Samsung Galaxy Tab 8.9 (P7300)

  • Martin Hombauer 23.03.2011 - 16:43

    potter1: Konecne nieco perfektne vybavene a za skvelu cenu...:) cize priaznivci applu uz nemozete povedat ze android tablety su prilis drahe...:D
    Inac mohli ste aktualizovat aj temu zo samsungom galaxy tab 10.1 lebo aj ten bol z vacssej casti zmeneny...

  • anonymous23.03.2011 - 18:44 Trvalý odkaz

    zemiak: som zvedavy. ak pride v takejto cene na Slovensko a naozaj v lete, tak gratulujem

    anonymous23.03.2011 - 18:45 Trvalý odkaz

    Peter: Sa dalo čakať šak predsa len nedávno vyšiel iPad 2 tak trebalo čosi "nového" zas copnúť...

    anonymous23.03.2011 - 23:11 Trvalý odkaz

    JuKe: Prečo tam nedali aspon 5mpx fotaak

    anonymous24.03.2011 - 04:30 Trvalý odkaz

    qmox: zatial najlepsi nejablcny tablet ktorym si Samsung odstreli povodny galaxy tab. Jedina vec ktora ma tak trochu strasi je jeho rychlost respektive pomalost oproti ipadu2.

    anonymous24.03.2011 - 10:37 Trvalý odkaz

    riki: Povodny Galaxy Tab ani nebol tablet. Bol to prerasteny telefon s OS pre telefon. Mal viacere nedostatky, ktore ho robili nekonkurencieschopnym. Tento si myslim, ze uz bude ina kava a vykonovo skor obdoba Galaxy S, teda bez vacsich problemov s rychlostou ci plynulostou a s vela spokojnymi zakaznikmi. Ale je jasne, ze teraz este tazko povedat, kedze do zaciatku predaja je este vcelku daleko. Uz viackrat som sa lamal pre iPad, ale skratka niektore veci na nom su pre mna prilis a robia ten rozdiel preco ho nemam. Ajked ani na iPad neni zdaleka vela aplikacii (myslim priamo nan robene, nielen optimalizovane), tak stale lepsie ako na Androidy. Takze mam dilemu ci to bude iPad alebo niektory s Galaxy Tabov. Pockam na recenzie, odskusam a pak sa niekedy rozhodnem. Skoda, ze neexistuje mix toho najlepsieho z Androidu a iOS, taky tablet by bol neprekonatelny.

    anonymous24.03.2011 - 10:59 Trvalý odkaz

    shortie: len k tym app ktore su na ipad - vraj ich je 65k.
    z toho nemalu cast tvoria hry samozrejme kde ta optimalizacia okrem fullscreenu nieje nijak vidiet. potom su take ktore su ako keby univerzalne (navigon) nielen ze bezia fullscreen ale dokazu napr prisposobit menu vasciemu displaju. no a posledne su app ktore su specialne pisane pre ipad alebo app ktore sa lisia vyrazne (napr layoutom) od svojich iphone verzii

    anonymous24.03.2011 - 11:04 Trvalý odkaz

    aaa: A ios neni system rpe tlefon v prerastnom ipade? O tp je lespi na tablet ako android ten super system co nema ani mome screen. Msylim ze novy andorid je po UI urcite lepsia alternativa, pripadne palm od HP. Ohladom aplikacii - rozumej zbytocnosti pre deti nejdem komentovat. prioritneje to na web a webove veci a to zvladaju vsetky. najlepsie a najuzitocnejsie aplikacie budu na vsetkych tabletoch, ale ipad si hned prirata milion knih a hned su cisla krajsie.

