Orange: Sony Xperia Z3, Z3 Compact a Samsung Galaxy Young 2 v ponuke

V ponuke akciových zariadení Orange sa objavili tri novinky. Dva nadupané smartfóny nového radu Xperia Z3 a lacný Samsung pre nenáročných.

Sony Xperia Z3 je o milimeter užšia a o deväť gramov ľahšia než predchodca Xperia Z2. V dizajne nastali len kozmetické úpravy. Smartfón má 7,3 mm tenký zaoblený hliníkový rám a displej z tvrdeného skla. Štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz ponúkne o niečo viac výkonu než Xperia Z2. Operačná pamäť RAM má stále 3 GB a vnútorný 16 GB priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami o ďalších 128 GB.

Zmena nenastala ani pri 5,2-palcovom displeji. Stretávame sa tu s dostatočným Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, DLNA, NFC, 3,5 mm jack a microUSB konektor s funkciou MHL na pripojenie externých zariadení. Batéria má o 100 mAh menej než predchodca, a to 3 100 mAh, no výdrž by mala byť dlhšia.

Novinka láka na 20,7-megapixlový fotoaparát s množstvom sofvérových vychytávok, ktorý má podľa výrobcu patriť k najlepším na trhu. Videá zhotovíte až v 4K kvalite. Xperia Z3 je obohatená o ovládač PS4 Remote Play. Smartfón tak môžete používať ako vzdialenú obrazovku, na ktorú sa pripojíte a ovládate svoje PS4 hry.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 (D6603)Nástupca vlajkovej lode Z2 dostal silnejší procesor, rovnaký 5,2'' Full HD displej i 20,7 Mpix fotoaparát, OS Android 4.4 KitKat, plnú dátovú výbavu a 3 100 mAh batériu. Nechýba odolnosť proti vode a prachu.

Sony Xperia Z3 je v Orangei dostupná od 220 eur, plná cena je stanovená na 640 eur.

Sony Xperia Z3 Compact je zmenšená verzia vlajkovej lode Xperie Z3, ktorá prichádza s rovnakým procesorom, grafickým čipom a fotoaparátom ako nadupaná Z3. Stretávame sa tu s 2,5 GHz štvorjadrovým procesorom, 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB. Displej s 4,6’’ uhlopriečkou a HD rozlíšením je prekrytý sklíčkom odolným proti poškriabaniu. Tvrdené sklo sa nachádza aj na zadnej strane smartfónu.

20,7-megapixelový fotoaparát ponúka rovnaké funkcie ako Z3, z ktorej tento model vychádza. Oproti Xperii Z3 je tu menšia batéria, no jej 2 600 mAh sa tu pasuje s menším displejom a menším počtom pixelov. Výrobca uvádza, vďaka vylepšeným módom Stamina a Ultra Stamina, celé dva dni výdrže. Aj Xperia Z3 Compact je obohatená o ovládač PS4 Remote Play a smartfón môžete používať ako vzdialenú obrazovku, na ktorú sa pripojíte a ovládate svoje PS4 hry.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 Compact (D5803)Sony opäť predstavilo zmenšenú verziu svojej vlajkovej lode, ktorá si zachováva vodeodolnosť, štvorjadrový 2,5 GHz procesor a 20,7 Mpix fotoaparát. Má však menší displej, RAM a batériu.

Sony Xperia Z3 Compact je v Orangei dostupná od 70 eur, plná cena je stanovená na 490 eur.

Samsung Galaxy Young 2 nahrádza minuloročný model a je vhodný začiatočníkov alebo deti.

Poháňa ho 1 GHz procesor, operačná pamäť RAM má iba 512 MB a zo 4 GB vnútorného priestoru ostáva pre používateľa dostupná približne polovica. Nechýba však slot na microSD karty do veľkosti 32 GB. Displej s 3,5-palcovou uhlopriečkou dostal HVGA rozlíšenie 320 x 480 bodov, výdrž zabezpečí batéria s kapacitou 1 300 mAh.

Trojmegapixlovému fotoaparátu chýba nielen LED blesk, ale aj automatické zaostrovanie. Operačný systém Android beží v novej verzii 4.4 KitKat a je doplnený o grafické prostredie TouchWiz. Vo výbave nájdeme aj podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, Wi-Fi, GPS i Bluetooth.

ikona

Samsung rozšíril rad Galaxy o štyri novinkyDo portfólia smartfónov radu Galaxy pribudli štyri cenovo dostupné androidy pre málo náročných používateľov.

Samsung Galaxy Young 2 kúpite v Orangei už od jedného eura. Plná cena je stanovená na 100 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu