O2 narodny roaming v T-Mobile 3G

  • 12 príspevkov
  • Pepinho 06.08.2011 - 01:52

    Zdravim panstvo!

    Potrebujem poradit, lebo akosi sa dnes ani za toho neviem dopatrat k odpovedi / rieseniu problemu. :oops:

    Mam O2 a vyuzivam balik O2 Data Neobmedzene. Kedze nie som v pokryti 3G od O2 (Dolny Kubin), chcel som vyskusat, ci sa data nedaju vyuzivat aspon v 3G sieti partnerskeho T-Mobile-u (v ktorej pokryti som) a to z dovodu, ze aj ked su na Data neobmedzene data brzdene na EDGE rychlost, tak by som vyhladovo mohol prejst 3G balicek. Na domovskej stranke O2 v sekcii Internet (http://www.o2.sk/pre-vas/internet) som sa za pana nevedel dopatrat, ci sa rychlejsie data (3G) daju vyuzit aj v nar. roamingu. Tak som zavolal na 949, kde mi slecna po prevereni povedala, ze nie, iba v 2G (co je pravdepodobne aj pravda, este nikdy sa mi totiz do 3G od T-Mobile prihlasit nepodarilo). Mne to vsak nedalo a vecer som skusil este jeden telefonat, kde mi chlapik (do konca aj po porade s technikmi) tvrdil pravy opak - ze by to malo platit aj pre 3G T-Mobile-u (este som mu to "narodny roaming" a "3G" pre istotu prizvukoval). Poradil mi vsak najprv si vypnut poistku Data len v O2, co som aj urobil. Ani po restarte telefonu sa mi vsak do 3G siete nar. roamingu prihlasit nepodarilo. :cry: Tak som volal znova (dovolal som sa podla vsetkeho zhodou okolnosti tomu istemu typkovi). Opat tvrdil, ze by to ist malo a ze to posunie technikom na riesenie. Tak to aj spisal, spolu s mojim tel. cislom a lokalitou (DK), v ktorej to prihlasenie do 3G od T-Mobile-u nefunguje. Buduci tyzden mi maju volat, ze co a ako.

    Inak aj potom som to skusal este na dvoch inych O2 kartach, vysledok bol ale ten isty (do 3G nar. roamingu sa mi prihlasit nepodarilo).

    Ake skusenosti s (ne)prihlasenim do 3G od T-Mobile-u mate vy? Viete, kde je pes zakopany? (lebo ja to zatial iba tusim)

  • huje®06.08.2011 - 02:12 Trvalý odkaz

    Dataneobmedzene (teda ten balik, ktory uz dnes nie je v ponuke funguje len vo vlastnej sieti O2 a data v TM mas blokovane. Ak si zrusis ich blokaciu, potom to, co predatujes v partnerskej sieti domaceho roamingoveho partnera zaplatis cennikovou cenou 0,95 EUR / MB). Nove datove baliky funguju aj v narodnom roamingu. Avsak nie v 3G sieti TM. Narodny roaming funguje len v 2 G sieti.

    Mozem sa prihlasit do 3G siete narodneho roamingu T-Mobile?

    Narodny roaming je urceny pre poskytovanie sluzieb v lokalitach, kde O2 nema vlastne pokrytie. V tychto miestach disponuje aj poskytovatel narodneho roamingu vacsinou technologiami GPRS a EDGE. 3G siet T-Mobile nie je v ramci narodneho roamingu dostupna.

    Viac info tu: http://goo.gl/MAkfn

    P.S.: Zase si len pekne aktivuj DATALENO2 , inak platis 0,95 EUR za MB dat preneseny v sieti TM - ak pouzivas povodny balik Data Neobmedzene. Nove datove baliky do mobilu (nie do notebooku) je mozne vyuzit aj v sieti TM bez dalsieho spoplatnovania. Ale v narodnom roamingu len v 2G sieti.

