Funfón: predplatená Férofka s príjemnými cenami a 6 x 500 MB dát zadarmo pri prenose čísla

FunFón sa prebral z niekoľkomesačného zimného spánku a priniesol novú ponuku, cielenú na mladých zákazníkov - volania, správy a surfovanie za sedem centov. Pri prenose čísla získavate navyše benefit 500 MB dát na pol roka zadarmo.

FunFón sa prvýkrát predstavil v októbri 2010 ako virtuálny operátor pre mladých. Aktuálne má 90-tisíc aktívnych používateľov s priemerným vekom 24 rokov, čo zodpovedá cieľovej skupine 15 - 25 rokov, pre ktorú sú dôležité nielen lacné volania, ale aj surfovanie po internete. Spolu s novou ponukou ukázal operátor aj úplne nové logo.

Prvé informácie o dnešnej novinke sme vám priniesli už ráno. Nová preplatená karta Férofka má byť jednoduchá, prehľadná, a ako spomína operátor vo svojej tlačovej správe, hádže rukavicu konkurencii. Za sedem centov ponúka internet v mobile, SMS i MMS správy a volania do všetkých sietí. Navyše, po vzore konkurenčného O2 prináša volania vo vlastnej sieti po prvej minúte zadarmo. A to všetko bez viazanosti.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Za surfovanie po webe nezaplatia zákazníci viac než 40 centov za deň, a to len v deň, kedy ho využijú. Prvých 200 MB dátového prenosu je v rámci kalendárneho dňa k dispozícii s rýchlosťou 7,2 Mbit/s pre sťahovanie a 512 kbit/s pre odosielanie dát. Po prečerpaní 200 MB balíka zákazníci surfujú ďalej rýchlosťou 128/128 Kbit/s.

Zákazník, ktorý si prenesie číslo od konkurencie, dostane ako odmenu na pol roka zadarmo 500 MB dát mesačne. Po uplynutí šiestich mesiacov mu bude internet v mobile spoplatnený podľa aktuálneho cenníka, to znamená 0,07 € / 1 MB s denným stropom 40 centov a 200 MB objemom dát tak, ako to platí pre nových zákazníkov. Pre využívanie internetového balíka v mobile musíte mať kladný kredit, nesmiete byť v mínuse.

obr: funfon.sk

Používatelia starých kariet si stále môžu za sumu 5 eur aktivovať na 30 dní Hustý balík, v ktorom majú 500 MB dát a volania za sedem centov za minútu do všetkých sietí. Prechod na novú Férofku je bezplatný. Stačí poslať bezplatnú SMS správu na číslo 919 s textom FEROFKA. Aktiváciou nového profilu sa deaktivujú všetky pôvodné benefity a doplnkové služby. Prechod späť na pôvodný, starý profil však nie je možný. Preto dobre uvážte, či sa vám prechod oplatí, alebo radšej ostanete pri Troch kamošoch a možnostiach aktivácie doplnkových balíkov.

Platnosť kreditu ostala nezmenená, 1 až 4 mesiace. Dobitie do 5 € predĺži platnosť kreditu o 30 dní, pri sume 7 € a viac si kredit predĺžite o 120 dní.

obr: funfon.sk

Novú Férofku hodnotíme v redakcii pozitívne a je paradoxné, že pokiaľ nepotrebujete neobmedzené volania do všetkých sietí, vychádza pri bežných komunikačných potrebách výhodnejšie než niektorý z Ideálnych paušálov Orangeu. Aj rýchlosť internetu po prečerpaní balíka je vyššia než u materského operátora. FunFón namiesto tradičných 64 kbps spomalí dáta na 128 kbps, čo je oveľa použiteľnejšia rýchlosť.

Nevýhodou ostáva drahý roaming a volania do zahraničia. Tam sme sa žiadneho zlepšenia nedočkali. Takisto ponuka nedotovaných telefónov zrejme nikoho nenadchne.

Ako na vás nová Férofka zapôsobila? Rozbúrila stojaté vody predplatených kariet?

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy 26.03.2014 - 16:26

"Ako na vás nová Férofka zapôsobila? Rozbúrila stojaté vody predplatených kariet?" No neviem, ale mne to príde ako "búrka v šerbli" :-D Keby to platilo v celej sieti ORANGE, tak by sa dalo hovoriť o rozbúrených vodách, ale takto? :-)

huje®26.03.2014 - 16:39 Trvalý odkaz

Ako na mňa zapôsobila?

Nuž tak, ako som sa vyjadril už v diskusii pod pôvodným článkom.

Ide v podstate o zdraženie dát keďže jediným dátovým produktom je Denný net s cenovým stropom a keďže pri pôvodnom 500 MB balíku za 5 € na mesiac neuplatňoval Orange žiadny FUP, zdraženie SMS, spoplatnenie všetkých volaní teda aj tých "vo vlastnej sieti" aj keď ide len o prvú minútu a aj keď hovoriť o nejakej vlastnej sieti v prípade Funfónu je čudné...

Ako už mnohí spomenuli, dnes je možné aj na predplatenke volať aj za 5 centov/ minúta aj tie SMS správy má konkurencia lacnejšie, aj ten Denný internet s cenovým stropom a ponúka aj mesačný balík s pomerne slušným objemom dát na bežné využitie v smartfóne.

Teda aby som dlho nekecal: dojem rozpačitý, nič výnimočné.

dolezite_upozornenie26.03.2014 - 16:57 Trvalý odkaz

Nič zaujímavé. Pripadá mi to ako keby cenotvorbu robil jeden tím, a porovnanie pre tlačovku iný tím. Ak chcú preraziť, nech sa ozvú, spíšeme nejakú jednorázovú zmluvu, oboznámia ma s cenovými detailmi a spravím im taký nástrel že to ostatní dobrovoľne vzdajú.

Milenec26.03.2014 - 18:54 Trvalý odkaz

V letáku sa uvádza, že INTERNET V MOBILE cena za 1 MB v O2 a TESCO MOBILE - vraj 2,048 € - óóój ... to niekto záťau :-) Inak cena za minútu 7 centov sa mi zdá byť veľmi dobrá.

Milenec26.03.2014 - 19:00 Trvalý odkaz

Starý môj poraď, ako volať na predplatenke za 5 centov za minútu? Samozrejme bez nejakých skrytých habaďúr, problémovo splniteľných podmienok a pod.

Celá diskusia 70 príspevkov