Telekom: VoWiFi podporuje už aj rad Samsung Galaxy S23, iPhony a zariadenia T Phone

Ďalšie modely smartfónov môžete v Telekome využiť na volania cez Wi-Fi sieť. Službu využijete na miestach so slabým alebo chýbajúcim pokrytím mobilnou sieťou.

V polovici augusta tohto roka priniesol Telekom ako posledný zo slovenských operátorov službu VoWiFi (Voice over Wi-Fi), teda volania cez Wi-Fi sieť. Okrem hlasu sa dá využiť aj na zaslanie SMS správy.

Medzi prvé zariadenia patrili v Telekome smartfóny série Samsung Galaxy S22, nedávno pribudla aj novšia séria Galaxy S23 a značkový T Phone, T Phone Pro, T Phone (2023), T Phone Pro (2023) a T Tablet. Volanie cez Wi-Fi môžu využívať aj majitelia iPhonov, ktoré bežia na operačnom systéme iOS 17.

VoWiFi je k dispozícii pre paušály aj predplatené karty Easy a Predplatenka. Využiť ju môžu nielen rezidenční, ale aj biznis zákazníci. Na využívanie služby potrebujete:

- mať aktívnu službu VoLTE

- mať podporovaný telefón s aktuálnym firmvérom (platí najmä pre staršie modely, ktoré musia dostať novú aktualizáciu od výrobcu)

- byť pripojení do Wi-Fi siete

Za volania a SMS v domácej sieti realizované cez Wi-Fi sú poplatky účtované rovnako, ako pri uskutočnení cez mobilné siete. Výhodnejšie sú volania v roamingu. Volania a SMS v roamingu na slovenské čísla sa totiž spoplatňujú ako doma na Slovensku. Pri využívaní VoWiFi na volania na medzinárodné čísla, sa aj v roamingu uplatní cena medzinárodných volaní či SMS.

Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

Začať diskusiu