Telekom podporil vývoj najmenšej nabíjačky CulCharge PowerBank

Telekom uzatvoril partnerstvo so slovenskou značkou CulCharge, ktorá po úspechu s mininabíjacím káblom pripravuje unikátnu novinku – externú batériu so zabudovaným USB káblom na prívesku pre smartfóny.

O najmenšom dátovom a nabíjacom kábli dvojice slovenských vývojárov Jozefovi Žemlovi a Viktorovi Reviliakovi sme na našom webe písali už začiatkom minulého roka. Len šesť centimetrov dlhý USB kábel CulCharge (na jednom konci je klasické USB, na druhom Lightning, microUSB, miniUSB alebo Apple konektor) mal veľký úspech.

ikona

CulCharge: najmenší nabíjací a dátový kábel zo SlovenskaTo, že najlepšie nápady sú tie najjednoduchšie potvrdzuje aj dvojica slovenských vývojárov. So svojím miniatúrnym káblom očarili server Indiegogo a ako jeden z desiatich úspešných startupov dostali pozvánku aj na CES 2014 v Las Vegas (živé fotografie + video)

Teraz táto šikovná dvojica mladých podnikateľov spustila v stredu novú crowdfundingovú kampaň na portáli Indiegogo, kde chcú získať prostriedky potrebné na štart výroby. Cieľová suma je nastavená na 60-tisíc amerických dolárov a prvých 50-tisíc USD získali od Telekomu.

Miniatúrna nabíjačka v tvare kľúčov od auta s kapacitou 1 000 mAh a hmotnosťou 38 gramov bude slúžiť ako záložný zdroj energie, ktorý je nonstop s jeho majiteľom, priamo na jeho kľúčenke. Okrem toho poslúži aj na prenos dát a na nabíjanie mobilu napríklad z počítača.

Dizajn externej batérie vznikol v spolupráci s Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

huje® 28.05.2015 - 14:16

No já Ti Karle nevím... TuKabel = Veľký úspech ? No celosvetovo sa podľa dostupných informácií predalo 100k kusov. Nie som istý, či je to "veľký úspech"... „Za dva roky sme ich predali približne stotisíc,” hovorí Žemla s tým, že biznis rastie. Zdroj: http://tech.sme.sk/c/7827077/slovensky-startup-opat-zbiera-cez-web-desiatky-tisic-dolarov.html Teraz toto... Dnes, keď je trh presýtený powerbankami za zlomok ceny, ktorú chce dvojica šikovných podnikateľov za tento prívesok, ktorý sa ešte nevyrába... http://www.indiegogo.com/projects/culcharge-the-smallest-wearable-3-in-1-powerbank/contributions/new/#/contribute?perk_amt=27&perk_id=2877284 http://www.indiegogo.com/projects/culcharge-the-smallest-wearable-3-in-1-powerbank/contributions/new/#/contribute?perk_amt=36&perk_id=2877285 Kde robím chybu, ak tomu nerozumiem? Ďýki za prýpadné obyasnenie.;-)

Richard Hombauer28.05.2015 - 14:57 Trvalý odkaz

Súhlasím. Drahý CulCharge sa mi pri bežnom používaní rozpadol na kľúčenke za asi mesiac. Kvalita spracovania nula bodov.
Za 10 eur si zas kúpim nabíjací valček v Lidli s kapacitou 2000 - 3000 mAh, takže za 30 eur ich môžem mať rovno tri. Na troch miestach (v taške, aute a na poličke). Cena CulCharge PowerBank je teda prehnaná, dizajn nepekný a kapacita nízka.
Celý problém týchto záložných zdrojov je, že sú vybité, keď ich potrebujete. Ja si svoj PQI 5200M nabíjam poctivo, ale moja priateľka má svoj záložný zdroj zase stále v kabelke, ale stále vybitý. Ale keď už ho raz nabije, mal by jej mobil nabiť aspoň 2x. Mimochodom, v kabelke sa vždy nájde miesto aj na 10 000 mAh zdroj. Horšie je to s nami mužmi, ale zase nemám problém mať jeden záložný zdroj pripojený v aute k 12 V zásuvke v kufri. A tým pádom som tiež vybavený.

Lenka Ivančíková28.05.2015 - 15:42 Trvalý odkaz

Za uspech povazuje skor to, ze sa o tomto produktu hovorilo na globalnej urovni. :) A potesi ma, ked Slovaci vymyslia nieco uzitocne. :) Ja osobne by som si nieco s tak malou kapacitou nekupila. V kabelke ci batohu nosim neustale 4 000 mAh externu bateriu a uz mi viackrat "zachranila zivot", no zaroven je pravda, ze musim neustale mysliet na to, aby bola nabita. V aute mam autonabijacku, tam je to v pohode.

huje®28.05.2015 - 16:26 Trvalý odkaz

Áno Lenka, to, keď Slováci vymyslia niečo užitočné (nielen usporiadanie deaflympiády) samozrejme poteší každého.

No keď sa vymýšľa už dávno vymyslená teplá voda tak ako v prípadoch všetkých týchto kůl kľúčeniek, akosi absentuje ten pocit šťastia ;-)

No a keby v Telekome nevedeli, kde investovať ďalších 50.000 slovenských evri, tak nech sa hlásia. Chystám sa vyrobiť koleso - aj vo forme prívesku (a zmotám doň aj USB kábel na nabíjanie) ;-)

Rišo, úložný priestor predsa nie je problém - vyber si :-)

[img]http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/708/7088bae8028924559a356c27f43e7ff…]

[img]http://www.crossbody.sk/sites/default/files/imagecache/product_view/tma…]

[img]http://www.outdoorsportshop.sk/885-home_default/ladvinka-na-behanie.jpg…]

nobody28.05.2015 - 19:07 Trvalý odkaz

Výrobok z Číny a cena ako keby mali továreň v Nemecku.
:-)
Dosť mimo projekt, ak človek zarata straty pri nabíjaní.

Celá diskusia 6 príspevkov