Poradňa: Hľadáme najlepšie smart hodinky do 200 eur

Čitateľ Adam hľadá smart hodinky do 200 eur. Požaduje vodeodolnosť a aspoň jednoduché reakcie na správy (ideálne štandardné odpisovanie).

Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, tabletom, príslušenstvom či službami mobilného operátora alebo hľadáte nejaký špecifický produkt, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý deň vyberáme najzaujímavejšie témy, ktoré riešime s čitateľmi a fanúšikmi na našom Instagrame a Facebooku. A raz za týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa venujeme formou takéhoto článku. 

Podobne spravil aj Adam, ktorý hľadá inteligentné hodinky s cenovkou do 200 eur. Požaduje vodeodolnosť a aspoň jednoduché reakcie na správy formou pripravených odpovedí, ale ešte lepšie by bolo štandardné odpisovanie.  Pripájať ich bude k Samsungu Galaxy S10. Uvažuje nad Samsung Gear S3 z roku 2016, ktoré sa síce stále predávajú, no obáva sa ich zastarania. 

Mnohí viete, že som fanúšikom Huawei Watch GT, a to kvôli dizajnu, integrovanému GPS, dvojtýždňovej výdrži, malej USB-C nabíjačke, oceňujem tiež, že pri pripojení k inému mobilu ich netreba resetovať a apka Huawei Zdravie je prekvapivo vydarená. Vrelo vám odporúčam prečítať si Skúsenosti so smart hodinkami Huawei Watch GT.

Keďže však Huawei Watch GT nevedia reagovať na správy, Adamovi skôr odporúčam náramok Galaxy Fit za stovku. Nedávno som ho recenzoval a v spolupráci so smartfónom značky Samsung a aplikáciou Samsung Health ho považujem za veľmi vydarenú kombináciu. 

Ak však Adamovi prekáža dizajn v tvare športového náramku a neprekáža mu nabíjanie každý druhý deň, tak budú asi naj voľbou práve Samsung Gear S3 Frontier (recenzia). Stále vyzerajú veľmi dobre, ponúkajú veľa funkcií, aj hlasné handsfree počas telefonovania, aj odpisovanie na správy, dokonca zadávaním textu, a výborne si rozumejú so Samsung Health. Ku Samsungom ide o najrozumnejšiu kúpu, jediným kameňom úrazu je nabíjanie každý druhý až štvrtý deň, podľa využitia. Pre predĺženie výdrže určite vypnite GPS, prebúdzanie otočením zápästia a ďalšie energeticky náročné funkcie. 

Naši čitatelia Adamovi ešte radili priplatiť si za novšie Samsung Galaxy Watch. Tie ponúkajú lepšiu výdrž vďaka silnejšej batérii a garantovanú vodeodolnosť aj pri plávaní. Ale mnohí sme už s Gear S3 plávali v jazere aj v mori a prežili to. Ak sa neviete rozhodnúť, či si zaobstarať staršie Gear S3 alebo novšie Galaxy Watch, prečítajte si článok Dilema: Samsung Gear S3 vs. Galaxy Watch

Ďalším čitateľským tipom boli nové Xiaomi Amazfit GTR, ale tie podľa mňa neponúkajú reagovanie na správy. Keďže som na ne veľmi zvedavý, jedny (veľkosť 47 mm; menšie 42 mm sa u nás ešte nepredávajú) som už objednal, tak sa o pár dní môžete tešiť aj na skúsenosti s nimi. 

Diskusia k článku:

KEXAME08.09.2019 - 17:06 Trvalý odkaz

Ešte stále vivoactive 3 s platbou hodinkami nenahraditeľná vec. A s clubkartami v hodinkách. Je to návykové, kto to používa vie o čom pisem. Ani najkrajší displej a výdrž toto nenahradí. Už nič len hodinky so sebou.

denial09.09.2019 - 18:36 Trvalý odkaz

In reply to by Richard Hombauer

co sa to tu deje, odmietlo ma prihlasit do diskusii s tym, ze nespravne heslo
pricom som si ho zarucene nemenil a lastpass sa nemyli, aj som ho kontroloval rucne a bolo spravne
email na reset hesla prisiel dobreze nie na druhy den, aspon po resete to teraz ide
na ako dlho ale ...

pozeral som nejake videa, ako sa plati tymi vivoaktivnymi hodinkami...
na SK ich podporuje iba jedna moderna banka (365)
a treba ich odomknut, vybrat ikonku platby, klikat na nu, prip. aj zadavat kod ...
neviem, ci za kratsi cas nevyberiem kartu zo zadneho vrecka a nezaplatim....

alebo som este uvazoval objednat si klasicku platobu nalepku a tu si proste nalepit na obycajne hodinky

najlepsie je, ze s novym super QR danovym systemom je platenie kartou take pomale, ze mi je z toho zle
cakam ako druk, kym sa na terminali objavi platba SCHVALENA
odchadzam prec
a predavac po mne krici cez celu predajnu POCKAJTE NA SCHVALENIE PLATBY

KEXAME10.09.2019 - 21:41 Trvalý odkaz

Ak dobre viem aj slovenská sporiteľňa podporuje garmin Pay a pin kód pýta iba raz za deň keďnie je vypnuty snímač tepu, alebo po zložení z ruky. No neviem ci je až taký problém urobiť 2 tuky na hodinkách. Ako hrabať kartu odniekiaľ. Je to uhol pohľadu, v tom sa asi ne zhodneme. Niekedy idem von aj bez fonu aj bez karty, ale hodinky mam stále. Navyše je to dosť ťažko zneuzitelny systém narozdiel od plat karty tu sa pre každú platbu vygeneruje špeciálny kód. Kartu hocikto zneužije.
A pokiaľ viem nečaká sa na schválenie platby cez terminál, ale na vytlačenie bloku z pokladne asi o 4 sekundy viac ako pred tym.

Celá diskusia 4 príspevky