Testujeme Samsung Galaxy Tab

  • 31 príspevkov
  • Richard Hombauer 20.10.2010 - 12:58

    Predpokladana cena je sialena, ale to neriesme a pockajme na

    ZAKLADNE INFO
    http://www.fony.sk/index.php?podstranka=recenzie&cislo_clanku=1207&…

    Celkovo je zariadenie naozaj vydarene. Uvital by som vsak:
    - trochu vyssie rozlisenie
    - informacnu diodu upozornujucu na nove e-maily a ine udalosti
    - tensie rozmery
    - microUSB konektor

    Za idealne zariadenie by som povazoval mozno toto iste, ale 6-palcove, s rovnakym rozlisenim (to uplne staci a raster by bol v pohode), trosku tensimi stenami. Tym by sa spohodlnilo aj pisanie.

    Dotykove tlacidla pod displejom su uplne v pohode, v ramci moznosti, ale ja mam ovela radsej mechanicke. Pri tych by sa mi nestalo, ze neviem, ktore kedy omylom stlacim.

    Ak uz maju byt takto hrube steny okolo displeja, mohlo byt v pravom a lavom hornom rohu este po jednom tlacidle - napriklad vypinacie a mozno aj regulacia hlasitosti. Pri praci so zariadenim, jeho otacani a manipulacii sa totiz tieto tlacidla stracaju a ja ich hladam ako lolo.

    Fotoaparat slabota, ale taky velky hladacik som v zivote v rukach nemal. :D

    A ktory expert v Samsungu schvalil nabijanie a pripajanie k PC pomocou konektora podobneho applovemu? Preco tam nie je microUSB?

    Vydrz na jedno nabiitie je velmi slusna. Ked mi to lezi na stole a len to cez EDGE (pouzivam GPRS/EDGE + WiFi) taha maily, vydrzi to v pohode niekolko dni, a mozno aj tyzden - dva. 4000 mAh pri zhasnutom displeji nemaju dovod nejake e-maily rychlo vybit.

  • borizz20.10.2010 - 17:35 Trvalý odkaz

    Riso neviem ci by vyssie rozlisenie nebolo uz kontraproduktivne. Podla mna na tych 7 palcov je to akurat, text by bol uz zbytocne maly a zbytocne by sa namahali oci. Sest palcov by bolo zaujimavych a suhlasim jednoznacne s mensimi okrajmi. Tab by bol bez nich vyrazne kompaktnejsi. Ale mne sa tiez veeelmi paci, len z tej ceny mi je do placu...

    Dotykove tlacidla mi neprekazaju, len system podsvietenia mal byt rieseny inak. Mohli sa rozvietit po dotyku na displej. Je mi jasne, ze pri sledovani filmu by prekazali, ale nemusia svietit stale...

    Richard Hombauer20.10.2010 - 18:03 Trvalý odkaz

    Dobre, ak by vyssie rozlisenie zvysovalo naroky procesora a znizovali vydrz baterie, nech ostane zachovane na 6 palcoch. Ale oni na to pridu aj sami. :)

    Fakt ma hneva, ze musim s telefonom Galaxy S a tabletom Galaxy Tab nosit dve rozne nabijacky. A este je problem, ze nestacilo zobrat so sebou len USB kablik a nabijat to napriklad z pocitaca alebo z USB nabijacky pre fotoaparat Samsung (400 mA). Vystup nabijacky pre Tab je totiz 2 000 mA a Tab asi nejaky ten poriadny prud vyzaduje.

    Shepard20.10.2010 - 22:03 Trvalý odkaz

    A je to vobec pouzitelne? Ma zmysel nad takouto zalezitostou aj uvazovat? Ja mam teda dost vazne pochybnosti o zmysle tabletov, ak sa maju vyuzivat len ako predrazeny internetovy prehliadac. Ale mozno pre nejakeho zavislaka...

    Inak by ma zaujimala citatelnost displeja hlavne vonku, ci sa to nepremeni na drahe zrkadlo. A predpokladam ze aplikacie z Marketu - no problem. Ci?

    Pozitivne ma prekvapila vydrz, ja som cakal hodiny.

    People01.11.2010 - 12:55 Trvalý odkaz

    v CR sa uz da kupit. predchvilkou som sa s nim hral v datarte. Je to super stroj. Displej ma skvely, reakcie ujdu. Taketo zariadenia urcite maju buducnost. Len ta cena je strasidelna.

    Lubos Polc17.12.2010 - 23:16 Trvalý odkaz

    ja si ho uz uzivam vyse tyzdna.. som s nim velmi spokojny.

    ako riso pisal v recenzii, nie je potrebne zapinat velky pc zakazdym co je uplne super.
    nainstaloval som si aj orange diary a vymenil som papierovy diar za galaxy a som nevyslovne spokojny.

    a display je uplne fantasticky.. ;-)))

    ssamoo05.02.2011 - 11:37 Trvalý odkaz

    Takze par poznatkov. Niektore ale mozu suvisiet priamo s Androidom ako konkretne s Tabom.

