Android a iOS TIP: FIFA 14 - futbal s novým ovládaním

Prakticky súčasne s vydaním nového ročníka jednej zo svojich najpopulárnejších hier pre PC, Xbox a PlayStation vydalo EA FIFU 14 aj pre smartfóny a tablety s Androidom a iOS. Časť obsahu je zadarmo, previazaná s on-line svetom a ovládaná novým spôsobom.

FIFA 14 je ďalším ročníkom športového simulátora od Electronic Arts. Ani tentokrát nechýbajú licencie pre verné podobizne hráčov, ich mená a celé ligy. Tých je celkovo 33, s vyše 600 tímami a s viac než 16 000 hráčmi. Od anglickej Premier League až po tie menej známe.

Obsah pre mobilné zariadenia je do veľkej miery zhodný s počítačovou či konzolovou verziou, nechýba ani komentár alebo (skutočne veľmi podarený) bohatý soundtrack. Najvýraznejšou zmenou je však spôsob ovládania. Hoci si môžete vybrať aj klasický, s virtuálnym joystickom a tlačidlami na obrazovke, autori pripravili aj nový, takzvaný Touch Controls.

Vtedy je hra bez akýchkoľvek viditeľných ovládacích prvkov a všetko sa ovláda iba dotykmi (prihrávky a bránenie) a posúvaním prsta (streľba, beh a sklz) po obrazovke.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Časť hry je zadarmo. Po nainštalovaní obsahu s veľkosťou presahujúcou 1 GB je dostupný mód pokutových kopov, systém budovania vlastného tímu v rámci Ultimate Team (je potrebné on-line prihlásenie do služby Origin) a novinka Match Day Madness. Tá bude pravdepodobne najväčším lákadlom, z internetu totiž dokáže stiahnuť reálne stretnutia, ktoré sa hrali v najvýznamnejších ligách za posledný týždeň. Zápas z televízie si tak môžete zahrať neskôr sami.

Po zaplatení sumy 4,49 € priamo z aplikácie sa odomkne aj možnosť hrať akýkoľvek zápas, turnajový a manažérsky mód.

Link na stiahnutie:

Google Play

App Store

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu