O2: LTE za 15 € mesačne

  • jankoikariam 02.08.2012 - 12:05

    Za15eiro no ako vidim moja nova frajerka sa vola O2 dddd bomba cena neuveritelne

  • Bonyek@azet.sk06.08.2012 - 18:49 Trvalý odkaz

    By ma zaujímalo prečo je tomu tak.? Hádam ste sa ich na to spýtali. Samozrejme ak sú tieto informácie už 100%, ;-) som zvedaví na skúsenosti bežných zákazníkov.
    Ps.
    Nemohli ste zobrať na testovanie nenovinarske SIM-ky.? :-)

    Lenka Ivančíková06.08.2012 - 19:07 Trvalý odkaz

    asi preto, aby sme im nenarobili pouzivanim 3G siete stratu. :-D
    O nenovinarskej SIM-ke pouvazujem, ja v pokryti LTE nie som, no na test toho, ci na nej bude fungovat denny internet...ved uvidim. :)

    Bonyek@azet.sk06.08.2012 - 19:27 Trvalý odkaz

    Som zabudol :-)

    "pre beznych zakaznikov bude moznost vyuzivat VSETKY SIETE na jednej SIM karte."

    To znamená, bežný zákazník bude môcť čerpať so 100 GB balíčka na LTE SIM.ke aj mimo pokrytia LTE sieťou.? Alebo budú môcť len využívať aj ostatné siete, pričom zaplatia cenníkovu cenu či už za aktivované balíčky alebo denný internet.?
    Pri druhom pripade by ste im asi nenarobili pouzivanim 3G siete žiadnu stratu, práve naopak. :-D

    Lenka Ivančíková06.08.2012 - 23:10 Trvalý odkaz

    v clanku LTE siet spustena je to vysvetlene snad jasne: Kto sa tešil, že za 15 € mesačne bude môcť surfovať nielen v LTE, ale aj 3G sieti, bude sklamaný. Balík LTE Internet je možné používať iba v sieti LTE, to znamená, že pokiaľ sa dostanete mimo pokrytia, na danej SIM karte môžete použiť niektorý z alternatívnych dátových balíkov O2. :-)

    Bonyek@azet.sk07.08.2012 - 02:23 Trvalý odkaz

    Jasné.!

    "asi preto, aby sme im nenarobili pouzivanim 3G siete stratu. :-D"

    Ale ako by ste im potom tú stratu narobili ak ak si v 2G/3G sieti musíš zaplatiť zvlášť balíček.? ;-)
    Ps.
    Ak by mne (pre)dali SIM s polovične fungujúcimi službami ako vám "novinarske testovacie SIM-ky" bez dostatočného vysvetlenia prečo je tomu tak by som neodišiel, a ako novinár/redaktor už vôbec nie.! ;-) Aj keď sa nás/mňa to netýka, zaujímalo by ma odôvodnenie. ;-)
    ,

    Lenka Ivančíková07.08.2012 - 03:00 Trvalý odkaz

    My mame skusat na vlastnej kozi LTE siet, nie 3G. A stratu preto, lebo keby na novinarskej SIM karte, (ktora je bezplatne urcena na test LTE) by bola moznost vyuzit aj pripojenie na 3G siet by som asi balicek internetu neplatila. Lebo nie je oficialne na moje meno ani nikoho ineho. Chapes? Je to majetok O2. Alebo myslis, ze daju novinarom na dva - tri tyzdne SIM kartu na test siete a potom by urobili vyuctovanie dat? To by bolo mierne povedane uletene, nemyslis? :-D

    A inak...ta moja poznamka o strate bola myslena ako zart.:-)

    Bonyek@azet.sk07.08.2012 - 03:26 Trvalý odkaz

    Pravdupovediac celkom nechápem.! :-( A nechápem ani dôvod prečo vám dali polovičnefunkčnú SIM. :-)
    A Prečo by robili vyúčtovanie, veď do konca septembra je to bezplatné, či nie.?
    A každá SIM-karta je majetkom o2, aj tá s ktorej teraz píšem, aj keď je registrovaná na moje meno, majú to jasne definované vo VOP, dokonca sa v nich zaväzuješ po skončení zmluvného vzťahu SIM vrátiť, zatiaľ som však nepočul že by v pripade neplnenia podmienok(vrátenie) od niekoho SIM "vymáhali" :-)
    Ps.
    Počas písania mi to už došlo, :-D nie sú to "vaše" SIM, na vašom mene, ale sú reg.na Paráka(podľa zákona na niekoho predsa musia byť registrované).! :-)
    Zhovadiť sa vyúčtovaním za prenesené dáta na TESTOVACEJ DÁTOVEJ ešte k tomu novinárskej SIM.? To snáď nemyslíš ani zo srandy.? By som sa rehotal pol roka v kuse.! :-) :-) :-) padnem, končím.! :-) :-) :-)

    Ozaj bez srandy, na čije meno sú tieto SIM registrované.?

    Lenka Ivančíková07.08.2012 - 11:03 Trvalý odkaz

    Pre pána Jána, čo tu riesis? :-D :-D Telefony na test dostavame niekedy takisto bez finalnej verzie softveru alebo funkcnosti, je to uplne normalne, iba sa to spomenie v recenzii, aby nedoslo k nedorozumeniam. To iste s testovacou SIM, neprekvapuje ma to. O hypotetickom "vyuctovani" som pisala v suvislosti s pouzivanim 3G a nie LTE. A naozaj rozoberat tu do podrobna nieco, co som spomenula iba zo zartu a ty to beries ako realnu vec a ziadas vysvetlenie, stavu, ktory nikdy nenastal, to je trochu mimo. :-) A ten tvoj predposledny odsek, ved to som prave pisala ako nieco nemyslitelne, len ako priklad pre teba, nie ze by to urobili, ci uz vazne nerozumies co je napisane? Tak nechapem, preco sa k tomu vyjadrujes ako keby to bola hotova vec. A to, na cie meno su registrovane, ma vobec, ale vobec nezaujima a myslim, ze ani teba nemusi. :-) Debata o hypotetickej udalosti je neuzitocna a kontraproduktivna.

    Bonyek@azet.sk07.08.2012 - 13:21 Trvalý odkaz

    Nevidíš tam tých smajlikov.?
    Aj keď je debata neužitočná, aspoň ste sa dozvedeli že vám dali polofunkčnú SIM, aj to je niečo. :-)
    Ps.
    Prevažná väčšina diskusii tu, alebo aj na iných strankach je práve taká ako si to opísala v poslednej vete. ;-)

    Rastislav.j07.08.2012 - 14:42 Trvalý odkaz

    Bonyek
    Pri tej zákazníckej SIMke za zaväzuješ vypĺňať nimi zaslané dotazníky – prvý už pri kúpe. Takže tú novinársku testovaciu by som nenazval polofunkčná.

    Lenka
    Jeden problém tam vidím. Stou SIMkou neotestujete plynulosť prechodu medzi sieťami, čo isto bude zákazníka zaujímať aspoň do doby kým pokrytie LTE nebude min. v tých istých lokalitách ako 2G alebo 3G. Ale ako sa hovorí, darovanému koňovi ...

