Telekom: HD Voice je dostupné už v celej 3G sieti

Telekom rozširuje dostupnosť hlasových hovorov v HD kvalite. Po východnom Slovensku, ktoré bolo prvé je technológia HD Voice k dispozícii už pre všetkých zákazníkov na území Slovenska pokrytom 3G sieťou.

Výhodou novej technológie je nielen čistejší zvuk pri bežnom hovore, ale použitý kodek prináša aj potlačenie šumu a hluku z okolitého prostredia. Vďaka tomu je prenos zvuku zrozumiteľnejší a zákazníci získajú pri komunikácii väčší pocit blízkosti.

Na to, aby ste mohli využívať výhody HD hlasu, musíte vlastniť telefón podporujúci hlasový kodek AMR-WB. Nová technológia je dostupná pre všetkých zákazníkov automaticky a bez poplatku. Obe zariadenia (volajúci aj volaný) zároveň musia byť pripojené do 3G siete. HD hovory sú možné aj medzi sieťami Telekomu a Orangeu, pokiaľ sú telefóny pripojené v 3G sieti a podporujú potrebný hlasový kodek.

obr: sonymobile.com

Medzi výrobcov, ktorí do niektorých svojich zariadení HD Voice pridávajú patria Apple, Sony, HTC, Alcatel, BlackBerry i Nokia. Presné informácie o kompatibilných zariadeniach sa dozviete na infolinke alebo v predajni operátora. Neoficiálnou a orientačnou pomôckou vám môže byť aj stránka na Wikipedii so zoznamom telefónov podporujúcich technológiu HD Voice.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

funboy 30.04.2015 - 19:01

Služba je funkčná aj vtedy, ak budem volať naprieč sieťami operátorov, ktorí túto službu podporujú? To by mohlo fony.sk odskúšať.

Lumiak62530.04.2015 - 20:04 Trvalý odkaz

HD je funkčné, iba, ak aj druhá strana je v 3G s podporou HD. Ak by niekto volal do O2, kde HD nie je, alebo druhá strana by bola v 2G, tak HD nefunguje. Toto v článku chýba.

Milenec01.05.2015 - 01:15 Trvalý odkaz

Už ráno som zaregistroval, keď mi jeden človek volal. Je to špica a šlape to parádne. Palec hore.

LOL01.05.2015 - 13:48 Trvalý odkaz

fonyboy - ano je to funkcne aj medzi operatormi.

Lubko625 - toto je jasne a domysli si to kazdy normalne zmyslajuci clovek. pre teba to samozrejme neplati, co sa aj dalo ocakavat. kvoli jednemu zaostalejsiemu jedincovi tu nebudu snad prepisovat clanky.

Lumiak62501.05.2015 - 14:57 Trvalý odkaz

Lolito ja som to písal tomu vyššie a nie je to funkčné medzi operátormi pokiaľ nepodporujú HD, alebo je druhá strana v 2G.... Napríklad O2 nemá na HD v 3G ani peniaze.... Nauč sa správať, alebo na mňa nereaguj...

Celá diskusia 8 príspevkov