    Takze klavesnica- swype je podla mna dost zlozity a vacsinou nefunguje :) Qwerty by sa zislo nastavenie na qwertz. Hruby ram displeja je dost otravny, pisanie na sirku je s dvomi rukami skor pre dlhe prsty. Pisanie na vysku je omnoho fajn, aj teraz tak pisem. Stale je ale dost preklepov schopna. Pomaha vibracna odozva. Pisanie na sirku s desiatimi prstami nehrozi.

    Displej je inak vyborny, detailne veci zobrazi uplne ok, pismo je viditelne dobre. Vazne skoda toho hrubeho okraja.

    Spodne dotykove tlacidla by mohli mat intenzitu podsvietenia regulovanu spolu s displejom. Pri sledovani filmu ci dlhsej necinnosti asi 10 s, zhasnu. Sledovanie filmov je perfektne. Zatial prehralo kazdy Divx, dokonca aj H.264, 720p v tvare .mkv. Paci sa mi nastavovanie jasu displeja skoro v kazdej aplikacii. Trochu mi vadi sustredenie tlacidiel na pravej strane. Viem, znova zblbnuty z iP, ale odomykanie/zamykanie mohlo byt hore :)

    Zvukovy vystup je fakt slusny, zvlada prehravanie 16 bit .flac, 16 bit .wav a vsetky druhy Mp3. 24 bit .flac alebo .wav vsak uz nerozpozna ani prehliadac suborov. Prilozene sluchadla su ale asi to najhorsie co som zatial pocul. Cakal som viac, pretoze sa tvaria pomerne seriozne. Potesi 3,5mm jack, ktory vsak pri niektorych sluchadlach kladie trochu nezvycajne velky odpor pri vkladani konektora. Ale aspon budu pevne drzat :)

    Zatial som neprisiel na moznost synchronizacie ci niecoho podobneho, asi existuje nejaky soft, podobny iTunes. Viem som zblbnuty u iOS :)

    Nabijanie cez USB na PC mi nejako nefungovalo, nabijanie cez nabijacku pre iP taktiez nie. Takze ostava vlacenie kabla a nabijacky. Vyskusam este 2A USB nabijacku v aute.

    Vydrz baterky je ale velmi slusna. Keby sa pristroj pouziva ako diar, cize len nejaka hodina pouzivania denne, tak by nemal problem vydrzat aj tyzden. To je ale len hruby odhad.

    Fotak je brutalne slaby. Akekolvek podmienky a aj tak sa mi z neho nepodarilo dostat nic lepsie ako z iPhonu. Video tiez nic moc, mohli uz do neho capnut 720kove video. Potesi ale dioda, ta je dostatocne silna.

    Vstavany prehliadac stoji fakt za prd. Pomale reakcie, velmi. Odporucam nahodit Operu, resp. SkyFire.

    Ostatne veci uz suvisia priamo alebo nepriamo s Androidom, takze to nebudem rozpisovat. Ako OS sa mi to paci, ale ja osobne by som nemohol mat 2 pristroje s rozdielnymi OS. Porazilo by ma. To znamena, ze bud iP vystriedam za nieco s Androidom alebo Apple vyrobi iPad 2 v 7-palcovom prevedeni. Sucasny iPad je na mna zas velky. Celkovo sa mi ale koncept tabletov paci...celkom som si rad zvykol mat pri sebe elektronicky diar :)

    ssamoo06.02.2011 - 00:23 Trvalý odkaz

    Upravil som prispevok vyssie, doplnil som nejake veci. Ak ma nieco napadne tak doplnim :)

    MUZZY126.02.2011 - 09:09 Trvalý odkaz

    Mam ho doma 2 dni a zatial si zvykam na Android. Je skladnejsi ako iPad a v kozenom puzdre je dobre chraneny. Neviem kto ma ake skusenosti,ale mne napriklad pri fotografovani neukazuje na displeji real. Mam tmavy displej,ale ked nieco odfotim,tak ma pekne fotky. Mozno je to chyba softu,ale co uz. A zatial neviem ake formaty hudby a videa celkom dobre prehra,lebo niektore niesu podporovane. Mozno je to tym ,ze som ich nestiahol cez Kies. Ani ho nemam nainstalovany,neviem ktory je dobry. A rozdiel v OS je ,ze Iphone co mam asi vymenim za galaxy S.

    Richard Hombauer27.02.2011 - 17:43 Trvalý odkaz

    nainstaluj Rock Player z marketu a prehra Ti vsetko. alebo iny podobny prehravac videi.

    ssamoo27.02.2011 - 21:00 Trvalý odkaz

    Mne nativna "Video" aplikacia prehrala vsetko co som tam dal..ako pisem vyssie aj 720-ku bez problemov..

    Peter Makai28.02.2011 - 10:38 Trvalý odkaz

    Prehra to DivX aj Xvid bez problemov. Z hudobnych formatov som skusal len mp3 a FLAC s cca 200MB FLACom to malo problemy a mrzol.

    ssamoo05.03.2011 - 13:42 Trvalý odkaz

    Momentalne frcim uz od nedeli bez nabitia. Intenxivnejsie som pouzival len v pondelok, inak kontrola mailov, aktivna SIM s datami a este stale mi tu svieti 3/4 baterie, takze vydrz naozaj super.

    Štefan Zelinka26.03.2011 - 21:54 Trvalý odkaz

    dostane tento tablet android 3 ?? alebo aspon verziu 2.3 ??

    ssamoo17.04.2011 - 15:02 Trvalý odkaz

    A naco by Ti konretne bola ? Ale ano. Dostane. Q1 2011

    Martin20.04.2011 - 20:34 Trvalý odkaz

    bol by tento tablet dobre vyuzitie na ponamky napr. v skole? len tak sa pytam :)

    ssamoo21.04.2011 - 00:18 Trvalý odkaz

    Nie. Na sirku sa na nom pise zle, kvoli sirokym okraja displeja, cize nedosiahnes na vnutorne klavesy ako gh, tz, vb a tak..
    Na vysku to je zas trochu o nicom.
    Na sirku som nedokazal pisat s desiatimi prstami, kedze odozva displeja na dotyk je nepomerne nepresnejsia a pomalsia ako napr. u iPadu.

    Martin21.04.2011 - 00:33 Trvalý odkaz

    no som to zabudol napisat ze som to mal namysli s tou qwerty klavesnicou

    Richard Hombauer21.04.2011 - 01:36 Trvalý odkaz

    desiatimi prstami sa da pisat az na 9- a 10-palcovych displejoch. tam to uz ide po nacviceni aj uplne bez chyb.

    HellAngel21.04.2011 - 12:55 Trvalý odkaz

    co vravite na porovnanie vykonu galasy tab vs dell streak? hlavne po grafickej stranke

    MUZZY130.04.2011 - 14:16 Trvalý odkaz

    Ma tu niekto na Samovi g tab aktualizovany vyssi firmver ako 2.2 froyo?
    Moj Samo nieje brandovany na ziadneho operatora a tak ma to zaujima. Viem ze sa daju stiahnut rozne z XDA, ale ja negovorim dobre ich jazykom,takze som mimo. Ma niekto navod ako by sa dal zvysit firmver a po slovensky?

    MUZZY119.05.2011 - 18:17 Trvalý odkaz

    Pri napojeni na Kies mi napise,ze tato verzia sa neda aktualizovat.
    Vie mi niekto povedat co za verziu mam?
    PDA:JJ3/PHONE:JID/CSC:JJ2 (IRD/

    lupopd24.08.2011 - 13:19 Trvalý odkaz

    dostane tento tablet android 3 ?? alebo aspon verziu 2.3 ??
    chcel by som sa opytat vlastnikov Samsung Galaxy tab 7" ci je uz oficialne dostupna aktualizacia na vereziu 2.3? Lebo sa hovorilo ze v 1.Q tohto roku mal vyjst oficialny updat na 2.3....

    lupopd24.08.2011 - 15:13 Trvalý odkaz

    Dakujem ZraLOCK uz som si myslel ze len mne nechce divotvorny KIES dovolit aktualizaciu. Ani sa nevie ci vobec niekedy bude oficialny updat na 2.3?

    ZraLOCK24.08.2011 - 15:56 Trvalý odkaz

    ja teda neviem... keby sa nieco vopred vedelo, urcite je to na titulke

    Lenka Ivančíková24.08.2011 - 16:00 Trvalý odkaz

    Pytala som sa e-mailom v Samsungu a odpovedali, ze zistia a daju vediet. Doteraz cakam na odpoved.....

    ZraLOCK24.08.2011 - 16:01 Trvalý odkaz

    ty na odpoved, ostatni na aktualizaciu... ja som pre istotu galaxy tab odniesol do komisu

    lupopd24.08.2011 - 16:19 Trvalý odkaz

    ja som pre istotu galaxy tab odniesol do komisu
    a to zas preco si urobil? nespokojny si bol s nim?? nejako som to nepochopil...:)
    jesica, asi sa este nacakame aj na odpoved aj na aktualizaciu....

    ZraLOCK24.08.2011 - 16:27 Trvalý odkaz

    nebol som s nim spokojny. ocakaval som od toho trochu blizsie funkcie PC... to co urobim na Tab urobim aj na obycajnom Galaxy S, takzo tab je pre mna zbytocny a nevyuzity

    lupopd24.08.2011 - 16:34 Trvalý odkaz

    jasne, tab ma blizsie k telefonu ako k pc... je to vlastne mobil bez sluchatka s prerastenym 7" displejom so super vydrzou na Andoide oproti HTC Desire.