    anonymous24.03.2011 - 11:30 Trvalý odkaz

    jou jou typek: Nemozeme pocitat s tym, ze ked vyjde uplne novy pristroj, ze bude bez chyb. Preto absolutne novinky nerad kupujem, potom uz upgrady su lepsie. Vychytaju sa muchy, sem tam je ta cena nizsia a obe strany budu spokojne (zakaznik s kvalitou, pripadne cenou; predajca s dobrym odbytom a spokojnostou zakaznikov)

    anonymous24.03.2011 - 12:23 Trvalý odkaz

    riki: Jasne, ale tych 65000 nie su aplikacie, ktore vznikli a vyuzivaju vyhodu iPadu. Su to robene aplikacie na iPhone. Takze ich realny prinos neni velky, ale lepsie su aj take ako ziadne. Aj Apple s vyvojom novych aplikacii poslednu dobu spal, zrejme preto, ze vyvija iPad 3 s inym rozlisenim a tak uz vyvijaju aplikacie pren. Moj nazor, kedze mi inak pride nelogicke, ze by sa na aplikacie takto vykaslali.
    aaa-jasne, ze rozdiel je najma v hrach a podobnych zbytocnych aplikaciach, ale prave tie aplikacie a hry skratka vyuzivaju potencial tabletov. Clovek si tablet kupi ako citacku knuh, na net a zabavu, typu zahram chvilkovo hru. Nie vzdy chce clovek zapinat PC a plno veci odsurfuje na tablete uplne pohodlne. Takze tazko oznacit hry za zbytocnosti. UI ma Android ovela lepsie, ale prave si myslim, ze iPad 3 bude uplne iny a tuto stratu asi dozenie. UI je jedna z veci, co ma od iPadu 2 odradza.

    anonymous24.03.2011 - 15:00 Trvalý odkaz

    josh: uz 2 tyzdne citame tvoje sracky o aplikaciach na ipad. Uz by si si konecne mohol ipad zaobstarat na par dni a vyskusat si ich. Spadne ti sanka ako super su vyladene a jak vyuzivaju moznosti velkeho displeja. Sam mam v ipade 100 aplikacii a hier. 10-15 ich vyuzivam denne. Popri ipade pouzivam mobil s androidom a tam mam nainstalovanych 6 aplikacii. Nejaky browser, baterku v percentach, file manager, navigaciu a nejake widget.

    anonymous24.03.2011 - 15:40 Trvalý odkaz

    riki: Prosim ta netaraj, sracku mas na krku. Praveze som iPad skusal a ako su podla teba vyladene tie hry na iPad oproti iPhonu? Ze su fullscreen? Ako sa tak pozeram tak mas celkom dost casu cez den, ked denne pouzivas 10-15 hier. Ja zas az tolko nejakych zabaviek nepotrebujem. Keby mi slo o hry tak nemam problem a mam iPad.

    anonymous24.03.2011 - 16:00 Trvalý odkaz

    josh: Si jak zenska. Laskavo bud konkretny. Ako presne si predstavujes vyladenu aplikaciu? Ktora aplikacia ta sklamala? Co si od nej cakal?

    anonymous24.03.2011 - 16:10 Trvalý odkaz

    riki: Nepisem, ze ma nejaka aplikacia sklamala. Pisem, ze tie aplikacie nemaju ziadnu pridanu hodnotu oproti iPhonu a nevyuzivaju potencial iPadu. To je vsetko. V zasade nekritizujem aplikacie a moznosti iPadu, skor chvalim, ale pri tych cifrach 65k aplikacii pre iPad treba skratka dodat ako to realne je. Aby sa nezavadzalo tak ako to niekto robi.

    anonymous24.03.2011 - 23:34 Trvalý odkaz

    qmox: mal som otcov Galaxy Tab v rukach na par hodin a mne prisiel skor ako tablet ale ja nemam zasa velke ruky.
    Tiez som rozmyslal nad Ipadom 2 ale trochu ma odradzaju tie chybajuce porty a ze som nedavno kupoval celkom slusny notebook.
    Co sa samsungu tyka tam mam hrozu z toho ze tam bude nejaky touchwiz a inak nic moc grafika

    anonymous25.03.2011 - 09:53 Trvalý odkaz

    riki: No s tym Touchwiz to ma byt tak, ze si mozes vybrat ci tam budes mat touchwiz alebo original Androidacky. V tomto touchwize sa uz maju dat zvacsovat aj zmensovat widgety, co bolo pre mna asi jedine minus stareho Touchwizu. Inak mne osobne na mobile vyhovuje touchwiz, mam Galaxy S, trochu nechapem preco ho ludia menia. Funkcne je vyborny. Grafiky sa az tak nebojim, pockam na recenzie a realne odskusanie v praxy.