    Pepinho06.08.2011 - 02:19 Trvalý odkaz

    O tom, ze data prenesene v narodnom roamingu su pri O2 Data neobmedzene spoplatnovane viem.
    Tomu chlapikovi na infolinke som aj spominal, ze zenska mi pred tym povedala, ze to nejde, ale na nete som nasiel clanky, ze by to ist malo. A on aj po porade s technikmi trval na tom, ze data v 3G sieti T-Mobile-u by ist mali. Preto to potom posunul na riesenie technikom, ako problem.

    Dik za link. Tusil som, ze toto (neznalost operatora / technika) bude problem a ze do T-Mobile 3G sa neprihlasim. Takze bohuzial to vidim tak, ze asi poriesim T-Mobile s jeho pausalom Bez zavazkov, lebo pri vsetkej ucte, na 3G od O2 v DK sa mi uz cakat nechce, kedze vidim, ze to bude este na dlho - najskor 2012. A pritom uz vcera bolo neskoro. :!:

    huje®06.08.2011 - 02:22 Trvalý odkaz

    Mozem sa prihlasit do 3G siete narodneho roamingu T-Mobile?

    Narodny roaming je urceny pre poskytovanie sluzieb v lokalitach, kde O2 nema vlastne pokrytie. V tychto miestach disponuje aj poskytovatel narodneho roamingu vacsinou technologiami GPRS a EDGE. 3G siet T-Mobile nie je v ramci narodneho roamingu dostupna.

    Viac info tu: http://goo.gl/MAkfn

    Nestaci oficialne info od poskytovatela? Cital si/otvoril si si ten link, co som Ti prilozil? Never vsetkemu, co sa docitas na nete v niektorych clankoch. Urcite 3G siet TM nie je povolena.

    Pepinho06.08.2011 - 02:28 Trvalý odkaz

    Tu cast som na ich stranke najskor prehliadol. A v duchu hesla "topiaci sa aj slamky chyta" som chcel pred definitivnym zaciatkom riesenia rychlych dat (3G) u ineho opa skusit este tuto moznost.

    xperia07.08.2011 - 17:08 Trvalý odkaz

    1.- Podla cennika sa k pausalu Bez zavazkov da aktivovat len Sluzba wnw 100

    2.- Pre vyuzitie zlavy je potrebny disponibilny kredit vo vyske plneho mesacneho poplatku noveho balicka, aj ked sa tento neuplatni... t.j. min. 6 EUR

    Ak si raz deaktivujes DN, uz sa nedaju znova aktivovat....
    Pri prechode sluzby Data Neobmedzene na balicek Internet do mobilu sa akcia Balik na mesiac zadarmo neuplatnuje, preto doporucujem urobit si vylet na miesto, kde funguje 3G a tam otestovat siet s novou kartou....

    PS: byt Tebou, zoberiem Pausal start + 1GB za 6,95EUR alebo 2GB / na mesiac za 9,95EUR /

    Pepinho07.08.2011 - 22:29 Trvalý odkaz

    1. Tak potom je pre mna T-Debile pase.

    2. Pokial uz vyuzivam internet v mobile (v mojom pripade DN), tak mesiac zadara neplati.
    Ale pokial DN vyuzivam, tak si tam na 3 mesiace mozem slahnut dajme tomu Internet do notebooku (ako najvyssi balicek) na 3 mesiace za 6 Eur (zlavneny polatok).

    Ja ten vylet za sebou uz mam. Sice s DN plnu rychlost nepusti, ale pokial platia tie rychlosti, co uvadzaju na stranke (a podla testov by to malo byt v poho), tak by to do smartphonu malo stacit. Co vsak z toho, ked ja mam 3G siet od O2 v nedohladne (najblizsie v LM a MT). :!:

    Co sa Pomaranca tyka, tak ten velmi nemusim (nie ze by som trpel nejakymi komplexami, ale je to pre mna najposlednejsie riesenie z najposlednejsich). Aj do T-Debile by som prechadzal iba so skripajucimi zubami - pred O2 sme boli cela rodina v T-Debile/ErrorTeli a mam s nimi svoje skusenosti. Navyse, odhliadnuc od datovych sluzieb, som s O2 spokojny.

    xperia07.08.2011 - 23:24 Trvalý odkaz

    Kvoli 3mes./6EUR chces prist o DN?... chvilu vydrz, coskoro operatori zverejnia vianocne akcie :)

    Pepinho08.08.2011 - 00:04 Trvalý odkaz

    Nie som ziadny stahovac/zahlcovac siete (ktori asi najviac oplakavaju zrusenie DN). Moja priemerna mesacna spotreba sa pohybuje okolo 300 MB, kedze v pomalom EDGE by som musel s beznym surfovanim stravit na mobile snad pol dna, aby som sa vobec cez pol giga prehupol. Takze tych 500 MB za nezmenenu cenu by mi malo bohate postacit. Navyse DN nemozem vyuzivat v narodnom roamingu (ked som prilezitostne mimo pokrytia O2, alebo ked ma siet O2 svoje "slabsie chvilky"). A ked budem prilezitostne v 3G, tak DN su tam osekavane na EDGE rychlost.

    A k tym Vianociam: myslis si, ze O2 uvedie na Vianoce nejaku akciu, co sa dat tyka? Ja silno pochybujem - nevedeli ziadnu uviest pred tym, nie to este teraz, ked im uz dochadza dych, resp. uz chcu zacat konecne poriadne zarabat a nie iba donekonecna dotovat.

    xperia08.08.2011 - 00:44 Trvalý odkaz

    O2 sa nechyta :cry: ...... cakam, s cim pride Orange alebo TM ;)

    Pepinho08.08.2011 - 19:36 Trvalý odkaz

    Dnes som bol v predajni O2... Nesklamali - aj oni mali gulas v tom, ci narodny roaming v 3G ano, alebo nie. :o Tento krat do mna hustili verziu, ze narodny roaming v 3G sice ano, ale iba na najvyssom balicku Internet v Notebooku za doplatok - ten ktory sa tam ale bezne plati, ked clovek surfuje v 2G cez nar. roaming (kedze v 3G O2 nepusti).

    Potom som bol v T-Debile, kde som sa zaujimal o pausal bez zavazkov s nejakym aspon pol gigovym Web n Walkom. Zenska sa sice zapotila, kym na moje naliehanie zistila, ze s vyssim, ako 100 mega to nepojde, ale aspon mi potvrdila, ze ani T-Debile nebude to prave orechove. :oops:

    Takze to vidim na pausal Start od Pomaranca s gigovym "oranzovym svetom". Do Pomaranca sa mi sice vobec nechce, ale asi mi nakoniec nic ine neostane. :roll:
    Lebo aby som sa ja niekomu v kuse vyprosoval, ze kedy uz bude to, pre O2 asi zazracne 3G, ktore je u normalnych operatorov beznym standardom, tak to teda uz nie. :!:
    Sice este asi skusim normalny doporuceny list na zakaznicke centrum O2 do BB, kde budem od nich pozadovat nejake normalne vyjadrenie sa k situacii pre mojim definitivnym odchodom z O2 a uvidim, ako sa k tomu postavia (a ci vobec na to odpovedia). Lebo s pristupom O2 (ked nemaju pokryte/dokryte este ani to, co niekolko krat aj v harmonograme slubili - t.j. Poprad, Spissku Novu Ves a este pomerne velku cast Bratislavy (II. a III.), mozem o 3G v Dolnom Kubine od nich snivat tak mozno este dalsie 3 roky s tymto pristupom.
    O2 palec dolu. :(

    bombardier08.08.2011 - 20:52 Trvalý odkaz

    Je pravda ze ten harmonogram spustania moc nedodrzuju a ze Bratislava II este dodnes nie je spustena, ale Bratislava III (Raca) uz spustena bola a dokonca nacas, ale inak predstavene 3G baliky od O2 nie su konkurencie schopne.