Apple Arcade - stovka hier za jedno mesačné predplatné

Za jedno mesačné predplatné získate prístup k vyše stovke platených titulov z App Store pre iPhone, iPad, Apple TV alebo macOS. Apple Arcade bude zrejme dostupné aj na Slovensku.

Apple tvrdí, že z jeho App Storu sa stala obrovská herná platforma. Aspoň jednu hru pre iOS si totiž stiahla viac než miliarda používateľov. Najrôznejších bezplatných aj platených titulov je v tomto obchode už vyše 300-tisíc.

Americká spoločnosť si však uvedomuje, že platené hry, hoci často stoja iba pár eur a ponúkajú naozaj prepracovaný príbeh a výnimočnú grafiku, sú oproti softvéru zadarmo v obrovskej nevýhode.

V snahe pomôcť týmto vývojárom preto Apple predstavil službu Arcade. Tá pribudne ako ďalšia karta v App Store a keďže bude, na rozdiel od ostatných včera predstavených noviniek, dostupná pre viac než 150 regiónov po celom svete, očakávame ju aj na Slovensku.

Apple Arcade má za jedno mesačné predplatné sprístupniť viac než 100 nových a exkluzívnych hier bez ďalších poplatkov alebo in-app nákupov. Časť z poplatku, ktorý zatiaľ nebol zverejnený, pôjde priamo vývojárskym štúdiám. Hry sa budú pravidelne obmieňať a vyberie ich tím editorov Apple.

Službu možno prirovnať ku Game Pass-u od Microsoftu určenom pre konzolu Xbox. Tu platí, že ak si predplatné zrušíte, prístup k hrám v ňom stratíte, no po obnove hráte ďalej.

Apple Arcade bude dostupné pre iPhony, iPady, Apple TV aj počítače s macOS. Herný postup sa bude ukladať do iCloudu, v rozohranej úrovni teda budete môcť pokračovať na inom zariadení. Hrať ale bude možné aj offline.

K platforme sa pripoja herné štúdiá Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo games a ďalší. Na prezentácii sme videli ukážky z hier Beyound the Sky či Final Fantasy.

Apple Arcade bude spustené na jeseň 2019, zrejme s príchodom iOS 13.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu