Nokia zverejnila plán aktualizácií na Android 10

Juho Sarvikas na svojom Twitter účte zverejnil road mapu, ktorá prehľadne znázorňuje existujúce modely smartfónov Nokia a ich zaradenie do kvartálov roku 2019 a 2020, v ktorých má byť prístupnená aktualizácia na najnovší Android.

Oficiálny príchod novej verzie Androidu sa blíži a už vieme, že v názve nebude mať žiadnu sladkosť. Informácie o zmenách sme vám oriniesli v článku Zabudnite na Q, nový systém od Googlu sa bude volať Android 10.

Prvými smartfónmi s novou platformou budú podľa očakávania pripravované novinky radu Pixel 4, no už dnes výrobcovia pracujú na novej verzii pre svoje zariadenia. 

Medzi prvých, ktorí sprístupnia aktualizácie pre staršie zariadenia, chce patriť aj Nokia. Na road mape nájdeme 17 modelov, pre ktoré je naplánovaný update systému z Androidu 9 na Android 10. 

Najskôr sa dočkajú majitelia smartfónov Nokia 7.1, Nokia 8.1 a Nokia 9 PureView. Aktualizácia je naplánovaná na posledný kvartál tohto roka. Výrobca príjemne prekvapil a nezabudol ani na používateľov najlacnejších modelov série Nokia.

Vďaka prísľubu HMD Global majú majitelia telefónov Nokia garantovanú dvojročnú dostupnosť najnovších verzií Androidu a tri roky pravidelných bezpečnostných aktualizácií systému.

Android Q bol oficiálne uvedený v máji na vývojárskej konferencii Google I/O, hlavným funkciám sme sa venovali v článku Google odhalil najdôležitejšie novinky Androidu Q. Nová platforma je zameraná na bezpečnosť, súkromie, umelú inteligenciu, ponúkne tmavý režim a vylepšené gestá.

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu