Android a iOS TIP: Čo ja viem - hrajte doma spolu s TV vysielaním

Jednotka (RTVS) pripravila vedomostnú súťaž, do ktorej sa v piatok večer môžete zapojiť aj vy. Špeciálna aplikácia pre Android alebo iOS sa zosynchronizuje s televíznym vysielaním a všetky otázky pre hostí potom zobrazí aj na displeji vášho smartfónu. Na konci si tak môžete jednoducho porovnať svoje skóre.

RTVS a najmä jej televízna časť si v minulosti vyslúžila množstvo kritiky pre nezaujímavý program a ignoráciu najnovších technologických trendov. Hoci poriadna spravodajská aplikácia či dokonca možnosť oficiálne sledovať živé televízne vysielanie na smartfónoch alebo tabletoch v obchodoch so softvérom pre Android, iOS či Windows Phone stále chýba, prvá aplikácia pod vlajočkou RTVS už v Google Play i App Store je - a ide o pomerne originálny koncept.

Jednotka totiž každý piatok večer vysiela súťažný program Čo ja viem, kde hostia a publikum odpovedajú na 50 vedomostných otázok. Do priameho prenosu sa však môžete zapojiť aj vy.

Stačí vziať do rúk smartfón s internetovým pripojením, spustiť televízor a otvoriť oficiálnu aplikáciu súťaže. V nej si vyplníte svoj profil a počkáte, kým sa prostredníctvom mikrofónu zosynchronizuje s vašim televíznym signálom (všetko ale pomerne dobre funguje aj v prípade, ak tento krok odignorujete).

Následne sa všetky otázky s časovým limitom zobrazujú aj na obrazovke smartfónu, kde na ne pochopiteľne môžete dotykom prsta odpovedať. Po skončení prenosu dostanete výsledok v podobe konečného skóre.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší

Divák tak môže súťažiť interaktívnou formou. Podľa RTVS navyše každý týždeň dostane možnosť vyhrať smartfón Xiaomi Mi3. V prvom vydaní 11. apríla vraj hralo až 8 973 používateľov.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

dolezite_upozornenie 24.04.2014 - 20:16

Konečne niečo zaujímavé. Hrám to od prvej časti s celou rodinou :-)

Celá diskusia 1 príspevok