Windows Phone GDR3 update sa blíži na ďalšie Lumie v podobe aktualizácie Nokia Black

S aktualizáciami windowsfónov je to zložité. HTC 8X už GDR3 update má, Nokia 1520 tiež (bez tretieho updatu by OS Windows Phone ten Full HD displej nedokázal ani využiť), zato špičková 1020-ka sa najnovšieho softvéru v Európe dočká až v nasledujúcich týždňoch. V USA sa jej majitelia zo zobrazovania zmeškaných hovorov v rámci šetriča obrazovky, lepšej správy pamäte, zámku otáčania obrazovky, samostatných zvonení pre SMS a e-mail či konečne funkčného pripojenia Wi-Fi hneď pri prvom nastavovaní nového mobilu tešia už teraz.

General Distribution Release (GDR) vyšiel v týchto termínoch:

GDR1 - prelom rokov 2012/2013

GDR2 - koniec leta 2013

GDR3 - prelom rokov 2013/2014

Nokia ku každej aktualizácii pridáva vždy aj ďalšie vylepšenia. GDR2 má preto na Lumiách špeciálny názov Nokia Amber a GDR3 zas Nokia Black (navyše lepšia kompresia fotografií, nové farby prostredia Glance Screen a podpora Bluetooth 4.0).

O aktualizácii GDR2 (Nokia Amber) sme písali koncom augusta v článku Nokia začala s aktualizáciou Amber pre WP 8.

Update GDR3 sme vám predstavili už v októbri v článku Windows Phone: Microsoft predstavil novinky v GDR 3.

Obsah a označenia aktualizácií nájdete aj na webe WindowsPhone.com v rámci podstránky Windows Phone 8 update history.

Diskusia k článku:

Peter Pavlinsky 28.12.2013 - 19:55

Verzia OS: 8.0.10501.127 alebo 8.0.10512.142* Zjednodušenie ovládania. Vykonali sme niekoľko vylepšení pre zákazníkov so zrakovým postihnutím. Úložisko. Teraz môžete jednoducho uvoľniť miesto v úložisku v telefóne a spravovať dočasné súbory. Vďaka novým kategóriám si môžete pozrieť, čo zaberá miesto. Režim šoféra. Odvádza telefón vašu pozornosť, keď ste za volantom? Režim šoféra umožňuje minimalizovať množstvo prichádzajúcich hovorov a SMS správ, vďaka čomu sa môžete sústrediť na cestu. Obrazovka. Čítate e-maily v posteli? Môžete zamknúť orientáciu obrazovky, vďaka čomu sa nebude otáčať, keď budete s telefónom hýbať. Wi-Fi. Mobilné dáta môžete v telefóne začať šetriť hneď od začiatku. K Wi-Fi sa teraz môžete pripojiť už počas nastavovania. Zdieľanie internetu. Mobilné dátové pripojenie telefónu môžete teraz využívať v zariadeniach s Microsoft Windowsom 8.1. Stačí ich spárovať cez Bluetooth. Bluetooth. Vykonalo sa niekoľko opráv známych problémov a zlepšila sa kvalita pripojenia Bluetooth príslušenstva. Zvonenia. Zvonenia odteraz ponúkajú viac možností. Zvonenia môžete priraďovať k SMS správam a odosielateľa SMS správy tak spoznať aj bez pozerania. Vlastné zvonenia môžete používať na viacerých miestach – v SMS správach, okamžitých správach, e-mailoch, hlasových správach a pripomenutiach. Prepínač aplikácií. Neobzerajte sa. Pomocou prepínača aplikácií teraz môžete aplikácie po dokončení práce rýchlo zavrieť. Ostatné vylepšenia. Obsahuje mnoho iných vylepšení Windows Phonu

Celá diskusia 1 príspevok