    Lenka Ivančíková07.08.2012 - 14:51 Trvalý odkaz

    Ved to, diskusie su na weboch uzitocne iba obcas. Vacsinou sa zvrtnu. :-D

    Nemyslim, si ze by bol nejaky problem v prechode medzi sietami, tak ako medzi 2G a 3G ide o sekundy, aj tu to pravdepodobne nebude inak. Ved ako sa uz pisalo, ma to byt nahrada za pevny net, nie mobilny, takze pokial to nebude pouzivat niketo na hranici pokrytia, kde by to pocas surfovania preblikavalo medzi 3G a 4G, tak ziadny problem.:)

    Rastislav.j07.08.2012 - 15:55 Trvalý odkaz

    Lenka
    Keď dátovo neobmedzený DSL od OR stojí mesačne cca 12€ + 1€ za zariadenie, to potom to LTE, ako nemobilná služba, pôjde na dračku, že ani SIMky vyrábať nebudú stíhať :-).
    Aj ja som si myslel, že dať si odblokovať v OR zariadenie, ktoré predali zablokované k predplatenej službe, po 15 mesiacoch nemôže byť problém. Nuž ale mýliť sa je ľudské.

    Lenka Ivančíková07.08.2012 - 16:20 Trvalý odkaz

    DSL za 12 € od OR ma max. rychlost 5 Mbps pre stahovanie a 512 kbps pre odosielanie, fakt super a hlavne porovnatelne s LTE. :-)

    Rastislav.j07.08.2012 - 18:13 Trvalý odkaz

    Keď sičlovek prečíta :
    "testujem to druhy den, a rychlost je zatial ovela nizsia , zatial porovnatelne s DSL
    Reagovať | lochness 04.08.2012 17:55 | Oznám správcovi | Odkaz
    Hodnoť: bokat | Rozbaliť príspevok

    podobne... som sklamana, rychlost downloadu (WIFI router) mi nameralo od 5 do 11, raz to vyskocilo na 14,4Mbit, ked si predstavim, ze to bude stale takto kolisat a casom to bude pomalsie a pomalsie... :-(
    Reagovať | bokat"

    tak v tých rýchlostiach až taký význam nevidím, v objeme áno.

    Lenka Ivančíková07.08.2012 - 18:32 Trvalý odkaz

    Nemyslim si, ze 100 GB je malo. Pre bezneho pouzivatela a nie notorickeho stahovaca je to plne dostacujuci objem. To, ze su tie rychlosti o dost nizsie nez sa komunikuje je pravda. Prave preto sa to testuje, aby sa zistilo, kde to ma svoje muchy.

    Rastislav.j07.08.2012 - 21:27 Trvalý odkaz

    Lenka
    huje© napísal : „ze nikto nepozera videostream (minuly tyzden som nemal telku, tak formula v HD pri 3 Mbps dala za tie dve hodinky takmer 3 giga - a to su len dve hodiny uzivania jedneho clena rodiny).“ Takže tu si pozrieš tak 66 hodín a na tom DLS si pozrieš 30(31)x24 hodín

    Lenka Ivančíková07.08.2012 - 22:08 Trvalý odkaz

    No super, kolko ludi uz pozera stream do zblbnutia niekolko dni v kuse? :-D Obcas kuknut, aj pat hodin nie je problem, na to staci aj tych 100 giga. Klasicky net a sem tam kuknut telku, ved na to staci aj polovica ponukaneho objemu. Ale jasne, kto je taky televizny maniak a u PC sedi takmer 24 hodin denne, nech si da optiku a bude spokojny. :-) Vzdy sa najdu extremy.

    Rastislav.j07.08.2012 - 22:28 Trvalý odkaz

    Takže ty si dáš drahší obmedzený, ktorý môžno bude rýchlejší, ako lacnejši neobmedzený? Ak to mieniš využívať len ako fixný?

    Skús na tom LTE kuknúť v priemere 4 hod. denne Full HD.

    Bonyek
    Práve som pripojený cez 3g na karte, ktorá mne bola predaná ako LTE.

    Bonyek@azet.sk09.08.2012 - 01:19 Trvalý odkaz

    Dáta sa cez 3G čerpajú z LTE balíčka, alebo sa ti aktivoval denný internet,alebo si si aktivoval iný balíček, popr.to ide za cenníkovu cenu.?

    Rastislav.j09.08.2012 - 01:26 Trvalý odkaz

    Aktivoval sa ten denný internet