Ukradli vam niekedy mobil?

  • 64 príspevkov
  • Richard Hombauer 30.06.2005 - 01:28

    Tuto temu zakladam na zaklade dnesnej skusenosti nasho citatela DExUS-a.

    Citujem:
    Ako...tomu neuverite, dnes mi ho (SE K700i) jeden fetak ukradol

    a to som ho nemal ani 10 dni.
    No co uz, snad ho podla IMEI vystopujú.....

    Ake su vase skusenosti s kradezou mobilu?

  • Sten05.12.2007 - 01:27 Trvalý odkaz

    Ja som mal smolu dnes...rano na ceste do skoly mi vypadol z vrecka bundy SE W810i s 2GB pamatovkou, vsimol som si to za par minut a ked som sa vratil na miesto kde podla vsetkeho vypadol uz tam samozrejme nebol...bolo to asi 10minut ale chodilo tadial vela ludi...ked som nan skusal volat, cislo nedostupne...bol som aj na policii(sanca 1 ku 1000 000 ze sa najde), dal som im udaje o fone(imei dodatocne) a policajt hovoril ze chodia kontrolovat zalozne, ale vsetko je to takmer nulova sanca najdenia... este spominal ze operator vie zamerat fon, on myslel asi lokalizacnu sluzbu ale vraj sa v tom nevyzna...a ked je simka von z fonu to by asi nefungovalo.. skor by ma zaujimalo ci je mozne vypatrat fon iba podla IMEI... A este spominal nieco ze ked fon mesiac nie je zapnuty, potom je nemozne ho uz vystopovat.. fakt neprijemne prist takto o fon, vratane kontaktov, osobnych veci a pod... :(

    levior05.12.2007 - 02:16 Trvalý odkaz

    Mozno ho ten dotycny preda. Hlavne je, aby osatal v povodnej sieti. Poznam cloveka, ktoremu telefon vratili o 6 mesiacov. Drzim ti palce!! :-)

    Fizzy05.12.2007 - 08:49 Trvalý odkaz

    Stan, to mi je luto...super fon, super prislusenstvo, no hruza :(
    Ale ako levior pise, nadej zomiera posledna a drzim palce ;)

    Mikullas05.12.2007 - 11:13 Trvalý odkaz

    jasne ze sa da vypatrat fon podla imei v sieti, ved co myslis ze ako funguju blacklisty u operatorov napr. v Cechach

    graffoo05.12.2007 - 11:18 Trvalý odkaz

    jj, fon sa da vypatrat podla IMEI, podnet na to ale musi dat policia a nie zakaznik operatora (kedze vyhladavanie robi operator). takze dobre si spravil, ze si zasiel na policiu a na tvojom mieste by som sa s policajtmi dohodol, ci by s tebou nezbehol k operatorovi. takto to kedysi spravil byvaly kolega. policajt bol ochotny, operator tiez a o par dni uz policajti klopali na dvere jednemu chalanovi, ktory fon nasiel a nepriznal sa. kedze mal menej ako 15, tak mu nic nehrozilo... a fon samozrejme dostal naspat.

    ZraLOCK05.12.2007 - 11:32 Trvalý odkaz

    podla stenovho prispevku asi policajti neurobili ziadny zapis... teda ak nepodpisoval nic, tak ziadne patranie nebude :?

    Sten05.12.2007 - 12:20 Trvalý odkaz

    Policajt spisoval aj zapis, podpis som daval tiez... a diky za rady ;)

    kaiba2105.12.2007 - 12:35 Trvalý odkaz

    Mne ukradli od ucitela na telesnej z kabinetu moj El-71 + 2gb kartu a tonu kontaktov atd...najlepsie bolo to ze som vedel kdo to bol a riaditel ani vyucujuci nechceli zavoalt policiu...ked som odisiel zo skoli to nahlasit thak my policia povedala ze je uz neskoro....po prehovore mojich rodicov s riaditelom sa my peniaze mali vratit no nevratili....a je mi toho luto....dufam ze sa mi to uz nikdy nestane a nikomu to neprajem...

    Quo05.12.2007 - 12:35 Trvalý odkaz

    no, lenze nieco ine je mobil stratit a nahlasit stratu a nieco ine je ak vam mobil ukradnu a vy nahlasite kradez. Su to 2 totalne odlisne veci. Tu prvu - stratu - nie su policajti povinny riesit, nakolko je tam osobne zavinenie, druhu su povinny riesit...
    A tak sa k tomu aj organy cinne v trestnom konani budu stavat
    Sten, co si teda nahlasoval?

    EDIT:
    KAIBA - jednalo sa o trestny cin, riaditel policiu mal privolat, a malo sa to vysetrit - jedine ze by si ju prisvojil ten telocvikar a riaditel ako jeho kamarat to chcel nejak ututlat :?
    Posudila by sa cena odcudzenej veci a podla toho by sa postupovalo - kazdopadne sa to malo presetrit a vyvodit dosledky /ak si vedel kto je to a mal si dokaz, tak ten "krados" mal mat minimalne znizenu znamku zo zpravania - ak to bol nejaky student - ak to uz riaditel nechcel riesit cez policii + samozrejme nahrada

    Marian05.12.2007 - 12:52 Trvalý odkaz

    Kokos Tibor, niekedy mi je nagrcanie z toho tvojeho "nakolko" a "organy cinne v trestnom konani" - presne tieto vyrazy pouzivaju ludia, ktori nemaju ani najmensiu paru o com hovoria.

    Kaiba - ak ti niekto nieco ukradol v skole, riaditel ci ucitel odmietli zavolat policiu, mal si to urobit ihned sam a bol by pokoj...

    Quo05.12.2007 - 12:58 Trvalý odkaz

    Marian, teba co stve? Ked pouzivam svoj slovnik, ktoremu ty asi nerozumies, za to ja nemozem. Mam za sebou nejaku tu skusku z prava - sice len ako predmet na VS, ale to celkom staci na to, zby som si stal za tym, co napisem. Organi cinne v trestnom konani su napr policia -nechapem co na tom nevies pochopit?!
    A slovicko na par pismen "nakolko" pouzivam absolutne bezne.
    Tak sa mi zda, ze silou mocou potrebujes, aby len tvoje prispevky boli tie jedine, ktore si maju ludia citat a riadit sa nimi. Pls neustale nezhadzuj prispevky ostatnych uzivatelov :)

    Marian05.12.2007 - 13:04 Trvalý odkaz

    Nie Tibor, ale da sa to napisat uplne normalne a policajti nie su nevyhnutne "organi" :D a nie radoby pravnickou "mluvou". Skusku z prava mam na VS za sebou aj ja a organy su mi ukradnute...

    Co sa tyka temy s Office, ak mas ine skusenosti, dlhsie ako ja, z intenzivneho pouzivania daneho balika, napis to do tej temy. A ak sa nemylim, napisal som, ze sa mozu problemy vyskytnut pri prechode z docx na doc... ale rad to s tebou v danej teme rozoberiem.

    kameo05.12.2007 - 13:24 Trvalý odkaz

    Mna by zaujimalo, ze z coho pozostava taka skuska z prava na VS. samozrejme pokial sa nejedna o pravnicku fakultu. Lebo ste dost mudre "baby" ;)