Xiaomi ukázalo koncept telefónu s vodopádovým dislejom na všetkých stranách

Najnovší koncept s futuristickým unibody dizajnom má všetky steny s výrazným 88° zaoblením. Nevidno žiadne porty ani tlačidlá.

Xiaomi sa už roky snaží prinášať inovatívne riešenia a technológie. Len nedávno predstavilo revolučné nabíjanie. Téme sme sa venovali v článku Xiaomi Mi Air Charge: bezdrôtové nabíjanie vzduchom. Ďalším zaujímavým kúskom je koncept smartfónu so štvornásobným zakrivením displeja. Na tele smartfónu sa nenachádzajú fyzické tlačidlá ani konektory. 

Podľa výrobcu bolo veľkou výzvou preraziť 88° štvronásobným zaoblením technologické limity pri výrobe skla. V porovnaní s obyčajným zakrivením skla sa náročnosť ohýbania za tepla exponenciálne zvyšuje. 

Leštenie skla s 88° ohybom na štyroch stranách, si vyžaduje vyvinuté zariadenie na spracovanie skla, ohýbanie pri teplote 800 °C, vysoký tlak, štyri rôzne leštiace nástroje a viac než desať zložitých postupov leštenia. Za takýmto kúskom skla sú tisíce pokusov.

Xiaomi hovorí, že budúcnosť patrí bezportovým smartfónom s unibody dizajnom, ktoré budú disponovať dotykovými senzormi citlivými na tlak, fotoaparátmi umiestnenými pod displejom, bezdrôtovým nabíjaním, eSIM čipom a podobnými modernými technológiami. 

Na 8. februára je ohlásená konferencia, na ktorej výrobca uvedie novinky radu Mi 11

Zdroj: blog.mi.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu