FoxMonitor: online strážca

  • Luca 21.09.2012 - 17:09

    Pre tych, ktori sa v tomto vyznaju : Co by ste odporucili na ochranu chaty ? Je tam poplasny system, avsak casto robi falosny poplach. Preto by som potreboval len nieco, aby som to mohol obrazovo overit z domu, teda aby som tam nemusel cestovat par kilometrov.

  • Martin21.09.2012 - 22:07 Trvalý odkaz

    V podstate mas na vyber Foxmonitor alebo Orange ochrana majetku. Pri Foxmonitore Ti staci IP kamerka za 75 € a nejake pripojenie na net. Ak na chate nemas ziadne, staci Ti 3G router (polozka okolo 30-50 EUR) a datova simkarta s objemom 1-5GB. Ta sa da zohnat vcelku lacno, vid napr. http://mobilmania.azet.sk/bleskovky/telekom-zrusil-trik-na-internet-zad….

    Pri samotnom Foxmonitore sa cena nikdy nemeni, ci je prenos dat 1MB alebo 1TB.

    Orange ochrana majetku - bud zaplatis 270 EUR za kamerku alebo sa zaviazes na 2 roky a budes platit 5 EUR (rovnako ako za pausal Foxmonitor home), no mas k dispozicii len 200MB a za kazde dalsie MB budes platit 1,40 EUR (!). Polahky tak pri viacerych "poplachoch" mozes mat ucet za kameru 100 a viac EUR. Pri Orange mas k dispozicii len jednu kameru 640x480, pre Foxmonitor si mozes kupit akukolvek kameru, hoc aj 5Mpix a z akehokolvek obchodu.

    Ak by si potreboval podrobnejsie info alebo poradit, kludne napis na info@foxmonitor.com

    japoj24.09.2012 - 01:27 Trvalý odkaz

    nechapem naco by platil nejakemu foxmonitoru alebo orange dake peniaze... vacsina IP kamier ( napr DLINK ) nemaju problem posielat zabery stale alebo po zachyteni pohybu na email...staci kamera a internet...

    Martin24.09.2012 - 14:53 Trvalý odkaz

    Aj to je moznost, no vzhladom na to, ze pri detekcii pohybu kazda IP kamera zasiela kvantum falosnych zaberov (zmena svetla den/noc, pohyb stromov a pod), by bolo kontrolovanie desiatok/stoviek emailov denne, ktore by odoslala, pracne. O zasielani zaznamov "stale" ani nehovorim. Foxmonitor vytvara prehlad snimok za hodinu na jednu stranku, kde hned vidis, ci v objekte bola nezelana osoba/udalost, alebo nie.

    Lubos M24.09.2012 - 18:22 Trvalý odkaz

    Porovnávate jablká s hruškami. Foxmonitor je niečo ako vzdialený digitálny záznamník. Teda zákazník si nezakúpi svoj vlastný digitálny záznamník (Pre 4 IP kamery sa dá zohnať za cca 300Eur, pre analógové kamery od 200EUR), ale si prenajme úložný priestor na serveroch foxmonitor. To je celé. Zákazník si dalej musí zabezpečiť kameru a internetové pripojenie pomocou ktorého bude posielať dáta na servery foxmonitoru. Takže k tým 5Euro treba ešte prirátať náklady na internet.
    Orange neposkytuje žiadny úložný priestor, (záznami sa ukladajú na SD kartu priamo v kamere EYE-02). Ponuka Orange je v internetovom pripojení danej kamerky. Teda predplatné 200MB na simke ktorá sa vkladá priamo do tej kamerky. Tieto dáta slúžia na prenos obrázkov, či krátkych videí formou MMS,e-mailov a pri nalogovaní na kameru cez stránku JabloTool. Či je 200Mb na mesiac dosť, alebo málo, záleží od situácie. Ide teda o dve rôzne služby, ktoré sa príliš nedajú porovnávať,takže sa nedá povedať ktorá je lepšia či horšia.

    Martin25.09.2012 - 19:03 Trvalý odkaz

    Len doplnim @lubomart - ak si niekto zakupi vlastne DVR/NVR - "digitalny zaznamnik", musi ho nakonfigurovat, vyhradit pre neho fyzicky miesto, udrziavat, spravovat, platit ucty za elektrinu atd. Pri Foxmonitore staci len nastavit kamery a zapojit ich do internetu. Navyse Foxmonitor automaticky vytvara prehlad udalosti - nie je potrebne prezerat vsetky zaznamy, ale len pozriet si nahlady jednotlivych hodin. A to najpodstatnejsie - zaznamy sa nedaju ukradnut z miesta, kde su kamery, t.j. da sa pouzit aj ako zalozne ulozisko zaznamov, t.j. data z IP kamier sa mozu ukladat priamo u zakaznika na DVR/NVR a sucasne na Foxmonitor.

    Lubos M26.09.2012 - 12:39 Trvalý odkaz

    @martinbo - ja chápem prínos foxmonitoru a viem si predstaviť jeho využitie. Skôr som reagoval na článok, kde píšu, že podobnú službu ponúka Orange a Telekom, čo nieje pravda. Inak teraz keď pozerám na ten paušál čo ponúka orange k tej EYE-02 kamerke, to hraničí až s nekalými obchodnými praktikami. Neviem posúdiť či 200MB dát na bežnú prevádzku postačuje, no keď zoberiem do úvahy že v mobile mám niekedy problém vystačiť s 2GB, tak bi som sa aj dosť obával. A to spoplatnenie 1,4Eur za 1MB nad rámec, to má byť čo?! Pri ostatných mobilných internetoch to je 0,010Eura za 1MB. Pri zariadení kde nemám pod kontrolou kolko Mb dát miniem spoplatnia dáta naviac, 140krát drahšie než bežne pri iných internetoch, kde si to viem odsledovať. To je teda pekné svinstvo. Ja som síce klient orange už 8 rokov, no niekedy ma vie teda poriadne vytočiť.