Xiaomi Mi Air Charge: bezdrôtové nabíjanie vzduchom

Výrobca predstavil inovatívnu technológiu pre bezdrôtové nabíjanie. Už žiadne pokladanie smartfónu na podložku, stačí sa pohybovať v okolí nabíjačky.

Nová technológia Mi Air Charge ponúka používateľom nabíjanie kompatibilných zariadení na diaľku, bez akýchkoľvek káblov alebo bezdrôtových nabíjacích podložiek. Xiaomi hovorí, že začína nová éra nabíjania. 

Vnútri mohutného kvádra sa nachádza päť fázových interferenčných antén, ktoré lokalizujú miesto v priestore, kde sa smartfón aktuálne nachádza. Fázové riadiace pole zložené zo 144 antén prenáša prostredníctvom lúčov milimetrové vlny priamo do telefónu. 

Týmto sci-fi spôsobom budete vedieť nabíjať iba kompatibilný smartfón alebo smart zariadenie, ktoré bude mať integrovanú anténu na príjem milimetrových vĺn prúdiacich z nabíjacej stanice. Cez obvod usmerňovača sa signál premení na elektrickú energiu dodávanú do batérie. 

V súčasnosti je technológia Mi Air Charge schopná 5 W diaľkového nabíjania viacerých zariadení v okruhu niekoľkých metrov súčasne (každé zariadenie podporuje 5 W). Účinnosť nabíjania neznižujú ani fyzické prekážky medzi smartfónom a nabíjacou stanicou.

Kedy Xiaomi plánuje priniesť Mi Air Charge na trh pre komerčné využitie, zatiaľ neprezradil. Ani cenu.

Zdroj: blog.mi.com
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu