Android a iOS TIP: Tour de France - aplikácie pre cyklistického fanúšika

Tohtoročné preteky Tour de France možno okrem televízie a internetu sledovať aj cez mobilné aplikácie. Podrobné živé spravodajstvo ponúkne najmä tá oficiálna, no poslúžiť môže aj CyclingNews Tour Tracker od jedného z najobľúbenejších cyklistických portálov.

Júl patrí každoročne k cyklistickým sviatkom. Tohtoročná Tour de France prebieha od 5. do 27. 7. 2014 a vďaka účasti slovenského športovca a prenosom na verejnoprávnej televízii ju bude určite sledovať množstvo ľudí. K lepšiemu prehľadu o dianí na francúzskych cestách môže prispieť aj dvojica aplikácií pre Android a iOS.

Tour de France 2014 vznikla s podporou Škody a link na jej stiahnutie nájdete aj na oficiálnych stránkach podujatia. Na základnej obrazovke nechýba možnosť prezrieť si postavenie v celkovom poradí alebo v individuálnych súťažiach o zelený, biely či bodkovaný dres.

Nechýba ani zoznam všetkých 21 etáp a po ich rozkliknutí ani podrobný profil, mapa či odhadovaný časový harmonogram pre každý deň - to pre prípad, že by ste v televízii chceli sledovať iba záver či konkrétne stúpania.

Najzaujímavejšiou funkciou však zrejme bude možnosť sledovať grafiku z každej etapy naživo. Červená čiara v profile vám ukáže, kde sa práve cyklisti nachádzajú a údaje pod ňou potom priebežný stav, teda napríklad zloženie vedúcej skupiny aj s informáciou o tom, koľko kilometrov jej zostáva do cieľa.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Pozrieť si môžete aj zostavy jednotlivých tímov alebo krátky profil každého cyklistu. Každý večer potom pribudnú aj fotky alebo video s najzaujímavejšími udalosťami a rozhovormi. Pri tých si však budete musieť precvičiť svoju francúzštinu, kedže vývojári sa, podobne ako je v tejto krajine zvykom, cudzincom príliš neprispôsobujú.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Alternatívou tak môže byť CyclingNews Tour Tracker, teda aplikácia, ktorú vydal priamo jeden z najznámejších a najuznávanejších cyklistických webov.

Ponúkne menej lákavý grafický kabát, no nechýba jej ani živé textové spravodajstvo z každej etapy, podrobný profil či mapa. Karta Stats ponúkne zloženie vedúcej skupiny i všetkých ďalších za ňou, karta News zasa podrobné správy "minútu po minúte".

Komu by to nestačilo, môže si otvoriť aj položku Social, kde uvidí všetko, čo píšu zástupcovia jednotlivých týmov na Twitter či Facebook. Dostupné by mali byť aj notifikácie pri štarte, rýchlostných prémiách a pred záverečným špurtom.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Mimochodom, svoju oficiálnu aplikáciu má aj Peter Sagan. Tá je takisto dostupná pre Android aj iOS, no od začiatku Tour v nej nepribudli žiadne nové informácie či správy. Zdá sa teda, že ju tím okolo nášho cyklistu nijako výrazne aktualizovať neplánuje a jej sťahovanie nebude mať veľký význam.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

AdoP 08.07.2014 - 07:48

musim setrit data. plytvat sa da len do urcitej miery, pritom pouzivam setriacu operu mini, pri zivej aplikacii sa data minaju ako nic. :/ niekedy su aj dva giga malo a potom pride brzda. hm

Celá diskusia 1 príspevok