    anonymous25.03.2011 - 16:16 Trvalý odkaz

    bbb: osobne som zvedavy na cenu ked uz ten 7palcak stal pri uvadzacej cene stal 700euro tak a potom toto...

    anonymous26.03.2011 - 12:28 Trvalý odkaz

    blbecek: chcel by som sa spytat co sa mi viac oplati novy samsung tab alebo ipad 2?chcel by som to vyuzit skor na hranie a prehliadanie webu.

    anonymous26.03.2011 - 16:53 Trvalý odkaz

    ipd2 vs GalaxyTab: ip2: velmi rychli operacny system, asi najlepsi displey na trhu aj zorne uhly, 10hod. vydrz..., os co ktory zvladne aj dieta ale bez widgetov, velmi dobre aplikacie - premakane, hd hry.... ale nema FLASH!!!! nejde napr. www.sme.sk - videa, online flash hry - ...keby mal aspon jeden USB port na export nie len na import fotiek alebo po JB import suborov.....a mne by este chybal prehliadac chrome....
    Samsung 8,9 a 10,1 - otvoreny system, browser aj flashom, trochu chaozzz system ktory sa rad laguje aspon podla videa, displey je len tft, aplikacie pre tablet sa len robia.... , USB host je otazny....

    anonymous26.03.2011 - 18:10 Trvalý odkaz

    blbecek: 1.chcel by som sa spytat ktory tablet je lepsi 2.to www.sme.sk-videa si myslel vseobecne vsetky videa alebo len videa na stanke sme

    anonymous26.03.2011 - 23:46 Trvalý odkaz

    ssd: Asi toho moc nevies o displejoch, lebo IPS displej, ktory ma iPad, tiez spada pod TFT a nove Galaxy Taby maju PLS displeje, ktore su lepsie ako IPS.

    anonymous27.03.2011 - 11:31 Trvalý odkaz

    riki: presne a este by som podotkol, ze UI Androida je uplne inde ako UI iOS. System mne osobne nepride vobec chaos, veci sa robia na androide jednoduchsie ako na iOS, menej sa clovek naklika. Riesit lagovanie 3 mesiace pred zahajenim predaja je trochu predcasne.

    anonymous27.03.2011 - 13:29 Trvalý odkaz

    iprd: 1. display - staci si porovnat bielu farbu a zorne uhly zatial len podla videa...
    2. android - nemyslel som chaos ako taky... tym ze UI je zlozitejsie tak sa tam straca prehladnost, co kde nastavit....
    3. lagovanie - treba si pozriet to video...aj na youtube, ten notes ako sa nechce otocit ....
    4. Iprd ma naozaj velke mnozstvo programov, kym android 3 tym ze je novy ma mozno 100 app?....
    -------------------------------
    Iprd - ma velmi odladeny system, vela aplikacii, dobry display a vydrz...
    Samsung alebo aj Motorola xoom - otvoreny sytem, dufam ze aj usb fost a do jedneho roka aj kopec aplikacii....
    ALE momentalne Iprd nema konkurenciu... LEN skoda flashu a usb alebo sd karty... virtualne nie vzdy sa to da riesit cez dropbox alebo google docs....

    anonymous27.03.2011 - 13:41 Trvalý odkaz

    ipad: Mozno Motorola XOOM pomoze rozhybat vyrobcov aplikacii na nove programy pre tablety.... na jesen/ vianoce sa uz da ocakavat pokles predaja Ipadov....vdaka androidu...Rok 2016 je rokom ked android prevezme prevahu v operacnych systemoch na tabletoch....

    anonymous28.03.2011 - 11:00 Trvalý odkaz

    macko: ak bude ta cena ako pišu na začiatku chvilu počkam a neni čo riešit vyzera hodne slubne po viacerych strankach a aj stou cenou a myslim že je to trochu zbytočne porovnavat s ipad2.to by sa mal porovnavat skor galaxy tab2"D

    anonymous28.03.2011 - 18:29 Trvalý odkaz

    blbec: chcel by som sa spytat nieco na ipad 2:aky je rozdiel medzi 3G verziov a verziou bez 3G.

