Play Pass: konkurent Apple Arcade od Googlu

Novinka okrem prístupu k exkluzívnym hrám zahŕňa aj aplikácie. Celá ponuka bude bez reklám, dodatočných poplatkov alebo mikrotransakcií. Mesačné predplatné stojí 4,99 dolárov a službu môžete vyskúšať zdarma počas 10 dní.

Apple sa na svojej poslednej udalosti okrem nových iPhonov venoval aj službe Arcade so stovkou hier za jedno predplatné. Jej cieľom je podporiť platené hry, ktoré oproti bezplatným často ťahajú za kratší koniec. 

Vyriešiť by to malo jednotné mesačné predplatné. Za 4,99 eur získate prístup k exkluzívnej knižnici titulov. Herná služba Apple Arcade príde 19. septembra. Medzitým sa o slovo prihlásil Google, ktorý pripravoval vlastnú službu Play Pass (viac v článku Google pripravuje konkurenčnú službu pre Apple Arcade). Zatiaľ je spustená iba v USA. 

Mesačné predplatné je rovnaké ako pri Apple Arcade a stojí 4,99 dolárov. Google Play Pass však okrem hier ponúkne prístup aj k vybraným aplikáciám, ktoré sú podľa spoločnosti úplne odomknuté. Nebudú v nich teda žiadne reklamy, dodatočné nákupy či mikrotransakcie. 

Podľa Googlu tak dostanete vysokokvalitnú zbierku titulov, do ktorej každý mesiac pribudnú nové. Play Pass je samozrejme k dispozícii na Android a ponúka bezplatnú 10-dňovú skúšobnú verziu. Arcade môžete bez poplatkov skúšať mesiac. Predplatné od Googlu štartuje s obmedzenou akciou, ktora znižuje cenu na 1,99 dolárov mesačne počas prvého roku. 

Medzi hrami nájdete napríklad Terrariu, Monument Valley, Risk, Star Wars: Knights of the Old Republic, aplikáciu AccuWeather, LIMBO, Lichtspeer, Mini Metro alebo Old Man’s Journey. Google Play Pass má samostatnú kartu v obchode Play. Zatiaľ nie je známe, kedy sa dočkáme rozšírenia novinky aj do našich končín. 

Zdroj: Google Blog


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu