vyvoj Java aplikacii

  • 15 príspevkov
  • DooDeeToo 08.11.2005 - 22:51

    V com programujete Java aplikacie pre mobil? Ak ste skusali viac nastrojov, mozete porovnat, co sa vam na ktorom pacilo? Alebo ak je niekde clanok na tuto temu (porovnanie), hodte sem prosim link ;)

  • Zihos09.11.2005 - 11:29 Trvalý odkaz

    D2 teraz neviem ci si robis srandu taky format ako ty a pytas sa nato?Neviem ci s tym chces zacat alebo to uz ovladas a skusas nas.Ja som sa touto temou zacal zaoberat tiez len teraz.Cestou som narazil na www.pcsvet.cz v sekcii java by to malo byt.Navod program postupy...

    UA: Nokia3510i/1.0 (05.30) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

    Zihos09.11.2005 - 13:50 Trvalý odkaz

    V ziadnom pripade som to nemyslel hanlivo.Beriem ta totiz ako profika v skriptoch tak som si pomyslel...
    Az to zmaknes sprav prosim ta sms klienta k tej tvojej brane co ty nato?

    UA: Nokia3510i/1.0 (05.30) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

    simumarek09.11.2005 - 14:15 Trvalý odkaz

    To by teda bola najlepsia kombinacia aku poznam java sms klient pre Ddt branu. :-) uz sa tesim

    DooDeeToo09.11.2005 - 19:03 Trvalý odkaz

    No ved o to prave ide.. Sice uz mi viaceri ponukali, ze spravia Java verzie a chceli odo mna nejake bezproblemove rozhranie, co aj mam, no v tejto veci som mimoriadne opatrny. Totiz ak toto rozhranie zverejnim, v podstate kazdy by si mohol spravit tu "svoju" branu, ktora by to preposlala ku mne. Na to naoko nie je nic zle, no mam zle skusenosti a som dost nedovercivy, ludia by to vedeli aj dost zneuzit a dnes, ked sa za SMS sice nie vela, ale predsa len plati, je odcudzenie pristupovych udajov nezanedbatelne riziko. Takze ak nieco, tak s garantovanou bezpecnostou.

    Druhy dovod mojej nie prilisnej horlivosti k tomuto napadu - ake ma vlastne vyhody oproti sucasnej WAP verzii? Kolko ludi by to potencialne vedelo vyuzit? Uznavam, ze doba za posledne roky pokrocila a uz to nie je par nadsancov s "Java mobilom", ale predsalen - nie je tak rozsirene a jednoduche, ako WAP samotny (navstevnici tohoto fora zaiste suhlasit nebudu, no sem chodia asi len vyspeli "mobilari", ale ku mne na brany aj celkom neznali ludia, ktorym raz niekto nastavil mobil a oni to len pouzivaju, casto nemaju ziaden internet cez mobil a ani len pasal....) A ked Java aplikacia, bude musiet byt obcas aktualizovana, co si neznaly pouzivatel sam vediet nebude a ak to bude prilis casto, objem uz nabieha.. Nie som si isty, ci uz je ten spravny cas na nieco take. Opat pripominam, ze navstevnici tohoto fora netvoria zrovna reprezentativnu vzorku mojich navstevnikov ;)

    No zaujima to tak trosku, zase sa naucit nieco nove, navyse tak pribuzne oblastiam, ktore uz mam preskumane... Len s tym casom je to horsie :(

    Ale k veci: nejake dalsie vase tipy a skusenosti by som uvital k vyvoju Java aplikacii :)

    Zihos: dakujem za link, preskumam cez vikend, vlastne vtedy mam povinnosti, tak niekedy "potom" :) A ja som to ani nebral hanlivo samozrejme ;)

    fedosteve30.09.2007 - 15:41 Trvalý odkaz

    Ja sice nemam skusenosti z programovanim JAVA aplikacii a ani inych, no mal by som jeden Tip. Skuste upravit aplikaciu Microreader aj pre ine typy telefonov. Pripadne skuste urobit podobny program pre vsetky telefony. Ano, existuju aplikacie Read Maniac, TequilaCat, BookReader a podobne, no Microreader je vyborny v tom, ze si dokaze najst cestu k priecinkom telefonu a otvarat knihy v .pdb. Skusal som ho dat do SE K530i no tam sa nechce nainstalovat. Uz spomenute programy ani nie su vlastne citacky knih, v programoch si vlastne iba vytvaras aplikaciu ktoru instalujes do telefonu. Tak co date sa na to?

    Anonym (bez overenia)30.09.2007 - 17:22 Trvalý odkaz

    Nastroje pre javu najdes aj priamo od SUNu

    najnaj30.09.2007 - 18:17 Trvalý odkaz

    neda mi nenapisat,ze tento tyzden aj NiNa mobile zacala s vyvojom aplikacii v Jave. No vsak uvidime,ci bude viac casu,aby vzniklo aj nieco uzitocne ;)

    Anonym (bez overenia)01.10.2007 - 00:00 Trvalý odkaz

    Java pre mobilne zariadenia by sa mohla volat J2ME (Java 2 Micro Edition). Ak chces zacat pisat programy v jave, nestaci len nainstalovat si nejaky "program". K tomu sluzi vyvojove prostredie - IDE. Btw, daavno, fakt davno, ked som este nevedel ze java je tak pomaly jazyk (zavisly na jvm) som narazil na cesku stranku kde programatorka (!) vysvetlovala tvorbu pre mobily.

    Anonym (bez overenia)02.10.2007 - 21:16 Trvalý odkaz

    Presne ten web som myslel.
    Ale k veci: chce tu niekdo zacinat/nedavno zacal s J2ME?

    najnaj02.10.2007 - 23:14 Trvalý odkaz

    Ja som sa uz vyjadril,ze ano, takze tak. Ale isto neplanujem nejake graficke veci alebo co. Skor nieco uzitocne

    Anonym (bez overenia)02.10.2007 - 23:16 Trvalý odkaz

    ja to iste, len nejake uzitocne veci, par poloziek menu..