    anonymous28.03.2011 - 18:33 Trvalý odkaz

    iprd: wifi verzia bez 3g (internet cez mobilneho operatora), mozno cez MIFI (externy wifi 3g modem)
    3G - verzia ma okrem wifi aj vstavany 3g modem + GPS

    anonymous28.03.2011 - 21:19 Trvalý odkaz

    blbec: vtomto som zaciatocnik co je urcite vidiet s by som sa chcel spytat este nieco:vlastne vo verzii bez 3G je internet plateni ked to je cez operatora

    anonymous29.03.2011 - 02:14 Trvalý odkaz

    macko: cez operatora ked to xeš musiš mat simku kde maš aktivovany net a aten 3G modul znamena že tu simku možeš pichnut do toho tabletu a možeč surfovat kdekolvek samozrejme platiš za net za tu simkartu podla toho aky maš program.a ked je bez 3G tak tam jednoducho na tu sim kartu otvor nemaš a nemožeš použiwat net kdekolvek len tam kde je otvorena wifi siet či už maš doma svoju vifi alebo sa pripojiš na suseda ktory ti da heslo alebo niekde na pumpach v kaviarnach kde su wifi dostupne kde to neni spoplatnene -takže ked je bez 3G neplatiš ale si obmedzeny pripojenim na intenret len tam kde je wifi signal a je dostupny nezaheslovyny čo je dost blbe ak nemaš ani doma net tak ti ostava sa pripajat na net len v určitich miestach a ipad bez internetu je dost slabe kedže je to robene na internet viacmenej prvorady učel...

    anonymous29.03.2011 - 17:35 Trvalý odkaz

    Michal: Čo tu riešite aplikácie? Mám Androida a reálne používam len pár aplikácií - nemám čas sa hrajkať s telefonom.

    anonymous30.03.2011 - 13:10 Trvalý odkaz

    riki: Ja mam android a pouzivam vcelku dost aplikacii. V zasade nie kazdy clovek potrebuje telefon s otvorenym OS.

    anonymous30.03.2011 - 13:22 Trvalý odkaz

    iprd: ...jedna sa aplikacie pre tablety v rozliseni 1280x800 px, odladenych a naprogramovanych pre tablety s androidom 3.....

    anonymous07.04.2011 - 10:39 Trvalý odkaz

    vajnorcan: toto vyzera na 'lag pad' ... skoda toho 3G a kvality fotaku. no a samozrejme toho lagovania. mozno to odladia ale sam tomu neverim

    anonymous09.04.2011 - 17:33 Trvalý odkaz

    riki: ak nevadi fotak na iPade, tak tento by tiez nemal vadit, kedze bude lepsi. Lagovanie je na zariadeni, ktore bolo dlho-dlho pred uvedenim na trh, po velmi rychlo prerobeni konstrukcie. Osobne sa vobec neobavam sekania.

    anonymous11.05.2011 - 12:24 Trvalý odkaz

    hellwet: jaj ja som magor :D som mohol radsej pockat na tento galaxy tap nez kupit ipad 1

    anonymous15.05.2011 - 19:20 Trvalý odkaz

    macko: Nejaky oficialny datum pre slovensko kedy tu bude vpredaji ešte asi neni čo?

    anonymous18.05.2011 - 16:35 Trvalý odkaz

    Edgar: hodnotim to ako konkurenciu na ipad. dokonca aj koncovka na usb je taka ista ako od apple. ale urcite by som si radsej kupil ipad

    anonymous26.05.2011 - 17:11 Trvalý odkaz

    K: v sobotu som mal moznost sa s tym trochu pohrat sice nie na finalnej verzii ale je to super a najviac sa mi na tom paci ta tenkost jedine co tomu chyba je moznost vlozenia SIM

    anonymous10.06.2011 - 13:13 Trvalý odkaz

    Lubo: Vie niekto do akej veľkosti sa dajú odosielať príhohy cez e-mail?