Telekom konečne spúšťa službu Volanie cez Wi-Fi

Od 15. augusta spúšťa Telekom pilotnú prevádzku volaní cez Wi-Fi sieť. Nielen hovory, ale aj SMS správy sa dajú poslať i z miesta, kde je slabý alebo žiadny mobilný signál. Stačí mať prístup k Wi-Fi.

VoWi-Fi (Voice over Wi-Fi), teda volania cez Wi-Fi sieť, ponúkajú už dávnejšie Orange, O2 aj 4ka. Od 15. augusta 2023 sa konečne pridáva aj Telekom. Služba je užitočná na miestach, kde je slabý alebo žiadny mobilný signál. 

Okrem hlasu sa dá využiť aj na zaslanie SMS správy. Podporu novinky dostanú ako prvé smartfóny série Samsung Galaxy S22, neskôr pribudnú ďalšie modely. 

Na využívanie služby je potrebné splniť tieto podmienky:

  • mať aktívnu službu VoLTE
  • mať podporovaný telefón s aktuálnym firmvérom
  • byť pripojený do dostupnej Wi-Fi siete

Nová služba Volanie cez WiFi bude postupne aktivovaná všetkým zákazníkom, ktorí spĺňajú podmienky. Ak si chcete aktivovať službu skôr, môžete zavolať na Zákaznícku linku. Aktivácia služby je bezplatná a o úspešnej aktivácii budete informovaní SMS správou. VoWiFi je k dispozícii pre paušály aj predplatené karty Easy a Predplatenka. Využiť ju môžu nielen rezidenční, ale aj biznis zákazníci.

Za volania a SMS v domácej sieti sa realizované cez Wi-Fi sú účtované rovnako, ako pri uskutočnení cez mobilné siete. Výhodnejšie sú volania v roamingu. Volania a SMS v roamingu na slovenské čísla sa totiž spoplatňujú ako doma na Slovensku. Pri využívaní VoWiFi  na volania na medzinárodné čísla, sa aj v roamingu uplatní cena medzinárodných volaní či SMS.

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu