chvalabohu dobrý štvrťrok. No rok to nebol veľmi dobrý. Očakávali stratu cca 1,9 miliardy USD, no po tomto štvrťroku sa očakávaná strata znížila na 1,4 miliardy USD. Strata je samozrejme spôsobená aj odpisom notebookov Vaio. Toto sú normálne oficiálne čísla. Nechápem čo je na tom spochybnitelneho :-D

    ondrakomous05.02.2015 - 17:24 Trvalý odkaz

    proc bych mel verit vyrobci, kterej ma ztratu 1,4 miliardy USD.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease05.02.2015 - 17:43 Trvalý odkaz

    On punkton má pravdu. Veď účtovná strata je 1,4 mld USD. O tom není sporu. Velké firmy nemajú problém vygenerovať zisk, či stratu - prelievaním aktív.

    Info o odpredaji, alebo konci mobilnej divízie pochádza od agentúry Reuters.

    Nedávno vyšla aj správa o odkúpení BlackBerry - Samsungom za 7,5 mld. dolárov.
    http://mobilenet.cz/clanky/samsung-udajne-uvazuje-o-koupi-blackberry-az…
    Na druhý deň však promtne reagovali zástupcovia oboch spoločností a tlačovú správu agentúry Reuters označili za vymyslenú. Informácie o SONY pochádzajú od tej istej agentúry. Otázkou však zostáva prečo vedenie spoločnosti SONY Mobile na tieto fámy nereagovalo.
    Holt komunikácia im nikdy nešla, aj to je súčasť dobrého marketingu.

    A osobne som rád, že Sony malo historicky najlepší kvartál, i keď celoročné predaje neboli buh vi co a klesli zo 6. miesta na 8.

    ondrakomous05.02.2015 - 18:39 Trvalý odkaz

    videl jsem. to je porad hezky, ze si 8. nejlepsi prodejce tolik vydela. jenze co ukazoval apple tabulky, tak v japonsku sony prevalcoval, na jejich vlastni pude, byla to jasna porazka. tam meli pres 50% trzni podil, ted tam kraluje apple. toje podle me dost varovnej signal, dyt oni ti reuters nejsou uplne blbi.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease05.02.2015 - 18:57 Trvalý odkaz

    Áno v Japonsku už dávno kraluje Apple s 51%, Sony je 2. 17% potom dlho nič, Sharp, Fujitsu, Samsung 5-6%

    ondrakomous05.02.2015 - 22:21 Trvalý odkaz

    davam jim o pul roku navic.

    Michal05.02.2015 - 22:31 Trvalý odkaz

    No treba si uvedomit čo je SONY a čo mobilná divizia Xperia. SONY ako spoločnost v dlhoch nie je a každoročne vykazuje pomerne velké zisky. Čo sa týka elektroniky tak SONY tahaju divizie audia, televizorov, fotoaparaty ale hlavne playstation. Divizia walkman straca pri dnesncyh smartfonoch hodnotu, divizie Vaio sa zbavili a divizia Xperia je v dlhu, i ked kvartalne vykazala zisk tak stale je v dlhu. Sony niesu len xperie, je to 70ročna firma orientujuca sa na vyrobu elektroniky a celosvetovo boli špičkou už v 70tych rokoch (prvý farebný televizor, prenosne audio/radio, digitalne kamery/fotoaparaty, video na VHS). Aj Jobs pri zakladani applu chodil po vystavach Sony a nechaval sa inšpirovat nimi a pri vytvarani Applu spolupracoval hlavne s japonskými technikmi a dizajnermi. Sony ako spoločnost len tak na hubu nepadne, ma filmove študio a dost vynosne nahravacie hudobne študio Sony records/Sony BMG a neuveritelne množstvo patentov, toré si ostatní od nich musia kupoavt alebo prenajímat.
    A maju trochu smolu, zemetrasenie a vybuch vo Fukushime im otriasol vyrobu na pol roka. Najsilenším trhom Sony dlho bolo Rusko, pri denšnej politickej situacii a prepadu rubla či sankciam prichadzaju fakt o vela.
    Ondrove kecy o "najvačších dlhoch v historii ludstva " a podobne blaboly ktoré rad vypisuje, tie nemaju ziadny realny podklad, to si iba on myslí. škoda že nemožem najst ten link, jednalo sa vyslovene o nejaký zahraničný finančný portal a bola tam kompletna tabulka (jednalo sa však o rok 2013) čiže staršie, o celoročnom hospodarení SONY ako celej spoločnosti a nespominam si presne ale zisk firmy tam bol tuším 19miliard USD.

    ondrakomous05.02.2015 - 22:55 Trvalý odkaz

    tys to spatne pochopil, mental rikal, ze sou 8. s tim, co prodali, titulek clanku je absolutne zavadejici, to je presne ten druhej extrem, kdyz do sveta vypusti zpravu reuters s titulkem, sony konci. kvalitni novinarina je uplne neco jinyho, tim se nechci nikoho dotknout, co pisu ja je ciste moje vec, muzu si klidne vymyslet. tobe dluh 1,4 miliardy USD prijde maly? vis vubec kolik tvoje kalkulacka zvladne udelat nul? titulek clanku mel spis vypadat takto: sony jsou za lonsky rok v zisku, nicmene porad jsou ve ztrate 1,4miliardy USD. predpokladali, ze ztrata bude 1,9miliardy, nevidim na tom nic pozitivniho. on titulek clanku je uplne jiny, ale uvadel jsem to jako priklady, to ze nekdo prodal 12milionu mi nic nerekne, protoze potrebuju videt srovnavaci tabulku, kterou mental vytahl na jinym foru, tam sem to teprve pochopil, jak sou z hlediska globalniho trhu bezvyznamni, protoze jsou az 8. me na vejsce ucili delat srovnavaci grafy, tohle je graf o nicem, tyhle "ruzovy" kolace jsou dobry fakt na uklidneni akcionaru. ani se z toho nedovis, kdo ty grafy delal. myslim, ze reuters meli daleko lepsi informace, novinari maji sakra dobry informace, tomu verim vic jak "ruzovym grafum" bez uvedeni autora. dulezity je, co to dela s akciema firmy, ten stejny pripad to byl i v pripade blackberry, ale tam jsem na 99% presvedceny, ze zprava o koupi BB samsungem je pravdiva. samsung hleda reseni, jak si upevnit pozici na trhu, stejne jako nekdo vypustil do sveta kachnu, ze MS chce koupit cyanogen mod, pred pul rokem je chtel koupit google, takhle to zije, jde o prachy, proto je mobilni svet plnej spekulaci. spekulanti dneska dokazou udelat zazraky. v mobilnim svete se vlastne porad jenom spekuluje, manipuluje, kopiruje, kdo toho kolik prodal atd...jedna redakce vyda zpravu o zazracnem mobilu z Nemecka a dalsich deset redakci to tupe okopiruje, bez toho aniz by overovali pravost udaju. nakonec zistis, ze je to cely provazany, ze mobilni svet neni zase tak velkej, ze redakci reuters koupil samsung. proste media selhavaji nejvic v tyhle dobe. pak ses zahlcenej spekulacema, nepotrebnyma informacema, pak jeste podeziras me, ze jsem si to vymyslel, omyl, priteli, ja si to jenom precetl, prece nemuzu za to, ze se v mediich psalo o konci sony, nemuzu za to, ze se dalsi tyden objevila zprava jak se sony dari skvele, no a za mesic vyjde zprava, ze sony jsou tesne druhy, jde to mimo me. mavnu nad tema spekulacema rukou, zivot jde dal, kdybys me nahodou podeziral, ze menim nazory po tydnu, tak je to hlavne prace medii, dik. ja sem jenom skvelej ctenar, kterej ma vicemene racionalni nazory.